Civan Perçemi Otu 100 Gr lık Paket

Fiyat:
43,00 TL

Diğer İsimleri : Achillea Millefolium, Compositae, Kandil Çiçeği,  Binbiryaprakotu, Yaraotu, Barsamaotu 

Botanik Bilgi :  Türlerine Göre 5-100 Cm Yükseklikte, Yapraklar Yünlü Gibi Tüylü Ve Parçalı, Çiçekleri ; Beyaz, Fildişi Beyazı, Soluk Sarı Veya Altın Sarısı Rengindedir. Çok Yıllık Ve Otsu Bir Bitkidir. Mavimtrak Renkli Bir Uçucu Yağ Taşır. Bu Uçucu Yağda Azulen, Limonen, Sineol, Borneol, Pinenler, Seskiterenler Vardır. Bitki Çayırlarda, Dar Tarla Yollarında, Yol Kıyılarında Ve Tahıl Tarlalarının Kenarlarında Kümeler Halinde Yetişir. Güneşli Havalarda Çevresine Aromalı Keskin Bir Koku Yayar. Aslında Çiçekleri, Güneşin En Etkili Olduğu Saatlerde Toplamak Gerekir, Çünkü O Sıralarda Eterli Yağları Ve Şifalı Gücü Doruk Noktasında Olur. Türkiye’de 40 Kadar Civanperçemi Türü Bulunmakta Ve Bunların Birçoğu  Kullanılmaktadır.

Civan Perçemi Nedir?
Achillea Millefolium Olarak Da Bilinen Civan Perçemi Geçmiş Dönemde Tıbbi Olarak Oldukça Sık Kullanılan Çiçekli Çok Yıllık Bir Bitkidir. Kuzey Amerika, Asya Ve Avrupa Bu Bitkinin Sıklıkla Yetiştirildiği Bölgeler Arasında Yer Alır. Bununla Birlikte Dünyanın Her Yerinde Civan Perçemi Yetiştirilebilir.

Civan Perçemi Nerede Yetişir
Antik Çağdan Bu Yana Çeşitli Rahatsızlıklar İçin Kullanılan Civan Perçemi, Sarı Beyaz Çiçekli Keskin Kokulu Bir Bitkidir. Ülkemizde Ağırlıklı Olarak Karadeniz Ve Doğu Anadolu Bölgelerinde Dağ Yamacında, Çayırlarda Kendiliğinden Yetişir. Sağlık İçin Birçok Faydaları Bulunan Şifalı Bitkinin Kurutulmuşu Çay Formunda Kullanılır. Bitkinin Özlerinin Yer Aldığı Kremler Cilt Yenilenmesi Ve Kırışıklıkların Azaltılmasında Etkilidir.

Civan Perçemi Hangi Ayda Toplanır?
Civanperçemi Bitkisinden; Civanperçemi Çayı, Civanperçemi Yağı, Civanperçemi Merhemi Ve Çeşitli 
Esanslar Üretilir. Kandil Çiçeği, Binbir Yaprak, Yaşlı Adam Biberi, Asker Yarası, Şövalye Binyaprağı Olarak Da Bilinen Civanperçemi, Mayıs Ve Eylül Aylarında Toplanır.

Civan Perçemi Nasıl Bir Bitkidir?
Botanik İsmi İle Achillea Millefolium Olan Civanperçemi, Asya, Avrupa Ve Kuzey Amerika Gibi Kuzey Yarımkürede Yetişen Tüylü Yaprakları Olan Papatyagiller Familyasından Beyaz Çiçekli Bir Bitkidir. Genellikle Çay Şeklinde Tüketilen Civan Perçemi Doğada Kendiliğinden Yetişir.

Civan Perçemi Diğer Adı Nedir?
En Çok Kullanılanları Kandil Çiçeği, Akbaşlı, Binbir Yaprak Otu, Barsama Otu İsimleridir

Civanperçemi Kaç Çeşittir?
Civan Perçemi Nasıl Kullanılır? Beyaz, Sarı Renkli Çeşitleri Bulunan Bitkinin Yaklaşık 40 Türü Mevcuttur. Genellikle Kurutulmuşu Çay Formunda Tüketilerek Faydalanılır. Hoş Kokusuyla Uçucu Yağ Formunda Aromaterapi Uygulamalarında Da Kullanılabilir

Civanperçemi, Latincede Bin Bir Yaprak Anlamına Gelen “Achillea Millefolium” Olarak Adlandırılan Bir Papatyagiller Familyasındandır. 80 Farklı Türü Bulunan Civanperçemi, Haziran Ayından Kasım Ayına Kadar Beyazımsı, Pembe Ve Kırmızıya Çalan Çiçekler Açan Çokyıllık Bir Bitkidir. 
Civanperçemi’nin Anavatanı Kuzey Yarım Küre’dir. Güneşli Ve Sıcak Ortamlarda Yetişen Civanperçemi Çayırlarda, Dağ Yamaçlarında, Yol Kenarlarında Rahatlıkla Bulunabilir.

Civanperçemi Çok Güzel Kokusuyla  Bir Bitki Familyası Olmaktan Ötedir. Farklı Aroması Ve Bileşiğiyle Yemeklerde Tatlandırıcı Amaçlı Kullanımı Truva Savaşına Kadar Dayanmaktadır. 

Civanperçemi Bitkisinden; Civanperçemi Çayı, Civanperçemi Yağı, Civanperçemi Merhemi Ve Çeşitli Esanslar Üretilir.

Kandil Çiçeği, Binbir Yaprak, Yaşlı Adam Biberi, Asker Yarası, Şövalye Binyaprağı Olarak Da Bilinen Civanperçemi, Mayıs Ve Eylül Aylarında Toplanır. Toplama İşleminin Güneşin En Etkili Olduğu Saatlerde Yapılması Önemlidir. Çünkü Bitki İçerisindeki Etken Maddelerin En Aktif Ve Yoğun Olduğu An Güneşin En Etkili Saatleridir.
Diğer Özellikler
Stok KoduxNTA5MDc4OTcyNw
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770323817

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.