Bilye Kekik Ne İşe Yarar?
Kekik Hangi Nasıl Ve Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Bilye Kekik Ya Da Diğer Adıyla İzmir Kekiği, Kekik Türleri Arasında Sindirime En Çok Fayda Ettiği Bilinen Kekik Türüdür. Bu Sebeple Hazmı Zor Olan Yemeklerde Genellikle Bilye Kekik Kullanılır. Örneğin; Et Yemeklerinde, Domatesli Yemeklerde, Omlet, Çorba Ve Pizzalarda Çokça Tercih Edilir.
Bilye Kekik Nerede Yetişir?
Dağ Kekiği(Bilye Kekik)Kg
Güney Batı Anadolu Bölgesi Ülkemizdeki Bilye Kekik Bitkisinin En Yaygın Yetiştiği Yerdir.
Top Kekik Nerelerde Kullanilir?
Bilya Kekik Özellikle İri Parçalı Et Ve Tavuk Yemeklerinde Aromayı Etkili Bir Şekilde Yemeğe Geçirmek İçin Kullanılabilir. Çorbalarınızda Aromasından Faydalanmak İçin Kullanıp Sonrasında Süzebilirsiniz. Çeşitli Soslarda, Meze Ve Salatalarda, Kısacası Tatlı Hariç Her Türlü Yemek Yapımında Kullanılabilir.
En İyi Kekik Hangisi?
En İyi Kekik Te Toros Dağlarında Kekik Cenneti Olan Akseki Ve Civarındadır. Yaptığımız Araştırmalara Göre En İyi Kalite 600 İle 900 Metre Rakımlı Yerde Burada Doğal Olarak Üretiliyor.
Kekik Ve Dağ Kekiği Aynı Mı?
Dağ Kekiği İle Normal Kekik Arasındaki Fark
Normal Kekik Ve Dağ Kekiği Arasındaki Farklar, Yetişme Ortamları, Kimyasal Bileşenler Ve Kullanım Alanları Üzerine Odaklanır. Dağ Kekiği Genellikle Daha Yoğun Ve Zengin Bir İçeriğe Sahiptir.
Kaç Çeşit Kekik Türü Var?
Lavanta, Biberiye Ve Nane Gibi Kekikte Lamiaceae Familyasına Aittir. Bu Bitkinin Yetişme Mevsimi İlkbahardan Sonbahara Kadardır, Yaz Aylarında İse Çiçek Açar. 200'den Fazla Farklı Kekik Türü Vardır, Fakat En Yaygın Olanı Thyme Kekiği'dir
Kekik En Çok Hangi İlde Yetişir?
Ülkemizde Kekiğin Üretim Alanları Başta Denizli Olmak Üzere Manisa, Uşak, Kütahya, Aydın, Antalya Ve Hatay İllerinde Bulunmaktadır.
Top Kekik Nasıl Bir Şeydir?
Aromasını Ve Kokusunu Her Daim İçerisinde Muhafaza Eden Top Kekik Diğer Kekik Türlerine Kıyasla Daha Yoğun Bir Tada Ve Kokuya Sahiptir. Yoğun Baharat Aroması Sevenlerin Parçalanmış Veya Öğütülmüş Kekik Yerine Top Formundaki Kekiği Kullanarak Daha Baskın Bir Lezzet Elde Etmesi Mümkündür.
Top Kekik Nerede Yetişir?
Açıklama. İzmir Kekiği, Bilyalı Kekik Ya Da Top Kekik Olarak Da Biliniyor. İzmir'in Zeytin Ormanlarında Yetişen Yüzlerce Farklı Bitki Türünden Birisi Olan İzmir Kekiği, Beyaz Kekiğe Göre Daha Güçlü Bir Aromaya Sahip. Dolayısıyla Genellikle Çiğ Olarak Zeytinyağı Eşliğinde Tüketiliyor.
Top Kekik Nedir?
Akdeniz'e Özgü Hoş Kokulu Ve Aromalı Bir Bitki Olan Kekik, Akdeniz Mutfağı Başta Olmak Üzere Tüm Dünya Mutfağında En Sık Kullanılan Çeşnilerden Biridir. Bilinen Kekik Bitkisinin Top Şeklindeki Parçalarının Toplanmasıyla Elde Edilen Hayfene Bilya Kekik Parçalanmış Kekikten Çok Daha Taze Ve Konsantre Bir Yapıdadır.
En İyi Kekik Hangisi?
En İyi Kekik Te Toros Dağlarında Kekik Cenneti Olan Akseki Ve Civarındadır. Yaptığımız Araştırmalara Göre En İyi Kalite 600 İle 900 Metre Rakımlı Yerde Burada Doğal Olarak Üretiliyor.
Kekik Diğer Adı Nedir?
Zahter Mi? Kekik Mi? | Hattena
Bitkinin Yaygın Adı Arapça Kökenli Zahter Olmakla Birlikte, Yetiştiği Yörelerde; Dağ Zahteri, İyi Zahter, Karabaş Kekik, Kara Kekik, Mor Kekik, Zater, Çıprıka Vb. İsimler De Verilmektedir.
Kekik Ve Dağ Kekiği Aynı Mı?
Dağ Kekiği İle Normal Kekik Arasındaki Fark
Normal Kekik Ve Dağ Kekiği Arasındaki Farklar, Yetişme Ortamları, Kimyasal Bileşenler Ve Kullanım Alanları Üzerine Odaklanır. Dağ Kekiği Genellikle Daha Yoğun Ve Zengin Bir İçeriğe Sahiptir.
Zahterin Diğer Adı Nedir?
Zahter Bitkisi, Başta Hatay Olmak Üzere, Kilis, Gaziantep Ve Akdeniz İklimine Sahip Bölgelerde Genellikle Dağlık Kesimlerde Yetişmektedir. Thymbra Spicata L. Bilimsel İsmidir Ve Ballıbabagiller Familyasına Aittir. Zahter Bitkisi Birçok Kişi Tarafından Kekik Olarak Da Bilinmektedir.
Kekik Nerelerde Kullanılır
Et Yemeklerinde, Sebze Yemeklerinde Sıklıkla Kullanılan Kekik, Kuru Şekliyle Yemeklerde, Taze Olarak İse Salatalarda Kullanılır. Özellikle Koyun Ve Kuzu Yemeklerinde Baskın Et Kokusunu Gidermek İçin Tercih Edilir. Mangalda, Barbeküde Kullanılan Etlerin Daha Lezzetli Olması İçin Marine Yapılırken, Bolca Kekik Tüketilir.
Kekik Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Kekik Hangi Nasıl Ve Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Bilye Kekik Ya Da Diğer Adıyla İzmir Kekiği, Kekik Türleri Arasında Sindirime En Çok Fayda Ettiği Bilinen Kekik Türüdür. Bu Sebeple Hazmı Zor Olan Yemeklerde Genellikle Bilye Kekik Kullanılır. Örneğin; Et Yemeklerinde, Domatesli Yemeklerde, Omlet, Çorba Ve Pizzalarda Çokça Tercih Edilir.
Kekik Hangi Alanlarda Kullanılır?
Kekik Baharat Olarak Yemekleri Lezzetlendirme Aşamasında Kullanılabileceği Gibi Kekik Çayı, Kekik Yağı Ve Kekik Suyu Gibi Birçok Farklı Şekilde Kullanılabilir. Özellikle Eczacılık, Tıp Ve Tarım Uygulamalarında Geniş Kullanım Alanlarına Sahiptir.
Kekik Baharat Nerede Kullanılır?
Baharat Olarak Kullanımı: Aromatik Kokusu İle Özellikle Sebze Yemeklerini Tatlandıran Kekik, Sofralarımızda Baharat Olarak Da Kullanılmaktadır. Mevsim Salataları, Et Ve Balık Yemekleri İçin Hazırlanan Soslara Ve Çorbaların İçine Kekik Katarak Yemeklerinizi Lezzetlendirebilirsiniz.
Kekik En Çok Neye Yakışır?
Özellikle Koyun Ve Kuzu Yemeklerinde Baskın Et Kokusunu Gidermek İçin Tercih Edilir. Mangalda, Barbeküde Kullanılan Etlerin Daha Lezzetli Olması İçin Marine Yapılırken, Bolca Kekik Tüketilir. Kekik, Tavuk Yemeklerine De Oldukça Yakışan Ve Lezzet Veren Bir Baharattır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wNDUyMDUzNzA1MQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322368
Havale / Eft :
Havale İle : 35,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 35,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır