Eğiniklem 275 Gr lık Paket

Fiyat:
165,00 TL
Balmumu, Arıların Peteklerini Yapmak İçin Karın Halkalarında Bulunan Balmumu Bezlerinden Salgıladıkları Yumuşak Sarı Veya Daha Koyu Madde. Genellikle Balmumu Deyince Arının Hazırladığı Petekteki Mum Anlaşılır. Bunun Yanında Sanayide Hazırlanan Maddeye De Balmumu Denir. 

Antep Fıstığı Sakızı

Gaziantep Yöresinde Bulunan Ve Çıkarılması Oldukça Zor Olan Antep Fıstığı Sakızı Halk Arasında Faydası İle Bilinmektedir. Başlangıçta Açık Sarı Renkli, Bal Kıvamında, Hoş Kokulu Olan Sakız, Zaman İçinde Kurudukça Sertleşmektedir. İçerisinde Asit Ve Nötral Triterpen Bileşenlerini Bulunduran Sakız, Ağacın Gövdesi Üzerinde Damlacıklar Halinde Yaklaşık 1 Haftada Çok Az Miktar Toplanabilmektedir. Genel Olarak Gaziantep Ve Şanlıurfa Bölgelerinde Elde Edilmektedir 

HAVA CİVA

Latince Adı ‘Alkanna Tinctora’ Olan Havaciva Bitkisi Hodangiller Familyasındandır. Anavatanı Akdeniz’dir. Ülkemizde Güney Ve Doğu Anadolu Bölgelerinde Yaygındır. Kumlu Toprağı Sever. Tüylü Boya, Eğlik Kökü, Kızılencik, Yerineriği Adlarıyla Da Bilinir. Parlak Mavi Renkli Çiçekler Açan Çokyıllık Otsu Bir Bitkidir. 

Tüylü Gövdesi Dik Veya Yatık Olabilir. Yapraklar Da Gövde Gibi Tüylüdür Ve Çok Sayıdadır. Mayıs Ve Temmuz Aylarında Dalların Ucunda Açan Çiçekleri Göz Alıcı, Parlak Mavi Renkleriyle Kırları Şenlendirir. Fındığı Andıran Meyveleri Gri Renkli Ve Yüzeyleri Kabarcıklıdır.

Son Yıllarda Adını Sıklıkla Duymamızla Beraber Havaciva Bitkisi Çok Çok Eski Tarihlerden Beri İnsanların Çeşitli Amaçlar İçin Kullandığı Bir Bitkidir. İçi Mavi, Dışı Siyaha Yakın Kırmızı Renkteki Kökün Muhteviyatındaki Boyar Madde Alkalindir. Bazik Ortamda Mavi Renkteki Bu Madde, Ortama Asit Eklenerek Kırmızı Renge Döner. Alkol, Eter Ve Yağda Çözünen Alkalin Suda Çözünmez. Havaciva Kökü, Bitkisel Yağlar, Şarap Ve Diğer Alkollü İçecekleri Renklendirmek İçin Antik Çağlardan Beri Kullanır. Günümüzde Bile Avustralya’da Gıda Boyası Olarak Kullanılmaktadır. Tekstilde De Tercih Edilen Bir Boyar Maddedir. Ahşaba Koyu Kırmızı Renk Vermek İçin Toz Haline Getirilerek Yağla Karıştırılır. Kozmetikte İse Özellikle Dudak Parlatıcıları Ve Rujlarda Yaygın Olarak Tercih Edilir.


Havaciva Otu,Hava Civa Otu,Havaciva Kurusu,Hava Civa Nedir,Hava Civa Otu Neye İyi Gelir,Havacıva Kökü,Havacıva Kökü Nasıl Kullanılır,Hava Civa Otu Nerede Yetişir,Havacıva Kökü Ne İşe Yarar,Hava Civa Otu Kökü,Eğinik,Hava Civanın Diğer İsimleri
Diğer Özellikler
Stok KoduwMjczNzI0MjUzNQ
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770322740

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.