Havlıcan, Zencefilgiller Familyasından Köksapları Baharat Olarak Kullanılan Çok Yıllık Bitki Türü. Anavatanı Hindistan, Güneydoğu Asya Ve Laos'tur. 3 M Boyunda Olan Havlıcan Beyaz Ya Da Pembe Çiçeklere Ve Mızraksı Yapraklara Sahiptir. Tıp Ve Mutfak Alanında Geniş Bir Kullanım Alanı Olan Köksaplı Bir Bitkidir.
Havlıcan Nasıl Yenir?
Havlıcanın Faydaları Nelerdir? Havlıcan Nasıl Kullanılır ...
Havlıcan Zencefil Veya Zerdeçal Gibi Baharat Olarak Kullanılabilir. Kök Haldeki Havlıcan Genellikle Kaynatılarak Çay Olarak Kullanılmaktadı
Havlıcan Zencefil Mi?
Havlıcan Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır? - Yemek.Com
Havlıcan, Zencefil Ve Zerdeçala Benzerliğinden De Anlayabileceğiniz Gibi Zencefilgiller Ailesinin Az Bilinen Bir Üyesi
Havlıcan Türkiyede Nerede Yetişir?
Ülkemizde Sağlıklı Olarak Yetişebileceği Yer İse Akdeniz Sahilleridir. Ege Ve Marmara'nın Yıllık Sıcaklık Ortalaması Yüksek Olan Kısımlarında Da Yetiştirilebilir. Ana Vatanı Hindistan, Çin, Laos Gibi Ülkelerdir. En Çok Güneydoğu Asya Mutfağında Kullanılır.
Havlıcan Tadı Nasıl?
En Çok Güneydoğu Asya Ve Endonezya Mutfaklarında Kullanılır. Görünüşte Zencefili Andıran Bitkinin Tadı İse Zencefile Pek Benzemez. Tadı Acımsıdır.
Havlıcan Bitkisi Nasıl Bir Şey?
Botanik Bilgi : Zencefilgiller Familyasından Güzel Çiçekli, Itırlı, Çok Yıllık, Otsu Bitkidir. Asya'nın Tropik Bölgelerinde Yetişir. 150 Kadar Çeşidi Vardır. Yüksekliği Pek Çok Türünde 3 Metre'ye Varır.
Havlıcan Nerede Bulunur?
Tropikal İklimlerde Yetiştirilen Havlıcan Genel Olarak Endonezya Ve Tayland Ülkelerinden Gelir.
Havlıcan Otu, Yetişme Koşulları Açısından Türkiye İklimine Uygun Olmaması Sebebiyle Ülkemizde Az Bilinen Bitkiler Arasındadır. Bitki İçin Galanga, Havlucan Gibi İsimler De Kullanılır. Anavatanının Güney Çin Ve Hindistan Olduğu Söylenir. Yüzelli Kadar Çeşidi Olan Havlıcan Otu Aynı Zamanda Zencefil Ve Zerdeçal Ailelerinin Bir Üyesidir. Şifalı Olarak Bilinen, Birçok Faydası Olan Havlıcan Kökü Ve Saplarını Baharat, Çay, Uçucu Yağ Gibi Farklı Şekillerde Tüketebilirsiniz.
Havlıcan Otu Nedir?
Zencefilgiller Grubunda Yer Alan Havlıcan Otu, Salkımlar Şeklinde Beyaz Ya Da Pembe Çiçekleri Bulunan, Yaprakları İse İnce Ve Uzun Olan Otsu Bir Bitkidir. Hoş Kokuya Sahip Olan Bu Bitkinin Yüksekliği Zaman Zaman Üç Metreyi Bulabilir. Havlıcan Kökü Toprağın Altında Yer Alır Ve Bitkinin Toprak Üstünde Bulunan Yaprak, Sap Ve Çiçek Kısımlarının Bağlı Olduğu Bölümdür. Bitkinin Görünümü Zencefil Ve Zerdeçalı Andırmakla Birlikte Tadı Onlardan Farklıdır.
Havlıcan Otu Nasıl Kullanılır?
Havlıcanın İnsan Sağlığını Destekleyen Şifalı Yönleri Ve Yöresel Yemekleri Lezzetlendirici Özellikleri İçin En Fazla Faydalanılan Kısmı Kökleridir. Havlıcan Otu Aşağıdaki Formlarda Yiyeceklere İlave Edilerek Ya Da İçecek Şeklinde Hazırlanarak Farklı Amaçlarda Tüketilebilir:
Havlıcan Çayı,
Havlıcan Tozu Ve Baharatı,
Havlıcan Yağı Şeklinde Kullanımları Mümkündür.
Havlıcan Çayı Toprak Altında Yetişen Köklerinin Demlenmesi İle Elde Edilir. Kökler İnce Dilimlenerek Kaynar Suya Atılır Ve Demleme Yöntemi İle Çay Elde Edilir. Havlıcan Tozu Ve Baharatı, Bitkinin Kökleri Ve Kök Sapları Kurutularak Yapılır. Köklerinin Yanı Sıra Acımsı Bir Tadı Olan Ve Köke Bağlı Olarak Bulunan Sap Kısımları Da Toz Haline Getirilerek Baharat Elde Edilir. Baskın Tada Sahip Baharatları Sevenler İçin İyi Bir Baharat Seçeneği Olarak Havlıcan Otu Yemeklerde Ve Salatalarda Kullanılabilir. Havlıcan Yağı Kök Ve Kök Saplarından Su İle Damıtılarak Elde Edilen Bir Yağdır; Uçucu Ve Hoş Kokuludur.
Havlıcan Nerede Yetişir?
Çok Nemli Ve Tropikal İklimleri Seven Havlıcan Bitkisi Genellikle Asya’nın Tropik Bölgelerinde Yetişir. En Sık Yetiştirildiği Yerler Doğu Hindistan, Tayland, Endonezya, Laos Olarak Sayılabilir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | xNDc0ODU0MTY1OA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323859
Havale / Eft :
Havale İle : 112,50 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 112,50 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır