Dolmalık Kuru Acur, Mutfaklarımızın Vazgeçilmez Lezzetlerinden Biridir. Taze Acurların Özenle Seçilerek Güneşte Kurutulmasıyla Elde Edilen Bu Lezzetli Malzeme, Dolma Harçlarıyla Birleştirilerek Enfes Dolmalar Oluşturur.
Gaziantep Mutfağının Özel Tariflerinde Sıklıkla Kullanılan Dolmalık Kuru Acur, Yemeklere Özgün Bir Tat Ve Aroma Katmaktadır. Kurutma İşlemi Sayesinde Acurların Lezzeti Yoğunlaşırken Doğal Aromaları Da Korunur. Yemeklerinize Farklı Bir Tat Katmak Ve Dolmalarınızı Özel Kılmak İstediğinizde, Dolmalık Kuru Acur Doğru Bir Tercih Olacaktır. Sofralarınıza Lezzet Ve Ferahlık Katarken Gaziantep Mutfağının Eşsiz Lezzetlerinden Birini Deneyimleme Fırsatını Da Sunar.
Acur Kurusu Nedir?
Dolmalık Acur Kurusu
Dolmalık Acur Kurusu, Genellikle Güneşte Kurutulmuş Ve Daha Sonra Taze Acurun İçerisine Doldurulmak Üzere Hazırlanmış Bir Malzemedir. Bu Kurutulmuş Acurlar, Dolmalık Tariflerinde Kullanılmak Üzere Özenle Seçilip Kurutulmuş Haldedir. Acurun Kurutulması, Lezzetini Yoğunlaştırır Ve Dolmalara Eşsiz Bir Aroma Katar.
Acur Kurusu İle Ne Yapılır?
Acur Kurusu, Dolma Yapımında Kullanıldığında Dolmalara Ekstra Lezzet Ve Aromalar Katar. Dolmaların İçerisindeki Diğer Malzemelerle Birlikte Pişerken Aromasını Ve Lezzetini Dolmalara Yayar. Acur Kurusu, Kaliteli Ve Taze Acur Meyvelerinin Kurutulmasıyla Elde Edilen Bir Üründür.
Kuru Acur Ne Kadar Haşlanır?
????Kurutulmuş Dolmaları Derin Bir Tencere Suda 15-20 Dk. Haşlayın. (Tırnağınızı Batırdığınızda Tırnağınız Dolmalara Geçmeli.) Haşlanınca, Soğuk Sudan Geçirip Süzün
Kurutmalık Acur Kusursu Dolma Yapımında Kullanılan Bir Malzemedir. Salatalık Kurusu Diyede Bilinmektedir. Gerçekten Büyük Salatalıklardan Da Yapılan Çeşitimiz Vardır Ama, Kimileri Acuru Kastetmektedir. Tat Olarakta Birbirlerine Benzemektedirler. Genel Anlamda Çeşitlilik Sevenler Tarafından Tercih Edilmektedir. En Çok Tercih Edilenler Patlıcan Ve Biber Kurusudur. Basma Yaprakta Kullanılarak Sarma Yapılabilir. Hepsi Bir Kazanda Yapılabilmektedir. Biri Diğerine Tadını Bırakmakta Ve Çok Güzel Bir Yemek Ortaya Çıkmaktadır.
Fiyatlar, 1 Dizim (47-50 Adet) Şeklindedir. Satın Aldığınız Kurutmalıklar, İpliğe Takılı Halde Gelecektir. Acur Kurusu Nedir, Nasıl Yapılıyor Ve Satın Alma Bilgileri Görseller Eşliğinde Paylaşılmıştır.
Acur Kurusu (Dolmalık)
Acur Kusuru, Dolma Yapımında Kullanılan Bir Ana Malzemedir. Antep Kurutmalıkları Organik Gıda Severlerin Ve Dolma Tutkunlarının Hepsi Tarafından Bilinmemektedir. Salatalık Kurusu Diye De Bilinmektedir. Gerçekten Büyük Salatalıklardan Da Yapılan Çeşidimiz Vardır Ama, Kimileri Acuru Kastetmektedir. Tat Olarak Birbirlerine Benzemektedirler. Genel Anlamda Çeşitlilik Sevenler Tarafından Tercih Edilmektedir. En Çok Tercih Edilenler Patlıcan Ve Biber Kurusudur. Basma Yaprakta Kullanılarak Sarma Yapılabilir. Hepsi Bir Kazanda Yapılabilmektedir. Biri Diğerine Tadını Bırakmakta Ve Çok Güzel Bir Yemek Ortaya Çıkmaktadır.
Acur Veya Acur Kurusu Satın Almak İsteyenleri Ağırladığımız Sitemizde, Çok Çeşide Yer Verilmiştir. Bu İki Söylem, Aynı Manada Kullanılan İki Terimdir. Dolayısıyla Aynı Şey Kastedilmektedir. Google Arama Motorlarına Her İkisi De Yazıldığı İçin, Belirtmek İstedik. Dolmalık Diye De Genel Kapsama Girmektedir. Tekil Manada Da Kullanabiliyor. Kafa Karışıklığına Sebebiyet Vermemek İçin Yazımıza Görseller Ekledik. Bu Sayede Anlamada Zorluk Çekmeyeceksiniz. Bu Ürün Ekilip Biçildikten Sonra Hasat Edilince Acur Sezonu Çok Haraketli Geçmektedir. Kuru Acur Dolması Ve Diğer Kurutmalıklar Yapılırken Makine Kullanma Söz Konusu Değildir
Bir Diğer Husus İse Erkeklerin Elinin Yatmaması. Belki İstisnalar Vardır Ama Bu Şehirde İkamet Etmemden Dolayı Söz Hakkına Sahip Olacak Olursam Ben Daha ”Görmedim”. İncelik İsteyen Bir İş Olmasından Dolayı Bu İşte Uzman Ellere, Yani Kadınlara Bırakmak Lazımdır. Antep’te Kurutmalık Zamanı Geldiği Zaman Bütün Ev Damlarında Serili Patlıcan, Biber Acur Gibi Serilen Kuruluklardan Dolayı Rengarenk Bir Görüntü Ortaya Çıkmaktadır. Tüm Şehirlerimizde Yapılmamasının Sebebi Nedir Diye Sorarsanız, İklim Koşullarından Dolayıdır
Kurutmalık Acur Fiyatları
Ürünlerimizin Fiyatları, Ana Görsellerinin Yan Taraflarında Yer Almaktadır. Türkiye’de Belirli İklim Koşulları Vardır. Ege, Marmara, Güneydoğu, Akdeniz Derken Farklı Farklı İklimler Görülmektedir. Güneş Işınlarını Tam İstendiği Açıda Ve Saatte Alan Şehirlerimizde Kurutmalık İşlemleri Çok Verimli Olmaktadır. Antep, Hem Yetişen Sebzelerinin Verimliği Hem De Salça Ve Dolmalık İşlemlerinin Yapılması İçin En İdeal Seviyededir. Bu Farklılığın Asırlar Önce Fark Edilmesiyle Atadan Gelen Bilgi Birikimleri Artaraktan Devam Etmiştir. Acur Kurusu İse Bu Ustalığın Fiile Dökülmesiyle Yapılmaktadır.
Mevsiminde Toplanan En Güzel Acurlardan Yapılan Kuruluklarla Dolma Yediniz Mi? Haydi Sizde Enfes Kokusuyla Dolmanıza Renk Ve Lezzet Katacak Acurlarımızdan Sipariş Veriniz. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Özellikle Gaziantep'te Sıklıkla Yapılan Ve Yöresel Bir Ürün Olan Kurutmalıklar Kış Mevsiminde Dolmaların Vazgeçilmezidir. Dolmalık Cins Acurların (Dolmalık Cins Acur İle Turşuluk Cins Acur Farklıdır.) İçleri Oyularak Güneşte Kurumaya Bırakılması İle İçerisindeki Su Oranının Düşmesi Sonucu Elde Edilir.
Ortalama Her Bir Dizimde 45-50 Adet Arası Kurutmalık Bulunur.
Acur Dolması Nereye Ait?
Gaziantep/Antep Firikli Acur Dolması, Zengin Mutfağı Sayesinde Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Dâhil Edilen Gaziantep İlinin Yemek Kültürünün Önemli Bir Bölümünü Oluşturan Dolmalardan Biridir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | KUyMTc0MDMwMjczNQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323125
Havale / Eft :
Havale İle : 825,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 825,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır