Çörek Otu Nedir? Çörek Otu Faydaları Nelerdir?
Satır Arasıçörek Otu Nedir? Çörek Otu Faydaları Nelerdir?
Latince Adı Nigella Sativa Olan Çörek Otu Faydaları Ile Bilinen, Ranunculaceae Ailesi Üyelerinden Biri Olan Otsu Yapıdaki Bitkidir. Çörek Otu En Çok Akdeniz Ülkelerinde Yayılış Gösterir Ve 20 Farklı Türe Sahiptir.
Bu Türlerden On Iki Tanesi Ülkemizde Yetişir. Türkiye’de En Çok Afyon, Isparta, Burdur Ve Konya’da Üretilir. Oldukça Zengin Bir Bitki Örtüsüne Sahip Olan Ülkemizde Çörek Otu; Siyah Kimyon, Bereket Tanesi, Siyah Tohum Gibi Isimlerle Tanınır.
Çörek Otu Faydaları Yaklaşık Üç Yüz Bin Seneden Beri Insanlarca Bilinmektedir. Çörek Otunun Faydaları Nelerdir Sorusuna Yanıt Verebilecek Sayısız Bilimsel Çalışma Ve Yayın Yapılmıştır.
Çörek Otu Faydaları Bu Bitkinin Içerdiği Biyolojik Olarak Aktif Olan Kimyasal Bileşiklerden Gelir. Çörek Otunun Içerdiği Biyoaktif Bileşiklerin Çeşidi Ve Miktarı Bitkinin Hasat Edildiği Zamana, Yetiştiği Iklime Ve Yetiştiği Bölgenin Toprak Yapısına Göre Değişiklik Gösterir.
Çörek Otu Ile Hangi Yemekleri Yapabilirim?
Çörek Otunun Faydaları Haricinde Ürünün Tohum Şekli Gıda Sanayinde Macun, Pasta, Peynir, Turşu Ve Hamur Işi Üretiminde Aroma Verici Olarak Kullanılmaktadır.
Ayrıca Çörek Otu Biber Gibi Keskin Ve Acımsı Bir Tada Sahip Olması Sebebi Ile Yemeklerde Ve Salatalarda Da Kullanılabilir. Çörek Otu Toz Şeklinde Veya Yağı Çıkarılarak Tüketilebilir. Aynı Zamanda Çörek Otunun Çayı Da Yapılabilir.
Çörek Otu Çayının Faydaları Tıpkı Yağ Ve Toz Hali Ile Benzer Olduğu Gibi Tüketimi De Oldukça Keyiflidir.
Çörek Otu Yemenin Faydaları Konusunda Bilince Sahip Olan Kişiler Çörek Otunu Diğer Besinlerle Birleştirerek Tüketim Yollarını Artırmıştır. Çörek Otunun Kullanıldığı Yemekler Ve Gıdalar Arasında Şunlar Yer Alır:
Börekler, Hamur Işleri, Ekmek Çeşitleri, Soslar Ve Içeceklerde Baharat Aroması Olarak Kullanılabilir.
Şekerlemelerde Çok Tatlı Tadı Dengelemek Için Kullanılabilir.
Börek Ve Keklerin Içerisine Veya Üzerine Eklenebilir.
Kuru, Kavrulmuş Çörek Otu Tohumları Köri, Sebze Ve Bakliyat Yemeklerinin Içerisinde Kullanılabilir.
Çörek Otu Nedir?
Dünyada Nigella Sativa Adıyla Bilinen Çörek Otu, Doğru Avrupa Ve Batı Asya’ya Özgü, Tohumu Baharat Ve Yağ Olarak Kullanılan Düğünçiçeği Ailesine Ait Şifalı Bir Bitkidir. Çörek Otu Tohumu Ise, Hafif Acı Ve Keskin Bir Tadı Olan Siyah Damla Şeklinde Bir Tohumdur. Toz Formu Mutfaklarda Baharat Olarak Kullanılırken, Sıkılan Tohumlardan Elde Edilen Yağı Ile De Çörek Otu Yağı Olarak Kullanılır.
Çörek Otu Nasıl Kullanılır?
Sık Kullanım Formu Yağ Ve Toz Şeklinde Olan Çörek Otu, Poğaça, Börek Gibi Hamur Işlerinin Yanı Sıra Çorba, Salata Ve Mezelere Lezzet Vermesi Için De Kullanılır. Günlük Tüketimi 1 Çay Kaşığı Şeklinde Önerilen Çörek Otunun Sıklıkla Kullanılan Yağının Da 1 Tatlı Kaşığı Olarak Tüketilmesi Önerilir.
Çörek Otu Yağını Kimler Kullanamaz?
Hamileler, Emziren Kadınlar, Şeker Hastaları, Tansiyon Ve Kanama Bozuklukları Olanlar Ve Düzenli Ilaç Kullanan Kişiler Çörek Otu Yağı Kullanmadan Önce Mutlaka Bir Hekime Danışmalıdır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NDI2MTAxMjkxMg |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322659
Havale / Eft :
Havale İle : 800,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 800,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır