Diğer İsimleri : Har, Nehtel, Tehnel, Laurus Nobilis, Laurel, Laurier
Botanik Bilgi : Defnegiller Familyasındandır. Yaz Kış Yaprağını Dökmeyen Bir Bitkidir. Ülkemizin Akdeniz Kıyıları Başta Olmak Üzere Ege, Marmara Ve Karadeniz Kıyıları İle Bu Kıyıların İç Kısımlarında Yetişir. 6-8 Metre'ye Kadar Boylanabilen Defne, Yuvarlak Tepeli Ve Sık Dallı Olarak Gelişir. 8-10 Cm. Uzunluktaki Oval Ve Sert, Üst Yüzü Parlak, Kenarları Dalga Görünüşlü Ve Almaşık Dizili Koyu Yeşil Yaprakları Vardır. İlkbaharda Açan Sarımsı Ya Da Yeşilimsi Beyaz Renkteki Küçük Çiçekleri Olgunlaşınca Rengi Koyu Mor, Tek Tohumlu Ve Etli Meyvelere Dönüşür. Bitkinin Yuvarlak Kesitli Ve Mor-Kahverengi Olan Gövdesi, Zamanla Odunlaşır Ve Rengi Griye Döner. Defne, Gövde Çelikleriyle Çoğaltılır.
Defne Yaprağı Nerelerde Kullanılır
Defne Yaprağı Nerelerde Kullanılır? Defne Yaprağı Akdeniz Ülkelerinde Yaygın Olarak Et Ve Sebze Yemeklerine Aroma Vermesi İçin Kullanılır. Farklı Kültürlere Ait Mutfaklarda Yahni, Sosis, Balık Ve Deniz Ürünleri, Çorbalara Eklenerek Tüketilir. Taze Veya Kurutulmuş Olarak Et Yemeklerinin Yanı Sıra Makarnalara Eklenir.
Defne Yaprağı Nereye Konur?
Özellikle Et Yemekleri İçin Hazırlanan Soslara Eklenen Defne Yaprağı, Balık Yemeklerinde Marine Yapımında Kullanılır Ve Pilavlara Eklenir. Balık Çorbası Gibi Sulu Yemeklerde Kullanılan Bitki, Hindi Ve Tavuk Haşlarken Tencerenin Dibine Konur.
Defne Yaprağı Tavuk Yemeklerinde Kullanılır Mı?
Defne Yaprağının En Önemli Özelliği Kendine Has Kokusu Ve Aromasıdır. Keskin Kokusu Nedeni İle Özellikle Et Yemeklerinde Ve Balık Marine Yapımında Kullanılan Defne Yaprağı, Balık Çorbası Ve Pilavlara Da Eklenir. Hindi Ve Tavuk Haşlaması Yapıldığında Tencere Dibine Konularak Tavuğun Ve Hindinin Etsi Kokusunu Alır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5OTg5MjQyODAwOQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323839
Havale / Eft :
Havale İle : 30,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 30,00 TL
Mağazamızda taksit için en az 50 TL lik ürünü sepete eklemeniz gerekir