Diğer İsimleri : Ağaç Çileği, Dağ Çileği, Framboise, Rubus İdaeus, Raspberry Bush
Botanik Bilgi: Gülgillerden; Böğürtlen Gibi Çalı Halinde, Dikenli Bir Bitkidir. Kümeler Halindedir. Kendiliğinden Yetişir. Meyvesi; Duta Benzer. Sarımtırak Kırmızı Portakal Renginde, Sulu Ve Güzel Kokuludur. Meyveleri Toplanıp, Kurutulur. Reçel, Şurup Ve Likör Yapılır. Meyve Olarak Da Yenir.
Bilinen Bileşimi : Protein, Karbonhidrat, Selüloz, Provitamin A, Vitamin C, Elma Ve Limon Asidi, Sepi Maddeler, Eterik Yağ, Vitamin P, Kalsiyum, Mağnezyum, Fosfor, Demir, Mangan Ve Bakır Bileşimi Asidler, Pürinli Maddeler, Reletin.
Böğürtlen Ve Ahududu Aynı Şey Mi?
Böğürtlen İle Ahududu Arasındaki Farklar
Fiziksel Ve Tat Farkları
Ahududu, Parlak Kırmızı Rengi Ile Dikkat Çekerken Böğürtlen Daha Koyu Mor Ve Siyah Tonlarına Sahiptir. Böğürtlenin Daha Iri Ve Oval Şekilli Olması Da Bir Diğer Fiziksel Fark Olarak Öne Çıkar. Ahududunun Ise Daha Küçük Ve Yuvarlak Bir Yapıya Sahip Olduğunu Söylemek Mümkündür.
Ahududu Ve Frambuaz Aynı Meyve Mi?
Böğürtlen Faydaları Nelerdir? Ahududu Ve Böğürtlen Farkı ...
Frambuaz Olarak Da Bilinen Ahududu, Yaz Ve Sonbahar Mevsiminde Meyve Veren Bir Bitki Türüdür. Dolayısıyla Ahududu Frambuaz Farkı Yoktur. İki Meyve Aynı Anlama Gelir.
Ahududu Meyvesi Hangisi?
Ahududu - Verita
Frambuaz Olarak Da Bilinen Ahududu, Gül Ailesine Mensup Bir Meyve Olup Tıpkı Böğürtlen Gibi Dikenli Çalılıklarda Yetişir. Kırmızı Renkli Olan Meyve, Bir Göbeğin Etrafında Kümelenmiş Küçük Meyve Taneciklerinden Oluşur. Her Ahududu Taneciği Ince Bir Çekirdek Içerir. Ahududular Tatlı Bir Aromaya Sahiptir.
Ahududu Türkiyede Nerede Yetişir?
Türkiye'de Ahududu Yetiştiriciliği
Ahududu Bitkisi Marmara Ve Karadeniz Bölgesinde Yaygın Şekilde Bulunan Bir Meyve Türüdür. Marmara Bölgesinde Ağırlıklı Olarak Hobi Bahçesi Veya Kapama Bahçe Şeklinde Yetiştiricilik Yapılmaktadır.
Ahududu Ne Işe Yarar?
Genellikle Kırmızı Renkli Ve Tatlı Meyveleri Olan Bir Bitki Türü Olan Ahududu, Gülgiller Familyasına Ait. Süper Besin Olarak Da Bilinen Ahududu
Ahududu Neye Benziyor?
Meyvesi Dut Ve Böğürtlene Benzeyen Ahududu; Ülkemizde Frambuaz, Sultan Böğürtleni, Ağaç Çileği Ve Dağ Çileği Olarak Da Bilinir. Bilimsel Adında Yer Alan “Ida” Sözcüğü Ülkemizde Yer Alan Kaz Dağı'nın Mitolojik Adıdır. Bu Nedenle Kökeninin Kaz Dağı Olduğuna Dair Görüşler Vardır.
Ahududu Hangi Mevsimde Olur?
Ahududu Fidanı Belirli Dönemlerde Dikimi Yapılabilen Bir Meyvedir. Diğer Bir Adı Frambuaz Olan Bu Meyve, Tarlada Yetiştirilir. Ahududu Fidanının Kasım Ayından Başlayarak, Nisan Ayına Kadar Dikimi Yapılabilmektedir.
Ahududu Nasıl Toprakta Yetişir?
Ahududu Yetiştiriciliği; Organik Maddelerce Zengin, Derin, Geçirgen, Hafif Veya Orta Bünyeli, Su Tutma Kapasitesi Yüksek, Hafif Asitli Veya Nötr Topraklarda Başarılı Şekilde Yapılır. Sürekli Toprak Nemi Sağlanmış Olmalıdır. Fazla Kireçli Ve Tuzlu Topraklar Uygun Değildir. Toprak Derinliği En Az 1 M Olmalıdır.
Ahududu En Çok Hangi Ilimizde Yetişir?
Türkiye'de Ahududu Yetiştiriciliği - Topraksız Tarım
Ülkemizde Ahududu Üretiminin %97,6'sı Doğu Marmara Bölgesinde Yapılmaktadır. Bu Bölgede Ahududu Üretiminde En Önemli Il Bursa Olup, Ülkemizde Ahududu Üretiminin %96.6'sı Bursa'da Yapılmaktadır.
Ahududu Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?
Güneş Bitkisel Organik Ahududu (Frambuaz) Yaprağı Çayı 50 Gr ...
Ahududu Nasıl Demlenir? 1-2 Çay Kaşığı Kurutulmuş Ahududu Yaprağını, Bir Bardak Kaynar Suyun Içerisine Ekleyin. Çayı Demlenmesi Için 5 Dakika Dinlendirin. Ardından Süzerek Tüketebilirsiniz.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 3MzQyMDQwNjM5MA |
Marka | Florest |
Stok Durumu | Var |
8690770322412
Havale / Eft :
Havale İle : 45,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 45,00 TL
Mağazamızda taksit için en az 50 TL lik ürünü sepete eklemeniz gerekir