Tarladan toplanan taptaze kırmızı biberlerin en kalitelileri seçilir, sağlıklı ve doğal yöntemlerle kurutulur, tamamen hijyenik koşullarda el değmeden çekilerek pul biber haline getirilir ve paketlenerek BİNBİR ÇEŞİT kalitesiyle raflardaki yerini alır.
Acı severlerin vazgeçilmezi, yemeklerimizin lezzetlendiricisi pul biber tadı kadar faydalarıyla da dikkat çekiyor.
Türk mutfağında çok sık kullanılan baharatlar arasında yer almaktadır.
Acılık seviyesi ortadır. Çok acı sevmeyenler, çok tatlı da pul biber mi olur diyenler gönül rahatlığıyla bu ürünü alabilirler.
Pul biber yapmak için biber nasıl kurutulur?
Pul biber yapmak için öncelikle acı kırmızı biberler kurutulmalıdır. Tohumları ayıklanan ve temizlenen acı kırmızı biberler iyice yıkanıp kurumaya bırakılır. Sonrasında ise tuzlanan biberler tepsi içine konularak güneşte kurumaya bırakılır. Yaklaşık 3 gün kadar kuruyan biberler robottan çekilir.
Biber Nasıl Kurutulur?
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de biberdir. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen biber pek çok farklı şekilde yemeklerde kullanılmaktadır. Salça ve sos yapımında da kullanılan biber çeşitleri yaz mevsimi geldiğinde kurutulur. Yaz aylarında kurutulan biberler kış mevsiminde rahatlıkla tüketilebilir.
ORTA DERECEDE ACIDIR.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjM2MDU1MjExNA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323307
Havale / Eft :
Havale İle : 145,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 145,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır