Türk Lokumu Osmanlı Mutfağında Önemli Yer Edinmiş Asırlardır Tüketilen Ve Hiçbir Zaman Unutulmayan Lezzetli Bir Tatlıdır. Kesin Bir Bilgi Olmasa Da Lokumun Kökeninin; M.Ö. 226-652 Yılları Arasında Var Olan Sasanilerin Tükettiği Abhisa İsimli Tatlıya Dayandığı Kabul Ediliyor. Lokum Önceleri “Boğazı Rahatlatan” Olarak Anılırken Zamanla “Rahat Lokum” İsmini Almışsa Da Modern Türkçe İle “Lokum” Halini Almıştır.
Lokum Anadolu’da 15. Yüzyılda Yayılmaya Başlamış, 17. Yüzyılda İse En Gözde Zamanını Yaşamıştır. 18. Yüzyılda Avrupa’ya “Turkish Delight” İsmi İle Ulaşan Lokum, Avrupa’da Da Yüksek İlgi Görmüştür. Lokum İlk Olarak Bal, Un Ve Meyve Şurubu Karışımı İle Üretilirken Zamanla Nişasta Ve Rafine Şekerin Bulunması İle Birtakım Değişikliklere Uğramıştır.
Lokum Çeşitleri
Damak Tadı, Üretim Şekli Ve Üretim Yerine Göre Birçok Lokum Çeşidi Bulunmaktadır. Günümüzde En Çok Tüketilen Lokum Çeşitlerinin Başında Antep Fıstıklı Lokum, Fındıklı Lokum, Antep Fıstıklı Şerit Ve Sarma Lokum, Portakallı Fındıklı Lokum, Ballı Antep Fıstıklı Lokum Gelir. Bunun Yanında Son Zamanlarda Popüler Olan Lotuslu Baklava Lokum Ve Bitter Antep Fıstıklı Lokum Da Yüksek Talep Gören Yeni Ve İnanılmaz Lezzetli Lokum Çeşitlerindendir. Ama Herkesi Çocukluğuna Götürecek Bisküvi Arası Lokumun Nostaljik Lezzetinin Yeri Ayrıdır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMDY2OTc0MDYxMQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322299
Havale / Eft :
Havale İle : 250,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 250,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır