Diğer İsimleri : Hindbademi, Cacao, Cocoa, Theobroma Cacao
Botanik Bilgi : Kakao Ağacı 4-8 Metre Boyunda, Nadiren De 15 Metre Olabilir Ve Yukarı Kısımları Oldukça Sıkı Ve Çatalıdır. Kakao Ağacında Çiçek Diğer Bitkilerden Farklı Olarak Gövde Ve Dallardan Direk Olarak 0,7-1,5 Sm Uzunluğunda Bir Sapa Sahiptir. Çiçeklerde 2-10 Adeti Bir Arada Olabilir Ve Genellikle Beyaz Veya Beyazımsı Sarı Taçyapraklara Sahiptir.Yaprakları 15-25 Sm Uzunluğunda 5-15 Sm Genişliğinde Yumurta Veya Geniş Bir Mızrak Şeklinde Koyu Yeşil Renkli, Üzerinde Parlak, Damarları Derin Ve Kenarları Dalgalıdır. Meyveleri Küçük, Oval Dilim Dilim, Sarı Esmer Veya Beyazımsı Kırmızı Renkte Ve Uca Doğru Hafif Sivricedir.Meyvelerinde 20-50 Adet Tohum Bulunur. Bademi Andırır Şeklinde, Kabuğu Esmer Veya Kestane Renkli İçi Beyaz, Sarı, Beyazımsı Sarı, Eflatun, Kan Kırmızısı Veya Karışık Renklerde Olabilir.
Yetiştiği Yerler : Vatanı Orta Amerika İken Zamanla Önce Güney Amerika Sonra Batı Afrika Ve Nihayet Günümüzde Hemen Hemen Tüm Tropikal Ülkelerde Yetiştirmektedir. Türkiye’de Ancak Seralarda Yetiştirilebilir, Bu Nedenle Ekonomik Değildir.
Kakao Ne İcin Kullanilir?
Kakao Nedir Ve İçeriği Nelerdir? | Balparmak
Kakao En Çok Da Tatlı Yapımında, Şeker Ve Süt İle Bir Araya Getirilerek Kullanılıyor. Bunun Yanı Sıra Birçok Tatlıda Doğal Renklendirici, Tatlandırıcı Veya Kıvam Artırıcı Olarak Da Kullanılabiliyor.
Kakao Nereden Elde Edilir?
Kakao
Kakao Ağacının Tohumları Ya Hemen Ya Da Bir Süre Sonra Mayanlandırılır Ve Ardından Kurutulur. Böylece Tohumun Acı Lezzeti Kaybolur Ve Hoş Bir Koku Meydana Gelir. Bu Taneler Kavurularak, Un Haline Getirilip Yağı Alınır. Sonra Yeniden Öğütülerek, Toz Halindeki Kakao Elde Edilir.
Kakao Ve Çikolata Aynı Şey Mi?
Çikolata Etiketlerinde En Çok Rastladığımız İçeriklerden Biri, Özellikle İyi Bir Çikolatanın Ana Hammaddesi Kakao Kitlesi Çikolatanın Kalbidir. Kakao Çekirdekleri Kavrulduktan Sonra Kırılır, Dış Zarlarından Ayrıştırılır Ve Ezilerek Kakao Kitlesi Elde Edilir. Yani Aslında Kakao Kitlesi %100 Kakao Çekirdeğidir.
Türkiye'de Kakao Ağacı Var Mı?
Kakao Ağacının Yetişmesi İçin Uygun İklim Koşulları Olmadığı İçin, Dünyanın Birçok Yerinde Olduğu Gibi Türkiye'de De Kakao Ağacı Yetişmez.
Kakaonun Kullanım Alanları Nelerdir?
Kakao Tozu, Sıcak Süt Veya Su İle Karıştırılarak Afiyetle Tüketilebilir.
Çikolatanın Ham Maddesidir. ...
Pasta Yapımında Kullanılır. ...
Kek Yapımında Tercih Edilir.
Kurabiye Yapımında Mutlaka Yer Verilir.
Puding Tariflerinde Aroma Katmak İçin Kullanılır.
Kakao Nerede Kullanilir?
Kakao Çekirdekleri, Theobroma Kakao Ağacının Meyvesinden Elde Edilen Tohumlardır. Kakao Tozu, Yiyecek Ve İçeceklerde Sıklıkla Kullanılan Bir Madde Olarak Bilinmektedir. Tatlı, Kek, Çikolata, Sıcak Kakao, Granola, Smoothie Ve Dondurma Gibi Birçok Tarifte Kullanılabilir.
Kakaodan Hangi Ürünler Üretilir?
Kakao Tozu Zamanla Kakao Yağı İle Karıştırılarak Bugünkü Çikolata Ortaya Çıktı. Günümüzde Çikolata İle Birlikte Kakao Tozu Ve Yağı En Faydalı Besinlerdendir. Böğürtlen, Ahududu, Çilek, Yabanmersini Gibi Meyveler Ondan Sonraki Sırada Yer Alır.
Kakao Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Kakaonun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
Kakao Hangi Tariflerde Kullanılır?
Bol Soslu Islak Kek.
Kakaolu Dondurma.
Yoğurtlu Kakaolu Kek.
Sufle.
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare.
Kakao İle Neler Yapılır?
Kakaolu Tatlılar: Farklı Ve Pratik 17 Kakaolu Tatlı Tarifi ...
Kakaoyu Tatlılara Çok Yakıştıranlara Birbirinden Pratik Ve Farklı 17 Kakaolu Tatlı Tarifi
Süt Şerbetli Islak Kurabiye Tarifi.
Tencerede Sufle Tarifi.
Damat Bohçası Tarifi.
Kumlu Kek Tarifi.
Şekersiz Diyet Brownie Tarifi.
Kesme Muhallebi Tarifi.
Mini Köstebek Pasta Tarifi.
Kakaolu İrmik Helvası Tarifi.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMjk5ODcyNTk3NA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323372
Havale / Eft :
Havale İle : 69,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 69,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır