Güllü lokum 500 Gr lık Paket

Fiyat:
70,00 TL
İndirimli Fiyat (%7,1) :
65,00 TL
Kazancınız 5,00 TL
Güllü Lokum Nedir
Lokum Geleneksel Bir Türk Tatlısı Olup Su, Şeker Ve Nişasta Gibi Ana Malzemelerden Üretilir. Özel Günlerde İkramlık Olarak Servis Edebilir Veya Günlük Olarak Tüketilebilir.
Kaç Çeşit Lokum Vardır?
Bazı Lokum Türleri Şunlardır: Kuş Lokumu, Fındık Lokumu, Ceviz Lokumu, Çifte Kavrulmuş Lokum, Fıstık Lokumu, Hindistan Cevizli Lokum, Meyveli Ve Limonlu Lokum, Kremalı, Güllü Lokum, Nar Lokumu, Nane Lokumu, Çikolatalı Lokum.

Türk Lokumu Osmanlı Mutfağında Önemli Yer Edinmiş Asırlardır Tüketilen Ve Hiçbir Zaman Unutulmayan Lezzetli Bir Tatlıdır. Kesin Bir Bilgi Olmasa Da Lokumun Kökeninin; M.Ö. 226-652 Yılları Arasında Var Olan Sasanilerin Tükettiği Abhisa İsimli Tatlıya Dayandığı Kabul Ediliyor. Lokum Önceleri “Boğazı Rahatlatan” Olarak Anılırken Zamanla “Rahat Lokum” İsmini Almışsa Da Modern Türkçe İle “Lokum” Halini Almıştır.
 
Lokum Anadolu’da 15. Yüzyılda Yayılmaya Başlamış, 17. Yüzyılda İse En Gözde Zamanını Yaşamıştır. 18. Yüzyılda Avrupa’ya “Turkish Delight” İsmi İle Ulaşan Lokum, Avrupa’da Da Yüksek İlgi Görmüştür. Lokum İlk Olarak Bal, Un Ve Meyve Şurubu Karışımı İle Üretilirken Zamanla Nişasta Ve Rafine Şekerin Bulunması İle Birtakım Değişikliklere Uğramıştır.
 
Lokum Çeşitleri
Damak Tadı, Üretim Şekli Ve Üretim Yerine Göre Birçok Lokum Çeşidi Bulunmaktadır. Günümüzde En Çok Tüketilen Lokum Çeşitlerinin Başında Antep Fıstıklı Lokum, Fındıklı Lokum, Antep Fıstıklı Şerit Ve Sarma Lokum, Portakallı Fındıklı Lokum, Ballı Antep Fıstıklı Lokum Gelir. Bunun Yanında Son Zamanlarda Popüler Olan Lotuslu Baklava Lokum Ve Bitter Antep Fıstıklı Lokum Da Yüksek Talep Gören Yeni Ve İnanılmaz Lezzetli Lokum Çeşitlerindendir. Ama Herkesi Çocukluğuna Götürecek Bisküvi Arası Lokumun Nostaljik Lezzetinin Yeri Ayrıdır.
Lokum Hangi Yöreye Aittir?
Safranbolu'ya Gelipte Dünyaca Ünlü Safranbolu Lokumunu Tatmamak Olmaz. Safranbolu Lokumu Daha Az Tatlı Ve Hafif Olması Nedeniyle Diğer Lokumlardan Farklıdır. Lokumumuzu Ayrıcalıklı Kılan İse Mineral Bakımdan Zengin Olan Suyumuzun Sertlik Derecesi Ve Kullanılan Doğal Şekerdir.

Türkiye'nin En İyi Lokumu Nerede?
Şekerleme Ve Lokumlarıyla Ünlü Afyonkarahisar'da Yapılan Ve Yüzün Üzerinde Çeşidi Bulunan Afyon Lokumunun, Günlük Üretiminin 45 Tonu Bulduğu Bildirildi. Üreticiler, Afyon Lokumunun Her Çeşidinin İmalatının Mümkün Olabileceğini Belirterek, Ünlerinin Türkiye Dışına Taştığına Dikkati Çektiler.
Lokum Denince Akla Ne Gelir?
Lokum Denilince Akla İlk Olarak Türkiye Gelir. Türk Tatlısı Denildiği Zaman Da Lokum. Yurt Dışında Da En Tanınan Ve Bilinen Tatlılardan Olan Lokum, Türk Tatlıları İçinde En Hafifi Olan, İkramlık Olarak Da Kullanılıp Dağıtılan Bir Tatlıdır.
Diğer Özellikler
Stok Kodu5ODg1NTM3ODMwMQ
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770323284

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.