Aspir Nedir
Aspir Nedir, Devedikenine Benzeyen, Amerika, Meksika, Hindistan Ülkelerinde Yetişen Bir Bitki Türüdür. İnsanların Yetiştirmiş Olduğu En Eski Bitkilerden Biri Olan Aspir, Genelde Preslenme Yöntemiyle Bitkisel Yağ Elde Edilerek Kullanılır. Aspir Yağı Hindistan'da Yemek Yağı Olarak Yaygın Şekilde Kullanılmaktadır. Bitki Devedikeni Ve Ayçiçeği Bitkisine Benzerliğiyle Bilinmektedir. Sarı Turuncu Bir Renge Sahip, Bir Yıllık Bitkilerdendir.
Bunların Dışında Yoğurtlu Yemeklere Renk Vermek İçinde Kullanılır.
Aspir Otu Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Haspir Yörede Et Yemeklerinde Ve Özellikle Yoğurtlu Yemeklerde Kullanılır. Bu Yemeklerde Çok Az Eklemek Yeterlidir. Güneşin Renklerini Taşıyan Haspir, En Çok Yoğurtlu Yemeklere Yakışır Ve Orman, Keme Aşı, Çiğdem Aşı, Çağla Aşı Gibi Yöresel Yemeklerde Tercih Edilir.
Aspir En Çok Hangi İlde Yetişir?
Ülkemizde Çukurova Ve Şanlıurfa Bölgesinde Kışlık Olarak Ekilebilir. Orta Anadolu Bölgesinde Ekim Tercihen Mart Ayında Olmak Üzere Mümkün Olduğu Kadar Erken İlkbaharda Yapılmalıdır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMDAyNzE1OTI4Nw |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322468
Havale / Eft :
Havale İle : 950,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 950,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır