BUĞDAY NİŞASTASI Nedir
Buğday Nişastası, Buğdaygiller Ailesine Ait Temel Besin Maddelerimizden Biridir. Bilindiği Gibi Buğday Türkiye De İki Değişik Mevsimde Yetişir. Bunlarda İlkbahar Ve Kış Mevsimleridir. Kışlık Buğday Sonbahar Aylarında Ekilir Ve İlkbahara Kadar Toprak Altında Kalır. İklim Olarak Karasal İklimi Sever. Ancak Tek Yıllık Bir Bitkidir. Yani Yılda Sadece Bir Defa Ürün Verir. Tarla Dinlendirilmeden Veya Gübre Verilmeden Tekrar Ürün Vermez. Buğdaydan Elde Edilen Buğday Nişastası Da Özellikle Sütlü Tatlıların Vazgeçilmezlerindendir
Buğday Öğütülerek Un Haline Getirilir. Unda En Önemli Gıda Maddemiz Olan Başta Ekmek Yapımında Kullanılmaktadır. Buğday Çeşitli İşlemlerden Geçerek Nişastaya Çevrilir Nişasta, Muhallebilere Ve Sütlü Tatlılara Kıvam Dengelemekte Kullanılmaktadır. Ayrıca Buğday Nişastasından Bebek Ve Çocuklar İçin Besleyici Ve Vitaminli Muhallebiler Yapılabilmektedir.
Buğday Nişastası İle Mısır Nişastası Aynı Mı?
Buğday Nişastası İle Mısır Nişastası Farkı Sadece Üretildikleri Üründür. Bunun Dışında Kullanım Alanlarında Önemli Bir Fark Yoktur. Nişasta Kullanılan Hamur İşleri Çok Daha Uzun Süre Dayanır.
Buğday Nişastası Yemekte Kullanılır Mı?
Buğday Nişastası, Tariflerin Her Birinde Ayrı Görevler Üstlenen Çok Kullanışlı Bir Aşçılık Malzemesidir. Kurabiyelerin Kıyır Kıyır Olması İçin Gerekir. Poğaça Ve Keklerin Pamuk Gibi Yumuşak Olmasını Ve Kabarmasını Sağlar. Sütlü Tatlılara, Muhallebilere O Çok Sevilen Kıvamını Verir.
Buğday Nişastası Tatlılarda Kullanılır Mı?
Buğday Nişastası İnce Granüllü, Topaklanmayan Yapıdadır. Sütlü Tatlılarda Kıvam Artırıcı Olarak Kullanımının Yanı Sıra Yufka Açımında Da Kullanılabilir. Her Türlü Meyve Veya Meyve Sulu Peltelerin Ve Su Muhallebisi Gibi Geleneksel Tatlıların Hazırlanmasında Kullanılabilen Yardımcı Bir Üründür.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5ODQxODU4MzUwNg |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322840
Havale / Eft :
Havale İle : 90,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 90,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır