Lokum Nedir Tarihçesi?
Kesin Bir Bilgi Olmasa Da Lokumun Kökeninin; M.Ö. 226-652 Yılları Arasında Var Olan Sasanilerin Tükettiği Abhisa İsimli Tatlıya Dayandığı Kabul Ediliyor. Lokum Önceleri “Boğazı Rahatlatan” Olarak Anılırken Zamanla “Rahat Lokum” İsmini Almışsa Da Modern Türkçe İle “Lokum” Halini Almıştır.
Lokum Açılımı Ne?
Lokum - Karaköy Güllüoğlu - Nadir Güllü
Lokum İsmi, Arapça'da “Rahat-Ul Hulküm” Kelimesinden Ortaya Çıkmıştır. Kelimenin Anlamı 'Boğaz Rahatlatan' Olarak Da Tanımlanabilir. Geleneksel Tatlılar Arasında Yer Alan Lokum, 15. Yüzyıldan Bu Yana Osmanlı'da Tüketilmektedir.
Osmanlıca Lokum Ne Demek?
Türkçede Geçen Lokma Veya Lokum Kelimeleri, Arapçadaki ???? Luqma(T) 'Lokma', Çoğul ???? Luq?m Kelimelerinden Gelmektedir. Osmanlıca Alternatif Adı, Arapçadan Gelen ???? ??????? Ra?at Al-?ulqum İle Türeyen Rahat Ul-Hulkümdür Ve Boğaz Rahatlatan Anlamına Gelmektedir.
Lokumun Ana Maddesi Nedir?
Lokum Yapımında Kullanılan Başlıca Hammaddeler Şeker, Mısır Nişastası, Su, Asit, Çeşitli Kuruyemişler, Renk Ve Koku Maddeleri Olarak Sıralanabilir.
Lokum Türk Kültürüne Nereden Gelmiştir?
Türk Lokumu Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gereken 7 Lezzetli ...
Pers İmparatorluğu'nda M.Ö 226 Ve 652 Yılları Arasında Hüküm Süren Sasanilerin Sıkça Tükettiği Tatlı 'Abhisa', Kesin Olmamakla Birlikte Lokumun Kökeni Olarak Biliniyor. Lokum İlk Başlarda 'Rahat Ul-Hulküm' Yani 'Boğazı Rahatlatan' Olarak Adlandırılırken Geçen Süre İçerisinde 'Rahat Lokum' Olarak Adlandırılmıştır.
Lokum Hangi İlde Meşhur?
Daha Önceleri Bal Ya Da Pekmez Ve Un Bileşimi İle Yapılan Lokum, 19. Yüzyilda 'Kelle Şekeri' Olarak Bilinen Rafine Şeker Ve Özellikle Nişastanın Bulunup Ülkeye Getirilmesi Sayesinde Bugünkü Tat Ve Lezzetine Kavuşmuştur. Safranbolu'ya Gelipte Dünyaca Ünlü Safranbolu Lokumunu Tatmamak Olmaz.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjcwNTk0MjUwNA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323268
Havale / Eft :
Havale İle : 160,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 160,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır