Gaziantep’in Meşhur Cevizli Sucuğu. Antep Pekmezinden Ve Yerli Cevizden Gelen Eşsiz Lezzet. Cevizli Sucuklarımız Taze Olarak Üretilmekte Ve Satışa Sunulmaktadır.
Cevizli Sucuk, Gaziantep’in Yöresel Ve Özel Bir Yemişidir. Geleneksel Lezzetlerimizden Biridir Cevizli Sucuk. İpe Dizilen Yarım Cevizlerin Üzüm Şırasına Batırılmasıyla Yapılır.
Cevizli Sucuklar Bir İpin Üzerine Dizilir Ve Güneşte Kurutulur. Cevizli Sucuk, Gaziantep’in En Sevilen Tatlılarından Biridir. Genellikle Çay Saatlerinde Ve İkramlık Olarak Tüketilir.
Çerisinde Ceviz Ve Pekmez Bulunan Cevizli Sucuğu En Lezetli Sağlıklı Atıştırmalıklardan Biridir. İpliğe Geçirilen Cevizin Kaynamakta Olan En Kaliteli Özel Pekmezden Yapılan Şıraya Batırılmasıyla Elde Edilir. Cevizli Sucukları Daha Sonra Kurutulmaya Bırakılır Ve Sucuk Şeklini Aldığı İçin Bu İsimle Anılır.
İnce Pekmezli Cevizli Sucuk.Mevsimin De Yapılan Üzüm Pekmezi Ve Yerli Cevizden Yaptığımız Ürünümüz.Cevizli Sucuk Glikoz İçermez.Cevizli Sucuk Haftalık Yaptığımız Ürün Gruplarımızdandır.
Anadolu Mutfağında Da Önemli Bir Yere Sahip Olan Mum Şekilli Tatlıdır. Orcik, Köme, Şekerli Sucuk Veya Pekmezli Sucuk İsimleriyle De Bilinir. Cevizli Sucuğun Yapımını, İpe Dizilmiş Cevizin Kaynatılmış Şıraya Batırıldıktan Sonra Asılarak Kurutulması Olarak Özetleyebiliriz. Marketlerden Çok Beğenerek Satın Aldığımız Ve Yemeye Doyamadığımız Bir Tarifimiz Var.
Cevizli Sucuk, Dış Harcından Dolayı Pestile Çok Benzemektedir. Aslında Pestilin Kendisini Oluşturan Üzüm Kaynatması, Ceviz Sucuğunun Dışının Bulandığı Harç İle Aynıdır. Yapımında Tamamen Şeker Oranı Fazla Olan Meyveler Kullanılmaktadır. Aynı Şekilde Meyvelerin İçerisine En Yaygın Olarak Ceviz Yerleştirilerek Veya İçerisine İsteğe Göre Fındık, Fıstık Gibi Şeyler Yerleştirilerek Yapılmaktadır. Karışım Oluşturulduktan Sonra Kurutulmaya Bırakılarak Sonrasında Yemeye Hazır Hale Gelmektedir. Bazı Kişiler Tarafından Pekmezli Sucuk, Sucuklu Lokum Üzüm Sucuğu, Tatlı Sucuk Olarakta Dilden Dile Farklı Şekillerde Telafuz Edilmektedir.
Gelişme Gösteren Sanayi Ve Makineleşme Sürecinde, Neredeyse Doğal Gıda Bulamaz Olduk. Bu Konuda Müşterilerimizin İçlerinin Rahat Olmasını Dilemekteyiz. Sucuk Yapımında Her Hangi Bir Makine Kullanılamaz. Çükü Buna Müsait Bir Gıda Değildir. İstenilse De Kullanılamaz. Sadece El İle Yapmaya Müsaittir. Cevizleri İpe Dizme Makinesi İcat Edilmediği Müddetçe Bu Söz Konusu Bile Değildir. Ki Böyle Bir Araç Yapmaya Dahi Çalışılmamıştır. Sezonu Geldiğinde Kadınlar, Her Ne Kadar Doğal Olmasına Rağmen Fabrika Diye Adlandırılan Mecralara Gidip Elleriyle Pekmezli Sucuk Yapımını Gerçekleştirmektedirler.
Cevizli Sucuk Satın Almış Veya Alacak Olanlar İçin Birkaç Bilgi Vermek İsteriz. Bu Konuda En Çok Kafa Karıştıran Olay, Bir Ürünün Birçok İsme Sahip Olmasıdır. Ülkemizin Her Kısmında Farklı Farklı İsimlerle Adlandırılıyor. Kimi Yörelerde Köme, Orcik, Gibi İsimler İle Bilinmektedir. Pekmezli Sucuğu Diyen Kesiminde Bulunduğunu Söylemek Yerinde Olacak Ki, Google Arama Motorlarında Bu Kelimelerin Arandığını Görmekteyiz. Bu Saydığımız İsimlerin Hepsi, Konumuza Bahis Olan Bu Besini Kapsamaktadır. İçerisinde Ceviz Veya Diğer Meyvelerin Bulunduğu Dışınında Pekmezle Kaplı Bir Durumda Olduğu Şekilde Satılmaktadır.
Antep Sucuğu, Diğer Cevizli Sucuklar Arasında Üst Sıralarda Yer Almaktadır. Baştan Sona ”El Emeği Göz Nuru” Olan Bu Leziz Yöresel Ürün, Toplumun Her Kesimi Tarafından Zevkle Tüketilmektedir. Gaziantep’te Üretilen Kaliteli Ve Ev Yapımı Olan Bu Ürüne Ulaşmak İçin Sitemizden Sipariş Vereceğiniz Gibi, Açıklamayı Okuyup Bilgi Edinebilirsiniz. Mevsimi Gelince Yeni Ürünler Çıkmakta, Akabinde Tezgahlarımızdaki Ürünler Hemen Değişmektedir. Tüm Ürünlerimizde Olduğu Gibi, Cevizli Pekmezli Sucuğunda En Taze Şekilde Ulaştırılmasına Özen Göstermekteyiz.
Cevizli Sucuk Nerede Meşhur
Türkiye'de Cevizli Sucuk
Türkiye'de Genellikle Kahramanmaraş, Gümüşhane, Elazığ, Artvin Ve Çevre İllerinde Üzüm Veya Dut Şırasına İpe Dizilen Ceviz Batırılarak Yapılan Bir Tatlıdır. Şıranın Ana Maddesi Kaynamış Pekmez Veya Meyve (Üzüm Veya Dut) Suyudur. Şeklinin Sucuğa Benzemesinden Ötürü Bu İsimle Anılır.
Cevizli Sucuk Çeşitleri Nelerdir?
Cevizli Sucuk İsimleri Farklı Bölgelere Ve Yörelere Göre Değişkenlik Gösterebilir. Bu Ürün Üzüm Sucuğu, Şıralı Sucuk, Köme, Orcik Gibi Farklı Terimlerle İsimlendirilir.
Cevizli Sucuk Diğer Adı Nedir?
Besleyici Ve Lezzetli Olan Cevizli Sucuk Diğer Adı Köme Olarak Bilinir.
Cevizli Sucuk Ne Zaman Yenir?
Ancak Cevizli Sucuk, İçeriğinde Bulunan Faydalı Besinler Nedeniyle Metabolizmanın Hızlanmasına, Uzun Süre Tokluk Sağlamaya Ve Spor Yaparken Daha Fazla Enerji Vermeye Yardımcı Oluyor. Böylelikle Cevizli Sucuğu Diyet Yaparken Ara Öğünlerde Porsiyon Kontrolü Sağlayarak Gönül Rahatlığıyla Tüketebilirsiniz.
Cevizli Sucuk Nerede Muhafaza Edilir?
Cevizli Sucuk Nasıl Saklanır?
Cevizli Sucuk, Direkt Güneş Işığı Almayan Bir Ortamda Muhafaza Edilmelidir. Eğer Oda Sıcaklığında Saklanacaksa, Cam Bir Kavanoza Veya Saklama Kabına Yerleştirilmeli Ve Ağzı Sıkıca Kapatılmalıdır. Aksi Takdirde Kurumaya Ve Sertleşmeye Başlar. Cevizli Sucuğu Saklamak İçin Güneş Görmeyen, Kuru Bir Ortam Yeterli Olacaktır.
Cevizli Sucuk Nasıl Tüketilir?
Cevizli Sucuk Nasıl Tüketilebilir? Şerbetli Ve Sütlü Tatlılar Grubuna Dahil Olmayan Cevizli Sucuk Cezerye Ve Lokum Ailesine Daha Çok Yakındır. Diğer Tatlılara Göre Daha Sağlıklı Olan Cevizli Sucuğu Misafirlerinize İkram Edebilir Veya Atıştırmalık Olarak Tüketebilirsiniz.
Çok Uzun Yıllardır Kış Aylarının Enerji Deposu Olarak Kullanılan Bol Cevizli Sucuk (Köme) Le Evlerinize Sağlığı Getiriyor. Bunca Vitamin Ve Mineral İle Çay Ve Kahve Molalarınızda, Ara Öğünlerinizde, Sağlıklı Atıştırmalıklarınız Arasına Girmeyi Kesinlikle Hak Ediyor.
Küçüklüğümüzden Beri Cipsler, Bol Şekerli Ve Paketli Atıştırmalıklar, Besleyici Değeri Olmayan Ama Bol Tatlandırıcı Kullanılan Gıdalar Hayatımızın Bir Parçası Oldu. Bu Düzeni Bozmak İçin Vitamin Ve Mineral Değeri Yüksek, Hem Lezzetli Hem De Bol Enerji Veren Bol Cevizli Duble Cevizli Sucuk , Artık Hayatımızın Bir Parçası Olmalıdır.
Özenle Hazırlanan Üzüm Pekmezi, Bal, Su Ve Şeker İle Birleştirilir. Un Ve Süt Karışımı Yavaş Yavaş İçine Eklenir. Karışıma Batırılan Cevizler, Tesislerimizde Kurutulur Ve Tatlı İhtiyacımızı Karşılamak İçin Hazır Hale Getirilir. Hem Cevizin Hem Üzüm Pekmezinin Ayrı Ayrı Yararları Birleşince Ortaya Enfes Bol Cevizli Duble Cevizli Sucuk Çıkar.
En İyi Cevizli Sucuk Nerede?
Öncelikle Sizlere Daha Fazla Bekletmeden Cevizli Sucuğun Gümüşhane Yöresine Ait Bir Lezzet Olduğu Bilgisini Aktaralım. Elazığ, Artvin, Kahramanmaraş Gibi İllerde De Yoğun Bir Şekilde Yapılıyor Ve Tüketiliyor Olması Akılların Karışmasını Beraberinde Getiriyor.
Cevizli Sucuk Tadı Nasıl?
Cevizli Sucuk Nedir?
Cevizli Sucuk, Geleneksel Sucuk Tarifine Ceviz Eklenerek Yapılan Bir Atıştırmalıktır. Bu Lezzetli İkili, Baharatlı Sucuk Tadı İle Cevizin Özgün Dokusunun Birleşimiyle Tanınır. Cevizli Sucuk Genellikle Kuru Ve Dışı Baharatlarla Kaplı Bir Formda Bulunur, Türk Mutfağının Özgün Tatlarından Biridir.
Cevizli Sucuk Neden Yenir?
Cevizli Sucuğun Faydaları
Cevizli Sucuk; Selenyum İçeren Ender Gıdalardandır, Selenyum Kanserin Önlenmesinde Ve Tedavisinde Önemli Bir Yere Sahiptir. Yapılan Bilimsel Araştırmalar Göstermiştir Ki Günlük Selenyum İhtiyacının Karşılanması Kansere Yakalanma Riskini %60 Azaltmıştır. Cevizli Sucuk Mineral Ve Vitaminlerce Zengin Bir Besindir.
Cevizli Sucuk Türklerin Mi?
Cevizli Sucuk, Türk Mutfağının Lezzetli Bir Yiyeceğidir. İsmini İçerisinde Bulunan Cevizlerden Almaktadır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | yMTQ4NTgxNDQ1MA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323086
Havale / Eft :
Havale İle : 720,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 720,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır