Cezerye Nin İçinde Ne Var?
Cezerye
Havuç, Toz Şeker, Ceviz Ve Hindistan Cevizinden Yapılır. Adını, Arapça'da Havuç Anlamına Gelen (Cezer; ???) Kelimesinden Alır. Rendelenen Havuç Önce Haşlanır Haşlandıktan Sonra Şekerle Kavrulur. Üzerine Hindistan Cevizi; İçine Antep Fıstığı, Fındık, Yer Fıstığı Ya Da Ceviz Koyulur.
Cezeryede Pekmez Var Mı?
Tencereye Sıvı Yağı Koyun . Rendelediğiniz Havuçla Elmayı Koyup Biraz Soteleyin . Şekerle Pekmezi Ekleyin . Suyunu Çekene Kadar Kaynasın Suyunu Çekince Unla Nişastayı Cevizi İlave Edin .
Cezeryeyi İlk Kim Buldu?
Yozgat, İlk Olarak Kimlerin Ne Zaman Ürettiği Belli Olmayan, Ancak Ana Vatanının Mersin Olduğu Bilinen Cezeryenin ''Havuç Tatlısı, Kuvvet Macunu'' Gibi İsimlerle De Anıldığını Söyledi.
Cezerye Pestil Mi?
Cezerye İse, Cezayir Menşeli Bir Tatlı Olup, Pestil Ve Kömeyle İlgisi Olmayan Farklı Bir Üründür
Cezerye De Süt Var Mı?
Sütlü Cezerye
Kesim Şekliden Dolayı Cezerye Denmektedir Aslında Lokumdur. Süt İle Ceviz, Fındık Ve Antep Fıstığının Buluşup Dilimlendikten Sonra Hindistan Cevizi İle Kaplanarak Sizlerin Beğenilerine Sunulmaktadır.
Cezerye Nasıl Sertleşir?
Cezerye Nedir? Cezerye Nasıl Yapılır?
Cezerye Hamurunun Üstüne Elle Bastırılır Ve Formunu Geri Alıp Almadığı İncelenir. Eğer Hamur Tekrar Eski Şeklini Alıyorsa, Yani Elastik Bir Yapıya Kavuşmuşsa Cezerye Kıvamında Demektir. Bu Kıvamın Üstünde Pişirilirse Cezerye Sertleşir Ve Kendine Has Özelliğini Kaybeder.
Cezerye Nereden Geldi?
Mersin'in "Coğrafi İşaret" Tesciline Sahip Ürünü Cezerye, "Havucun En Tatlı Hali" Olarak Vazgeçilmez Lezzetler Arasındaki Yerini Alıyor. Mersin Denilince Akla Gelen İlk Lezzetlerden Cezerye, Tarlalardan Toplanan Havucun 1,5 Gün Süren Zahmetli Yolculuğunun Ardından Satışa Hazır Hale Getiriliyor
Cezeryenin Ömrü Ne Kadardır?
Cezerye, Fiyatı Dolayısıyla Hediye Anlamında En İyi Ürünlerden Biri. İçindeki Malzemeler Nedeniyle Aynı Zamanda Dayanıklı Bir Ürün. Kutu Halindeyken, Oda Sıcaklığında Kalması Kaydıyla Yaklaşık 1 Yıl Kadar Dayanabilir.
Cevizli Sucuk Hangi Ülkeye Ait?
Cevizli Sucuk - Vikipedi
Türkiye'de Cevizli Sucuk, Aynı Zamanda Şıralı Sucuk, Pekmezli Sucuk, Şeker Sucuğu, Üzüm Sucuğu, Orcik Ya Da Köme Olarak Da Adlandırılır. Türkiye'de Genellikle Kahramanmaraş, Gümüşhane, Elazığ, Artvin Ve Çevre İllerinde Üzüm Veya Dut Şırasına İpe Dizilen Ceviz Batırılarak Yapılan Bir Tatlıdır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjk3OTgyMTY2Ng |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322300
Havale / Eft :
Havale İle : 330,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 330,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır