Aşurelik Buğday Ve Yarma Aynı Şey Mi?
Buğday, Her Yörede Farklı Adı Olan Ve Hangi Adıyla Bahsedilirse Bahsedilsin Faydaları Saymakla Bitmeyen Bir Besindir. Türk Mutfağında En Çok Aşure Yaparken Kullanılmasından Olsa Gerek Adına Aşurelik Buğday Da Denen Buğday, Yarma, Dövme, Gendime Ve Hedik Gibi İsimlerle De Halk Arasında Bilinir.
Buğday Ve Dövme Aynı Şey Mi?
DÖVME (YARMA) BUĞDAY (ŞANLIURFA)
Sert Buğday Çeşidinin Kaynatılarak Kurutulduktan Sonra Belirli Tekniklerle Dövülerek Kabuğunun Ayrılmasıyla Elde Edilen Bir Üründür. Dövme, Aşurelik Buğday Gibi Piyasada Yaygın Değildir Ve Nispeten Daha Pahalıdır.
Aşurelik Buğdayın İsmi Nedir?
Aşurelik Buğday Halk Arasında Yarma, Gendime, Dövme Ve Hedik Gibi İsimlerle De Anılır.
Yarma Neye Denir?
Yarma, Kaynatılmış Ve Kurutulmuş Buğdayın Dibeklerde Dövülerek Kabuğunun Ayırt Edilmesi Sonucunda Ortaya Çıkan Ürün. Anadolu'da Keşkek Yapımında Kullanılır. Kışlık Yiyecektir.
Aşurelik Buğday, Sağlıklı Besinler Arasında Yer Alan Aşurelik Buğday, Hemen Hemen Her İlimizde Üretilen Bir Tahıldır. Durum Buğdayının Birtakım İşlemlerden Geçmesi İle Elde Edilen Bu Buğday Çeşidi Hemen Hemen Birçok Kişinin Mutfağında Yer Alır. Aşurelik Buğday Besin Yalnızca Aşure Yapımında Değil Birtakım Yemeklerde, Çorbalarda Ve Salatalarda Oldukça Sık Kullanılmaktadır. Sağlıklı Beslenme Açısından Önemli Bir Yere Sahip Olan Aşurelik Buğdayın Sağlık Açısından Saymakla Bitmeyecek Kadar Çok Faydası Vardır.
Aşurelik Buğday Nedir
Aşurelik Buğday, Bulgurda Kullanılan Durum Buğdayının Aksine Yumuşak Türdeki Buğdaylardan Üretilmektedir. Yaygın Olarak Aşure Yapımında Ve Ülkemizin Belli Bölgelerinde Yapılan Keşkek Yemeğinde Kullanılan Aşurelik Buğday Buğdayın Temizlenmesi, Kabuğunun Soyulması İle Üretilir.
Aşurelik Buğday Nerede Yetişir
Serin Ortamlarda Ekime Uygun Olan Buğday, Türkiye Genelinde Her Bölgede Ekilebilir. Ancak Kaliteli Dane Ve Protein Yönünden Zengin Buğday Yetiştiriciliğine En Uygun Bölgeler Arasında; İç Anadolu, Marmara, Çukurova Ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Yer Alır.
Aşurelik Buğday Nasıl Üretilir?
Aşurelik Buğday, Bulgurda Kullanılan Durum Buğdayının Aksine Yumuşak Türdeki Buğdaylardan Üretilmektedir. Yaygın Olarak Aşure Yapımında Ve Ülkemizin Belli Bölgelerinde Yapılan Keşkek Yemeğinde Kullanılan Aşurelik Buğday Buğdayın Temizlenmesi, Kabuğunun Soyulması İle Üretilir
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | zMjgwNTg5MzE1Nw |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322332
Havale / Eft :
Havale İle : 40,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 40,00 TL
Mağazamızda taksit için en az 50 TL lik ürünü sepete eklemeniz gerekir