Dolmalık Haylan Kabağı Kurusu 10 Dizi 500 Adet

Fiyat:
2.500,00 TL
İndirimli Fiyat (%4) :
2.400,00 TL
Kazancınız 100,00 TL
Bilindiği Üzere Yazın Meyve Ve Sebzeler Daha Fazla Olmaktadır. Sebzeler Yazın Daha Çok Üretilmektedir Ve Bundan Dolayı Da Daha Lezzetli Olmaktadır. Ancak Kışın Havanın Soğuk Olmasından Dolayı Sebzeler Daha Az Üretilmektedir. Böylece Yazın Toplanılan Taze Ve Lezzetli Olan Bu Sebzeler Kışın Da Kullanılsın Diye Kurutulmaktadır. Kurutulma Yapılarak Sebzelerin Kışın Da Aynı Lezzette Tüketilmesi Sağlanmaktadır. Kuru Sebzeler Arasında Kabak Bulunur Ve Sizlerde Haylan Kabak Kurusu Satın Al Diyerek Bu Ürüne Sahip Olabilirsiniz.

Kabak Sıkça Tüketilen Sebzeler Arasında Yer Almaktadır. Yazın Çok Üretildiğinden Dolayı Kışın Kullanılması İçin Kurutulur. Haylan Kabak Kurusu Satın Al İle Birlikte Sizde Bu Sebzeye Hemen Sahip Olabilirsiniz. Kabakgiller Familyasından Olan Kabak Kurutularak Da Tüketilen Bir Sebze Olmaktadır. Belirli Boylarda Kesilerek Kurutulma İşlemi Yapılır. Böylece Müşterinin Talebine Göre De Farklı Boyutlarda Üretilmesi Mümkün Olan Bir Ürün Olmaktadır.

Kuruluk Haylan Kabak Nerelerde Kullanılır?
Kabak Çok Sık Tüketilen Sebzelerden Biri Olarak Karşımıza Çıkmaktadır. Yazın Kurutulan Bu Kabaklar Kışın Da Tüketilmektedir. Kurutulmuş Kabakların Bazı Kullanım Alanları Bulunmaktadır. Bu Alanlara Baktığımız Zaman Dolma Yaptığımızda Kullanılacak Malzemelerden Biridir Ve Hazır Çorba İçerisinde Kullanıldığını Görmekteyiz. Hazır Çorbalar İçerisine Kurutulmuş Kabak Konularak Lezzetli Bir Kabak Tadı Verilmesi Sağlanmaktadır. Pilav Ve Bulgur Karışımlarının İçerisinde De Kurutulmuş Kabak Görmemiz Mümkün Olmaktadır. Aynı Zamanda Evcil Hayvan Ve Kuş Yemi İçerisinde De Kullanılabilmektedir.

Haylan Kabağı Nedir?
Haylan Kabak Tohumu 
Haylan Kabak Tohumu -Geleneksel , Antep Yöresine Ait Sebze Çeşitidir. Antep Mutfağında Dolması Kızartması Ve Daha Birçok Farklı Çeşitiyle Geniş Bir Yer Kaplar. Kuru Dolmalık Olarak Da Tüketilen Haylan Kabağı Güçlü Bir Gövde Yapısına Sahiptir.

Kurutulmuş Kabak Kurusu (Dolmalık)
Kurutulmuş Kabak Kurusu, Dolmalıklar İçerisinde Fazla Bilinmez. Yine De Her Kesimden Tutkunları Bulunmaktadır. Dilimlenmiş Kabak Diye Ayrı Bir Çeşidi De Bulunmaktadır.  Gaziantep, Kurutmalıklar Bakımından Türkiye’de Meşhurdur. İkliminin Yatkınlığı Sayesinde, Güneş Işınlarını İstenen Miktarda Ve Açıda Alması Sayesinde Kurutma İşlemleri Bu İlimizde Çok Başarılı Olmaktadır. Antep Kurutulmuş Sebzelerinin Güzel Olmasının Tek Sebebi Bu Değildir. Verimli Topraklara Sahip Olması Başka Bir Etkendir. Coğrafik Bakımdan Zengin Bir Konuma Sahip Olması, Güneydoğu Bölgesini Eşsiz Bir Yer Yapmıştır.

Bilmeyenler İçin Açıklamak Gerekirse, Fırat Ve Dicle Arasında Kalan Bölgeye ‘‘Mezepotamya” Bölgesi Denilmektedir. İki Büyük Nehrin Arasında Kalan Topraklar Çok Verimli Bir Hal Almıştır. Bu Fırsatı Değerlendiren Yöre Halkları, Asırlardır Geliştirerek Devam Ettirmektedir. Bu Sayede, Ustadan Çırağa Aktarılarak Günümüze Kadar Devam Ederek Ulaşmıştır. Yüksek Sanayileşme Sonrasında, Doğal Ürünler Bulmak Neredeyse İmkansız Hale Geldi. Dolma Kurutmalıkları, El El İle Yapılmaktan Başka Bir Seçeneğe Sahip Değildir. Bu Sayede Kendini İzole Etmeyi Başarmıştır.

Bu Toprakların Kıymeti, Organik Gıda Severlerin Gözlerinden Kaçmamıştır. Günümüzde Gaziantep, Her Yıl On Binlerce Turist Ağırlamaktadır. Buraların Lezzetinden Tadımlık Alanlar İse Bulundukları Beldeye Dönünce, Tekrar Alışveriş Yapma İmkanını Online Alışveriş Sitemizden Karşılayabilmektedir. Bu Kapsamda Hizmet Verdiğimiz Tüm Kategorimize Ana Sayfadan Göz Atarak Bir Bir İnceleyebilirsiniz.

Kurutmalık Kabak Kurusu Satın Al
Kurutmalık Kabak Kurusu Satın Almak İçin Yöresel Ürünler Online İnternet Sitemize Giriş Yaptıysanız, Tamda Yerine Gelmişsiniz Demektir. Ürünlerimiz Tamamen Antep Yerel Ürünleridir. Bu Manada Bu Nadide Şehrimizin Kurutulmuş Sebzelerdeki Başarısını Daha Önce Anlattık. Diğer Şehirlerin Ürünleri De Kendi Alanında Farklı Güzelliklere Sahiptir. Bu Güzel Ülkemizin Her İlinde Çeşitli Güzellikler Bulunmaktadır. Değinmek İstediğimiz Nokta, Kurutmalıklar Alanında İkliminin Ve Mevsiminin Uyum Göstermesidir.

İnsanlar, Diğer Ülkelerin Yemeklerinin İsimlerine Bakarak Ön Yargıyla Çok Güzel Olduğunu Sanmaktadırlar. İnanın Hiç Bir Emek Verilmeden Yapılan Yemeklerdir. Bu Tamamı İçin Geçerli Olmasa Da Çoğu İçin Geçerlidir. Saten Yemek Kültürü Fazla Gelişmemiş Olduklarını Kabul Etmektedirler. Altını Çizerek Söylüyorum Ki Bu Dediklerimiz Tüm Ülkeler Ve Yemekler Hakkında Değildir. Örneğimizde Olan Dolma Yemeğinin Eşi Ve Benzerini Bulmak Neredeyse İmkansızdır.

Kabak Kurusu Neden Tercih Edilmelidir?
Bir Sebzenin Mevsimi Olmadığında Ona Kolayca Erişebilmek Adına Onları Kurutarak Saklamak En Mantıklı Seçenektir. Yılar Boyunca Kıtlık Zamanlarında Süregelen Bir Gelenek Olan Kurutma İşlemi Tamamen Sebzenin En Zor Zamanlarda Kullanılması İçin Yapılmış Bir Seçenektir. Bu Sebeple Kuru Kabak Fiyatlarını Göz Ardı Etmeden Bu Yollar İle Kendi İhtiyacınızı Rahatça Karşılayabilirsiniz. Bunun Sebebi Kabak Her Mevsimde Yenilmesi Gereken Bir Sebze Olmasıdır.

Kuru Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Kuru Kabak Dolması, Mevsiminde Toplanan Kabakların Güneş Sıcaklığında Kurutularak, Kabağın Üretilmediği Mevsimlerde Tüketilmesi Amaçlı Yapılır. Mevsiminde Topladığınız Kabakları Kolayca İçini Ayıklayıp Güneş Işığında Kurutabilirsiniz. Bunun Sonucunda Canınız Çektiğinde Rahatça Yiyebilir Ve Yemeklerinizde Kullanabilirsiniz. Sadece Topladığınız Kabakları Kurutarak Değil Mağazamız Dolayısıyla Kuru Kabak Satın Alarak Yine Aynı Şekilde Kabak İhtiyacınızı Karşılayabilirsiniz.

Kurutmalık Kabak Kurusu, Dolma Yapmak İsteyenlerin Olmazsa Olmazıdır. Dolmasıyla Meşhur Olan Gaziantep, Bunu En Çokta Eşsiz İklimi Sayesinde Elde Ettiği Sebzelere Borçludur. Bu Yörede Yetişen Dolma Malzemeleri, Bu Yemeğin Yapımına Çok Uygundur. İklimi Sayesinde Kurutma İşlemlerine En Müsait Şehrimizdir. Bilindiği Üzere Nemli Havaya Sahip Olan Şehirlerde Kurumamakta Ve Küflenmekte, Havası Çok Kuru Olanlarda Da Ürünler Yanmaktadır.

Kabak Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?
Kıyma, Pirinç, Sıvıyağ, Salça, Soğan(Rendelenmiş), Kimyon, Karabiber Ve Tuzu Yoğurma Kabında Karıştırıp Yoğurun. Kabakları Yıkayın, Kabuklarını Kabak Oyacağının Tırtıklı Yeri İle Soyun. Sonra Oyacak İle İçlerini Oyup, Hazırladığınız İç Harcı Kabakların İçine Doldurun.

Kabak Dolmasina Hangi Baharat?
Faydalı Bilgiler: Kabak Dolmasının İçine Ne Konur? Kabak Dolmasının İç Harcı Orta Yağlı Kıyma, Bol Suda Yıkanmış Pirinç, Domates Salçası, Tuz, Karabiber Ve Nane İle Hazırlanır

Dolmalık Kuru Kabak Kaç Dakika Haşlanır?
Geçelim Yapılışına :) İlk Olarak Bir Tencereye Su Koyup Kaynatıyoruz Başka Bir Kaba Da Soğuk Su Koyuyoruz Kaynamış Suya Kuru Kabakları Atıp 3-4 Dakika Haşlıyoruz Sonrasında Bir Süzgeçle Alıp Soğuk Suya Atıyoruz Ilımasını Bekliyoruz.

Kurutulmuş Dolmalık Kabak Nasıl Saklanır?
Dolmalık Kuru Kabakları Güneş Görmeyen Ve Serin Ortamlarda Hava Almayan Paketler İçerisinde Saklayabilirsiniz. Buzdolabının Alt Kısmında Muhafaza Edilmeye Uygundur. Bu Koşullarda Dolmalık Kuru Kabaklar Uzun Süre Zarar Görmeden Saklanabilir.

Kurutulmuş Kabak Nasıl Kurutulur?
Kabak Nasıl Kurutulur: Dolmalık, Kızartmalık Ve Yemeklik ...
Kabakları İpe Dizdikten Sonra, İpi Doğrudan Güneş Işığı Almayan, Gölge Bir Yere Serin Veya Asın. Kabakları Dizeceğiniz Zaman Güneş Olması Ve Hava Sıcaklığının Yüksek Olması Çok Önemlidir. Bu Sayede Kabaklar Kısa Sürede Kurur. Kabaklar, Ortalama 2-3 Gün İçinde Tamamen Kuruyacaktır

1 Tane Kuru Kabak Dolması Kaç Kalori?
Zeytinyağlı Kabak Dolmasının 100 Gramında 81 Kalori Bulunmaktadır. 1 Adet (90 Gr) Zeytinyağlı Kabak Dolması 73 Kaloridir.

Kuru Dolma Nasıl Muhafaza Edilir?
Saklama: Tamamen Kuruyan Biber, Patlıcan Dilimleri, Nemden Uzak, Hava Geçirmez Kaplarda Veya Cam Kavanozlarda Saklanır. Serin, Kuru Ve Karanlık Bir Ortamda Muhafaza Edilmelidir.

Dolmalık Kabak Nasıl Yeşil Kurutulur?
Kışlık Dolmalık Kabak Kurutması 
Pazardan Veya Manavdan Aldığımız Taze Dolmalık Kabakları Ortadan İkiye Kesiyoruz. Sonra Dolma Oyacağı İle İçlerini Çıkarıp Dışlarına Çizgiler Atıyoruz Ve Hepsini Böyle Hazırlayınca İğneye İpliği Saplayıp Onar Tane İpe Diziyoruz. Güneş Alan Bir Yere İpi Gerip Kurutuyoruz.

Dolmalık Kabak Kaç Günde Kurur?
Kabakları Yıkayalım Ortadan İkiye Yarıp Yarım Ay Şeklinde Dilimleyip Temiz Bir Sofra Bezine Serelim Tahmini İki Veya Üç Günde Kuruyor.
Diğer Özellikler
Stok KoduKUyMTY1NTg5MTUzOQ
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770323102

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.