Haşiroğlu Çerezlik Maraş Tarhanası 450 Gr

Fiyat:
220,00 TL
İndirimli Fiyat (%13,6) :
190,00 TL
Kazancınız 30,00 TL
Çerezlik Tarhana
İçerisinde dövülmüş bulgur (Dövme),yoğurt, kekik ve tuz vardır. Çerezlik tarhananın yapımı biraz zahmetlidir. Fakat Çerezlik tarhananın lezzeti tarifsizdir. Tamamen doğal ve sağlıklı hiçbir katkı maddesi içermez.
Eskiden Maraşlıların kışlık zahiresi olan çerezlik tarhana artık zahire olmaktan çıktı. Her zaman her ortamda tüketilebilen vazgeçilmez bir yiyecek halini aldı.

Çerezlik Tarhana, Dövme Buğdayın Soyulan Kabukları Pilav Gibi Pişirilerek Yoğurt İle Karıştırılır. Ve Sonrasında Pişen Aşın Kurutulması İle Tarhana Elde Edilmektedir. 

Tarhana Yapımında Kullanılan Yoğurdun Pişirilmemesi Sebebi İle Probiyotik Bakterilerin Canlılığı Söz Konusudur. Aynı Zamanda Üretimde Kullanılan Dövme Buğdaylar, Gelen Probiyotikler İle Birlikte Fonksiyonel Bir Gıda Malzemesi Haline Getirmekte. Buğdayın Lifli Bir Yapıya Sahip Oluşu Tarhanaları Sindirimi Kolay Besinler Arasına Sokan En Önemli Faktör. Bu Bakımdan Tarhananın 100 Gramı Yaklaşık Olarak 133 Kalori İçermektedir. Bu Değer, Farklı Cips Tarhana Çeşitlerinde Farklılık Gösterebilmektedir.

Çorba Yapımında Da Kullanılan Tarhanalar, Öğütülebildikleri Gibi 1 Gün Soğuk Suda Bekletilerek De Kullanılabilmektedir. 

İçindekiler: Buğday(Dövme), Yoğurt, Pirinç, Tuz, Dağ Kekiği

Dövme 1/2 Yoğurt

Tarhana Cipsi Neden Yapılır?
Acı Biberli-Keten Tohumlu Tarhana Cipsinin Yapımında İse Her 100 Gram Ürün İçin 7 Gram Acı Kırmızı Pul Biber, 4 Gram Keten Tohumu, Su, Yoğurt, Buğday (Dövme), Tuz Ve Kekik Kullanılmaktadır.

En Meşhur Tarhana Nerenin?
Türkiye'de Trakya Bölgesinde Ve Uşak, Edirne, Afyon, Çankırı, Malatya , Kahramanmaraş Şehirlerinde Ve Gediz, Beypazarı, Bandırma Ve Gönen İlçelerinde Ünlüdür.

En Güzel Tarhana Nerede Yapılır?
Denizli'de Top Tarhana Yapımı Yaygınken, Muğla'da Yapılan Tarhana Da Hamur Ana Malzeme Olan Kırık Buğday İle Yapılır. Şekillendirilip Kurutulur. Kütahya'da Ve Karadeniz'in Batı İllerinde Bilinen Kızılcık Tarhanası İse Hepsinden Değişiktir.

Haşiroğlu Tarhana Cipsi Nasıl Yenir?
Maraş Tarhanası Nasıl Tüketilir? - Haşiroğlu
Tarhana Atıştırmalık Bir Cips Olarak Veya Çorba Olarak Dört Mevsim Tüketilmektedir. Kendine Has Bir Tadı Ve Aroması Olan Tarhanalar Sade Olarak Veya İsteğe Bağlı Olarak Çeşitli Dip Soslarla Tüketilebilir.

Tarhana Cipsi Nerede Meşhur?
Tarhana Cipsi Kahramanmaraş'a Ait Çok Özel Bir Lezzet. Aynı Zamanda Coğrafi İşarete Sahip. Yani, İçerik, Lezzet, İncelik, Koku, Tat Gibi Ayırt Edici Özellikleri İle Ön Plana Çıkan Ve Maraş Bölgesi İle Özdeşleşen Doğal Bir Ürün.

Türkiyede Kaç Çeşit Tarhana Var?
Tarhana Çeşitleri Nelerdir? 
Tarhananın Türkiye'de Yaklaşık 50'ye Yakın Çeşidi Olduğu Bilinmektedir. Bunlar; Ege, Trakya,Gediz,Sivas,Maraş,Beyşehir,Kiren(Kızılcık), Hamur,Et,Süt,Üzüm Tarhanaları Ve Pancarlı Tarhanalardır. Bu Bol Çeşitliliğinin Sebebi Yöresel Olarak Kullanılan Hammadeden Ve Değişiklik Gösteren Sunum Şekillerinden Kaynaklanmaktadır.

Tarhanaya Nohut Neden Konur?
Ev Tarhanası Tarifi 
Tarifte Kullandığımız Nohut Hamurun Mayalanmasını Sağlamaktadır. Bu Yüzden Bu Tarifte Tekrardan Maya Kullanmanıza Gerek Olmayacak. Tarhananın Kuruma Süresi Bulunduğunuz Yerdeki Sıcaklığa Göre Değişiklik Gösterecektir.

Maraş Tarhanası Neden Yapılır?
Maraş Tarhanası 
Kahramanmaraş Tarhanasının Yapım Aşamasında Tarhana Yapılacak En Uygun Buğdayın Seçilip Değirmende Döğme (Yarma) Haline Getirilmesi İle Başlanır. Bir Ailenin Yıllık Tarhana İhtiyacı Halk Arasında “Grad 22 Kg Ağırlığında Bir Ölçü) Kullanılarak Hesaplanır Ve Yapılır.
Diğer Özellikler
Stok KoduxNDE0NTE4MjMyNw
MarkaHaşiroğlu Tarhana
Stok DurumuVar
8690770322530

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.