Diğer İsimleri : Fesliyen, Peslan, Reyhanotu, Irıhan, Rahan, Ocimum Basilicum
Botanik Bilgi : Ballıbabagiller (Lamiaceae) Familyasından Ocimum Cinsini Oluşturan Tek Yıllık Ve Genellikle Ilıman Bölgelerde Yetişen Bir Bitkidir. Yetişkin Fesleğenlerin Boyları Genellikle 20 İle 60 Cm Arasında Değişir. Anayurdu Güney Asya’dır. Ancak, Akdeniz Havzası Ülkeleri İle Türkiye’de Ege Ve Akdeniz Kıyı Şeridinde Sıkça Yetiştirilmektedir. Kare Kesitli, Boydan Boya Kabarık Çizgili Ve Yeşil Renkli Gövdesi, Bitki Tabanına İnildikçe Kırmızılaşır. Oval Biçimli Yaprakları Kenarları Dişli, Sivri Uçlu Ve Koyu Yeşil Renkli Olur. Yaz Sonunda Açan Çiçekleri Beyaz, Pembe Ya Da Sarımsı Beyaz Renklidir. Küçük Tohumları Koyu Kahverengi Ve Gözyaşı Biçimlidir .Hem Taze, Hem De Kurutularak Kullanılan Fesleğen, Pişirilerek Ya Da Çiğ Yenilen Yemeklerde Yaygın Olarak Kullanılır.
Reyhan Ve Fesleğen Aynı Şey Mi?
Fesleğen Nedir? Faydaları Nelerdir? - Nefis Yemek Tarifleri
Bazı Kaynaklarda Fesleğen İle Reyhanın Bire Bir Aynı Bitki Olmadığı, Reyhanın Fesleğen Çeşitleri Arasında Bir Bitki Olduğu Söylenmektedir. Reyhan Ve Fesleğenin İkisi De Lamiaceae (Ballıbabagiller) Familyası, Ocimum Cinsindendir; İkisi Arasında Çok Az Fark Vardır Ve Birbirlerinin Yerine Kullanılırlar.
Fesleğen Nasıl Ortamı Sever?
İlk Nokta, Konumlandırmayla İlgilidir. Fesleğen, Gün İçerisinde En Az 4 Saat Güneş Işığı Almak İster. Karanlıktan Kesinlikle Uzak Tutmanız Gereken Bu Bitkiyi Yarı Gölgeli Bir Alanda Bakabilirsiniz. Narin Yapısı Gereği Fesleğeni Rüzgar Gibi Şiddetli Hava Durumlarından Korumanız Gerekir.
Top Reyhan Fesleğen Mi?
Fesleğen Olarak Da Anılan Tek Yıllık Ve Genellikle Ilıman Bölgelerde Yetişen Aromatik Bir Bitkidir. Boyları Genellikle 25 İle 30 Cm Arasında, Yeşil Yaprakları Yumuşak Ve Küçük Olup Şekil Olarak İse Top Görünümlüdür. İsmini De Buradan Alır. Sezon Sonuna Doğru Minik Beyaz Çiçekler Açar.
Kuru Fesleğen Nasıl Kullanılır?
Fesleğen Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Kuru Fesleğen En Çok Kırmızı Ve Beyaz Et Yemeklerinde Kullanılır. Et, Fesleğenle Marine Edildikten Sonra Daha Lezzetli Bir Hale Gelir. Bunun Dışında Ana Yemeklerde Ve Sos Yapımında Sık Sık Tercih Edilir. Domates Sosuna Az Miktarda Eklenen Fesleğen, Akdeniz Esintilerini Mutfağınıza Taşır.
Kuru Fesleğenle Ne Yapılır?
Kurutulmuş Fesleğen İse El İle Ufalanarak Baharat Olarak Kullanılabilir. Fesleğenin Kullanılan Kısımları, Tohumları Ve Taze Çiçekli Dallarıdır. İtalyan Marinara Sosunun Önemli Bir Bileşenidir. Fesleğen, Pesto Sosun Ana Malzemesidir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjk2NTc3Nzg1OQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323649
Havale / Eft :
Havale İle : 200,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 200,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır