İrmik Nedir?
İrmik, Buğdayın Öğütülmesiyle Elde Edilen Bir İrmik Unu Türüdür. Buğday Tanelerinin Dış Kabuğu Ve Özleri Ayrıldıktan Sonra Kalan İç Kısım Öğütülerek İrmik Haline Getirilir.
İrmik İnce Taneli Ve Taneli Bir Dokuya Sahiptir. Susam Genellikle Tatlılar, Helvalar, Sütlü Tatlılar Ve Un Helvaları Gibi Çeşitli Yiyeceklerin Hazırlanmasında Kullanılır. Türk Mutfağında Çok Yaygın Bir Malzemedir. İrmik, Yiyeceklere Hem Doku Hem De Lezzet Katmak İçin Kullanılır. Aynı Zamanda İrmiğin Besin Değeri De Oldukça Fazladır.
Proteinler, Lifler, Vitaminler Ve Mineraller İçerir. Aynı Zamanda Enerji Verici, Az Yağlı Bir Besindir. Farklı İrmik Tozu Türleri Vardır. Örneğin Beyaz İrmik (Yaygın İrmik), Tam Buğday İrmiği Veya Çavdar İrmiği Gibi Çeşitleri Vardır. Bu Çeşitlerin Kullanım Alanları Ve Besin Değerleri Biraz Farklılık Gösterse De Esasen Her Çeşit Buğdayın Öğütülmesinden Elde Edilen İrmiklerdir.Kullanım Alanlarıyla İrmik Unu
Sert Buğdaydan Yapılması Nedeniyle Mantılık Ve Makarnalık İrmik Unu Olarak Kullanımı Yaygındır. Çünkü Sert Buğday Yumuşak Buğdaya Benzemez Ve Hamuru Daha Kalın, Sert Hale Getirir. Makarnalar, Mantılar Gibi Ürünlerde De Hamurun Sert Kıvamda Olması Önerilir.
İrmik Sert Durum Buğdayının Öğütülüp Elenmesiyle Elde Edilen Bir Besin Maddesidir. Esas Olarak Makarna, Puding, Kahvaltılık Gevrek Ve Polenta Yapımında Kullanılır. İrmik Tanecikleri 125-140 Mikrometre Büyüklüğünde, Sarı Renkte, Parlak Ve Köşelidir. Durum Kelimesi Latince'de 'Sert' Anlamına Gelir
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 0NDQ1NzY3MTM3MA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323435
Havale / Eft :
Havale İle : 150,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 150,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır