Çörtük Otu Nerede Kullanılır?
Tarhana Otunun Faydaları Nelerdir? Çörtük Otu Bitkisi ...
Kozmetik, Gıda Ve Medikal Anlamda Oldukça Çok Kullanılan Bu Ot Aynı Zamanda Da Yağ Olarak Da Kullanılmaktadır. Özellikle Yemeklerde Farklı Tat Arayan Kişiler, Bu Otu Yemek İçerisinde De Kullanılmaktadır.
Çördük Otu Nasıl Bir Ot?
Menşei Tam Olarak Bilinmese De Daha Çok Güney Avrupa İle Veorta Asya Anayurdu Olarak Bilinir. Çok Sert Yapısyıla Bilinen Bu Bitki Yarı Çalıdır. Kökü İse Kazık Kök Olarak Bilinir. Boy Yapısı İncelendiğinde 30 İla 100 Cm Olarak Ortaya Çıkan Çördük Otu Yarı Odunsu Olan Gövdesiyle Oldukça Sert Bir Bitkidir.
Çörtük Otu Nerelerde Yetişir
Tarhana Otu Nerede Yetişir Ve Bulunur? Tarhana Otu En Çok Ege Bölgesinde Yetişen Bitki Türüdür. Ege Bölgesinde, Aydın, İzmir Ve Manisa İllerinde Daha Çok Bulunan Ot Türüdür.
Çörtük Tarhana Otu Tarhanaya Nasıl Konur?
Tarhana Otunu Kullanabilmek İçin Öncelikle Güneşte Kurumaya Bırakılır. Ardından Toz Haline Getirilerek Bir Kaba Konularak Bekletilir. Tarhana Çorbası Yapıldığında İse İçerisine Eklenerek Kullanılabilir. Bu Sayede Hem Çorba Daha Lezzetli Olacak Hem De Daha Güzel Kokacaktır.
Tarhana Otu Adı Nedir?
Tarhana Otu Fiyatları Ve Modelleri
Güneş Bitkisel Organiktarhana Otu (Çörtük )
Tarhana Otunun Faydaları Nelerdir? Çörtük Otu Bitkisi Nerelerde Kullanılır?
Oldukça Güçlü Ve Belirgin Bir Kokusu Olan Çörtük Otu Yemek İçerisinde Sıklıkla Tercih Edilen Oldukça Lezzetli Bir Ot Çeşididir. Yağ Olarak Da Elde Edilebilen Bu Ot, Tıp İçerisinde De Sıklıkla Tedavi Amaçlı Tercih Edilmektedir.
Oldukça Güçlü Bir Esansa Sahip Olan Çörtük Otu, Diğer Bir İsmi İle Tarhana Otudur.
Özellikle Kişiler Tarafından Şifalı Ot Olarak Bilinen Tarhana Otu, Dikenli Bir Yapıya Sahiptir. Oldukça Güçlü Bir Kokusu Olan Bu Ot, Kişilerin Ev İçerisinde Sıklıkla Tercih Ettiği Otlar Arasında Yer Almaktadır. Kozmetik, Gıda Ve Medikal Anlamda Oldukça Çok Kullanılan Bu Ot Aynı Zamanda Da Yağ Olarak Da Kullanılmaktadır. Özellikle Yemeklerde Farklı Tat Arayan Kişiler, Bu Otu Yemek İçerisinde De Kullanılmaktadır.
Çok Güçlü Bir Kokuya Sahip Olan Çörtük Otu, Yemeklerde Sık Sık Baharat Olarak Kullanılır
Halk Arasında Şifalı Ot, Dikenli Ot Ya Da Tarhana Otu Olarak Geçen Çörtük Otu, Keskin Kokusu İle Dikkat Çeken Otlar Arasında Yerini Alıyor. Kozmetik Ve Gıda Sektöründe Geniş Bir Ağa Sahip Çörtük Otunun Yağı Da Çıkartılarak Kullanılabilir. Kendiliğinden Yetişen Çörtük Otu, Kokusu Ve Tadı İle Yemeklere Farklı Bir Tat Katıyor. Yüzyıllardır Alternatif Çağda Kullanılan Çörtük Otu, Solunumdan Boşaltıma Kadar Pek Çok Hastalığa Doğal İlaçtır.Yaprakları Ve Çiçeğinin Ayrı Ayrı Kullanıldığı Çörtük Otu Genellikle Kurutularak Tüketilir.
Koku Ve Tadı İle Yemeklere Farklı Bir Aroma Verir. Ülkemizde İzmir Ve Manisa'da Yetişen Tarhana Otu, Güneşte Kurutularak Cam Kavanozlarda Muhafaza Edilir. Yemek Piştikten 15 Dakika Sonra Atılarak Tazeliği Korunur. Ayrıca Salata Ve Turşularda Eklenebilir. Bazı Yörelerde Kaynatılarak Çay Olarak Ta Tüketilir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | xNTAwNzc1MTk3NQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323834
Havale / Eft :
Havale İle : 275,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 275,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır