Kabuklu Mercimek Nedir?
Kabuklu Mercimekler Iç Mercimeklere Oranla Daha Sert Ve Incedir. Yemek Veya Mantı Yapımında Ülkemizde Sıkça Kullanılır. Kabuklu Kırmızı Mercimek; Tüketime Hazır Hale Gelmesi Için Işlenerek Kabuklarının Soyulması Gerekmektedir. Sultani Mercimek; Bu Gruptaki Mercimekler Genellikle Yeşil Veya Sarı Renktedir.
Kabuklu Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
İlk Olarak Mercimeklerimiz Ayrı Bir Tencerede 10 Dakika Kadar Kaynatılır. Kaynayan Mercimeklerin Suyu Dökülerek Yıkanır Ve Düdüklü Tencereye Alınır. Mercimeklerin Üzerine Su Ve 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuzu Ekledikten Sonra Kapağı Kapatılır. Düdük Öttükten Yarım Saat Sonra Mercimeklerimiz Pişmiştir.
Siyah Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?
Siyah Mercimekli Bulgur Pilavı
Siyah Mercimekler Bol Suda Yumuşayana Kadar Haşlanır. Haşlanınca Süzülür Ve Üzerine Bulguru Eklenir. Soğan, Sıvı Yağ Ve Tereyağında Iyice Öldürülür, Üzerine Salçaları Eklenir Biraz Daha Kavrulur. Su, Tavuk Suyu, Tuz, Bulgur Ve Mercimek Üzerine Eklenir, Kısık Ateşte Suyunu Çok Çektirmeden Pişirilir.
Pilavlık Mercimek Nerede Yetişir
Beluga Mercimek Ya Da Siyah Mercimek Olarak Bilinen Mercimek Türünün Ana Vatanı Akdeniz'dir. Ülkemizde Ise Ege Ve Güney Anadolu Bölgelerinde Siyah Mercimek Yetiştiriciliği Yapılmaktadır. Bu Mercimeğin Her Mevsim Kolay Bir Şekilde Bulunması Mümkündür Çünkü Dayanıklı Bir Yapıya Sahiptir.
Türkiye'de Mercimek Hangi Ilde Yetişir?
Ülkemizde Kırmızı Mercimek Yoğun Olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilirken, Yeşil Mercimek Orta Anadolu Bölgesinde Yetiştirilmektedir. Ülkemiz Mercimek Üretiminin %87'sini Oluşturan Kırmızı Mercimek Üretiminin % 77'lik Kısmı Şanlıurfa, Mardin Ve Diyarbakır Illerinde Gerçekleştirilmektedir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NDQxODM3ODA4MA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322691
Havale / Eft :
Havale İle : 110,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 110,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır