Tarhana Hangi Millete Aittir?
Kültürel Mirasımız Olan Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz? - Kısık ...
Her Ülkenin Yemek Kültürü Ve Geleneksel Yemekleri Önemlidir Ve O Ülkeye Özgü Olarak Bilinen Bazı Yiyecek Ve İçecekleri Bulunmaktadır. Tarhana Da Türk Mutfağı İçin Bunların Başında Gelen Ve Örnek Gösterilebilecek Önemli Yiyeceklerden Bir Tanesidir.
Hangi Şehrin Tarhanası Meşhur?
Türkiye'de Tarhana Çorbası Türkiye'de Trakya Bölgesinde Ve Uşak, Edirne, Afyon, Çankırı, Malatya , Kahramanmaraş Şehirlerinde Ve Gediz, Beypazarı, Bandırma Ve Gönen İlçelerinde Ünlüdür.
Türkiye'de Kaç Çeşit Tarhana Var?
Bugün Anadolu'nun Pek Çok Yerinde Tarhana Deyip Geçsek Bile Ülkemizde Yaklaşık 50 Çeşidi Olduğu Bilinmektedir. Bunlar Hem Bulunduğu Yöreye Hem De Yapılış Şekline Göre Farklı İsimler Almaktadır. Bunlardan Ege, Trakya, Maraş, Uşak, Beyşehir, Bolu Ünlü Olan Yerlerdir.
Tarhananın Ana Maddesi Nedir?
Ana Bileşenlerini Buğday Unu, Buğday Kırması (Göçe), İrmik, Yoğurt, Bazen De Ekşitilmiş Süt Olarak Bildiğimiz Tarhananın Süt-Un-Yumurta Karışımı İle Hazırlanan Ve “Sütlü Tarhana" Denilen Bir Çeşidi De Bulunmaktadır.
Tarhana Hangi Aylarda Yapılır?
Tarhana Genellikle Yaz Aylarının Sonunda Hazırlanıp Kurutuluyor Ve Soğuk Kış Günlerinde Tüketiliyor. Özellikle Kış Mevsiminde Sıcak Ve Besleyici Bir Çorba Olarak Bu Lezzet, Yediden 70'e Her Damak Tadına Hitap Ediyor.
Antep Usulü Yoğurtlu Ev Tarhanası
Gaziantep’de Tarhana Farklı Bir Kültür Ögesi Olarak Şehir Hayatında Önemli Bir Yer Tutar. Yapım Aşamasında Komşu Hanımların İmece Usulü İle Bir Araya Gelmeleri, Sabahın Erken Saatlerinde Kalkıp Çiğ Adı Verilen Özel Bir Sergi Üzerine Tarhana Sermeleri Birer Özveriye Dayalı Kültürel Özelliklerdendir.
İçindekiler
Yoğurt,Dövme
Gaziantep Tarhanası (Topak Tarhana)
Gaziantep Ve Kahramanmaraş Birbirlerine Çok Yakın İki Komşu İldir. Tarhana Konusundada Damak Tatları Hemen Hemen Birbirlerine Çok Yakındır. Coğrafi Yakınlık Nedeniyle Birbirinden Etkilenmişlerdir. Gaziantep Tarhanası, Kimi Kesimler Tarafından Topak Tarhana Diyede Bilinmektedir. Kimi Yörelerde İse Sıkma Tarhana Olarak Adlandırılmasının Nedeni İse, Yapılış Şeklinin Köfte Gibi Sıkılması Sonucudur. Bu Ürünün Her Türlüsü, Gözlerimizin Önünde Köyü Canlandırmaktadır.
Konumuza Bahis Olan Bu Çeşiti İse Antep Yöresine Hastır. Topak İsmini, Şeklinden Dolayı Aldığını Düşünüyoruz. Tamamen Organik Ve Doğaldır. İçerisinde Hiçbir Fabrikasyon Katkı Maddesi Yokturdur. Yapımı İtibari İle Makineye Yatkın Değildir. El İle Ev Yapımı Olmasından Dolayı, Kendisine Her Zaman Hayran Bırakmıştır. İçerisinde Bulunan Malzemeler, Dövme,Tuz Ve Yoğurttur. Başka Hiç Bir Madde Koyulmamasından Dolayı Organik Gıda Severlerin 1 Numaralı Tercihleri Arasındadır.
Antep Tarhanası Fiyatı
Diğer Çeşitleri Göz Önünde Bulundurulduğunda Antep Tarhanası (Topak Tarhana) Fiyatı, Daha Ucuzdur. Yöresel Ürünler Pazarladığımız İnternet Sitemizin Geniş Menüsü İçerisinde Bu Üründe Yer Almaktadır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NDI2MjIzODYxNQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
8690770322668