Diğer İsimleri : Kutsal Bitki, Salvia Officinalis, Feuille De Sauge, Salvie Folium, Sauge
Botanik Bilgi: Ballıbabagillerden; Özellikle Akdeniz Bölgesinde Yetişen Itırlı Bir Bitkidir.30-75 Cm. Arasında Boylanabilen Adaçayı Türleri, Kışın Yapraklarını Dökmeyen, Dayanıklı Otsu Ya Da Çalımsı Bitkilerdir. Menekşeye Benzeyen Çiçekleri Haziran - Temmuz Aylarında Açar. Kare Kesitli Tüylü Gövdesi, Bitkinin İkinci Yılında Odunsulaşır. Genellikle Yakıcı Kokuşu Olan Gri-Yeşil Yaprakları, Bazı Türlerde Alacalı, Hatta Kırmızı Ve Mor Renklerde Olur. Çift Dudaklı, Derin Hazneli Çiçekleri Genelde Mor-Mavi Renkli İken, Seyrek Olarak Beyaz Ya Da Pembe Renkli Çiçek Açan Türleri De Görülür. Bitkinin Minik Tohumları Koyu Kahverengi Ve Yumurta Biçimlidir.
Ada Çayı Nerede?
Ada Çayı: Faydaları, Kullanımı, Saksıda Yetiştirme Yöntemi ...
Doğada Kendiliğinden Yetişebilen Adaçayı, Ülkemizde Özellikle İzmir Ve Çevresinde, Akdeniz Ve Ege Bölgelerinde Bolca Bulunuyor, Ancak Ünü Ve Faydaları Sayesinde Zaten Artık Her Aktarda, Her Markette Bulmak Da Pek Mümkün
Gerçek Adaçayı Hangisi?
Diatek - Şifalı Bitkiler - Adaçayı
1) Bahçe Adaçayı (Salvia Officinalis): Gerçek Adaçayıdır, Şifalılık Bakımından Daha Etkilidir. 30-70 Cm Boyunda Menekşe Renkli Çiçekleri Halka Dizilişlidir. Karşılıklı Olan Beyaz Keçeli Yaprakları Gümüş Gibi Parlar Ve Acımtırak Itırlı Bir Koku Yayar.
Ada Çayı Hangi İlde Yetişir?
Ülkemizde En Çok Akdeniz Ve Ege Bölgesinde Yetişmesine Karşın, Diğer Bölgelerde De Yetişebilmektedir. Akdeniz'de Hatay, Antalya, Tarsus Ve Adana Bölgelerinde Yetişirken, Ege'de Muğla, Afyon, Denizli, İzmir Ve Aydın'da Yetişmektedir.
Anamur Adaçayı Nasıl Demlenir?
Su İyice Kaynadıktan Sonra İçine Adaçayı Yaprakları Atılır. Yaklaşık Olarak 7 Dakika Demlenmesi Beklenir.
Adaçayı Nerede Meşhur?
Adaçayı Nerede Yetişir? Ilıman İklimi Sevdiği İçin Akdeniz Kökenli Olan Adaçayı Bitkisi Amerika, Arnavutluk Ve Orta Asya Da Yetişmektedir. Ülkemizde Ege Ve Akdeniz Bölgesinde, İzmir Çevresinde Bol Miktarda Bulunmaktadır
Adaçayı Kaç Çeşidi Var?
ADAÇAYI BİTKİSİNİN SİSTEMATİĞİ
Salvia Triloba L.), Elma Adaçayı Olarak Adlandırılan Salvia Pomifera L., İspanyol Adaçayı Olarak Adlandırılan Salvia Lavandulaefolia Vahl. Ve Misk Adaçayı Olarak Adlandırılan Salvia Sclarea L.'Dir.
Adaçayının Diğer Adı Nedir?
Latince Adı 'Salvia Officinalis' Olan Adaçayı, Ballıbabagiller Familyasındandır. Anavatanı Akdeniz Ve Ege'dir. Ülkemizde Hemen Hemen Her Bölgede Doğal Koşullarda Yaygın Olarak Yetişir. Bazı Yörelerde 'Acı Elma Otu' Ve 'Dişotu' Adlarıyla Da Bilinir.
Kaç Çeşit Ada Çayı Var?
Diatek - Şifalı Bitkiler - Adaçayı
Şifası Kenarları Tırtıllı, Buruşuk Görülen, Açık Yeşil Yapraklarında Olan Adaçayının Ülkemizde Yaklaşık Olarak 90 Çeşidi Bulunmaktadır.
Adaçayı Hangi Renk Olur?
Adaçayı Faydaları Nelerdir?
Bazı Bölgelerde Acı Elma Otu Ve Diş Otu Olarak Da Bilinen Ada Çayı, Griye Yakın Yeşil Renkli Yapraklara Sahip, Eflatun, Mor, Mavi Ve Pembe Renkli Çiçekler Açan, Aromatik Kokulu, Çalı Görünümlü Bir Bitkidir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wNDExNzA2MzM3OA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323083
Havale / Eft :
Havale İle : 125,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 125,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır