Kaju Nedir, Nerede Yetişir?
Kaju Diğer Adıyla (Anacardium Occidentale), Sakız Ağacıgiller (Anarcadiaceae) Familyasında Bulunan Tropikal Bir Iklim Bitkisidir. Anavatanı Brezilya Olan Bu Bitkiyi Dünya’ya Asıl Duyuran Portekizliler Olmuştur. Dünya’da En Yoğun Bulunduğu Bölge Ekvator’dur. Geçmişte Portekizlilerin Brezilya’yı Işgalinden Sonra Denizciler Kaju Tohumlarını Batı Afrika Kıyılarına Götürmüşlerdir.
Kaju Ağacının En Verimli Olabileceği Koşullar, Ekvator’un Sahip Olduğu Gibi Yağışlı Ve Nemli Iklimdir. Batı Afkrika’nın Da Bu Iklim Türüne Benzemesi Sayesinde Kaju, O Topraklarda Da Yayılmaktadır. Afrika’nın Batısında Bulunan Angola, Namibya Ve Gabon Gibi Ülkelerden Yayılarak, Doğu Afrika’daki Ülkelere, Kenya, Mozambik Ve Tanzanya’ya Kadar Gelmiştir.
Günümüzde Kaju Hindistan’da Da Bulunmakta Ve Kaju Üretimi Açısından Hindistan, Dünya’nın Önde Gelen Üreticilerinden Bir Tanesi Konumundadır.
Neden Bu Kadar Seviliyor?
Kuruyemiş Raflarında Ve Tabaklarımızda Yıllardır Bulunan Bu Lezzetli Kuruyemiş Hem Çiğ Kaju Olarak Hem De Kavrulmuş Kaju Olarak Tüketilebilmektedir. Damak Zevkine Göre Tercih Edilebilecek Olan Bu Kuruyemiş, Günün Her Saati Severek Tüketilebilir. Kaju, Geleneksel Çay Zevkimizin Yanına Da Çok Yakışmaktadır.
Aynı Zamanda Kaju Ile Kaju Ezmesi Yapılarak, Kahvaltılarınıza Bir Lezzeti Daha Ekleyebilirsiniz. Öten Yandan Türkiye’de Pek Bulunmasa Da Yurt Dışında Tüketimi Çok Fazla Olan Kaju Suyu, Denenmesi Gereken Lezzetlerden Bir Tanesidir.
Çiğ Kaju Nedir
Anavatanı Brezilya Olarak Bilinen Çiğ Kaju, Vietnam Ve Fildişi Bölgelerinde De Yetişebilmektedir. Bölgede Yetişen Bir Ağacın Meyve Tohumu Toplanarak Ucundaki Kısmından Elde Edilen Çiğ Kaju Bugün Çerez Tabaklarında, Ara Öğün Atıştırmalıkları Arasında Yerini Almaktadır Ve Besin Değeri Oldukça Yüksek Olan Bir Çerezdir.
Çiğ Kaju Mu Faydalı Kavrulmuş Mu?
Bir Insan En Sağlıklı Yağ Ihtiyacını Kuruyemişlerden Sağlıyor. Ancak Yemişlerin Kavrulması Demek Bu Doğal Yağların Trans Yağa Dönüşme Ihtimalinin Olduğu Demek. Dolayısıyla Doğal Bir Besin Olarak Kuruyemiş Tüketilmek Isteniyor Ise Kesinlikle Çiğ Olarak Alınmalıdır.
Çiğ Kaju Günde Ne Kadar Tüketilmeli?
Kaju Ne Kadar Yenmelİ? Kajunun Vücut Sağlığına Olan Sayısız Faydalarını Görebilmek Için Günde 4 Tane Kaju Yemeniz Yeterlidir.
Kaju Fıstık Mı Ceviz Mi?
Kaju Fıstığının Diğer Fıstık Çeşitlerinden Daha Pahalı Olma Nedenlerinden Biri Her Iklimde Yetiştirilememesi Ve Her Kaju Elmasından Ancak Bir Adet Kaju Fıstığı Üretilebilmesi. Toplanan Kaju Elmalarından Çekirdekleri Ayrılarak Üzerlerindeki Kabuk Çıkartılıp Kavrularak Evlerimize Ulaşacak Şeklini Alıyor
Kaju Neden Pahalı?
Kaju Kaju Türkiyede Nerede Yetişir?
Kaju Nasıl Yetişir? Kaju Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede ...
Kaju Meyvesi Türkiye Ikliminde Yetişmez. Kajunun Yetişebilmesi Için Oldukça Sıcak Bir Iklim Gerekmektedir. Kajunun Yetişebilmesi Için Gerekli Olan Bütün Koşulların Bir Arada Bulunduğu Yer Ekvatordur. Ekvatordaki Ülkelerde Sıklıkla Yetiştirilir Fakat Türkiye'de Kaju Yetişmesi Için Uygun Ortam Yoktur.
Kajunun Anavatanı Nedir?
Anavatanı Her Ne Kadar Güney Amerika, Özellikle Brezilya Olsa Da 21. Yüzyıla Gelindiğinde Kajunun En Fazla Yetiştirildiği Kıtalar Asya Ve Afrika Oldu
Kaju Meyvesi Çabuk Çürüdüğünden Ekonomik Değere Sahip Değildir. Kaju Fıstığının Diğer Fıstık Çeşitlerinden Daha Pahalı Olma Nedenlerinden Biri Her Iklimde Yetiştirilememesi Ve Her Kaju Elmasından Ancak Bir Adet Kaju Fıstığı Üretilebilmesidir.
Lezzetin Ve Besin Değerinin Mükemmel Bir Kombinasyonu Olan Kavrulmuş Kaju, Özenle Kavrulup Hafifçe Tuzlanarak Hazırlanmış Enfes Bir Atıştırmalıktır. Yüksek Enerji Ve Lezzet Sunan Kavrulmuş Kajular, Sağlıklı Atıştırmalıklar Arayanların Favorisi Olmaya Aday.
Kaju (Anacardium Occidentale), Sakız Ağacıgiller (Anacardiaceae) Familyasından Bir Tropikal Iklim Bitkisi. Brezilya'da Yetiştirilip Portekizliler Tarafından Dünyaya Tanıtılmıştır. En Yoğun Bulunduğu Bölge Ekvator Çevresidir.
16. Yüzyıl Başlarında Portekizliler Brezilya'yı Istila Ettiklerinde Kaju Ağacını Da Keşfettiler. Portekizli Denizciler Kaju Tohumlarını Brezilya'dan Batı Afrika Kıyılarına Taşıyarak Bu Topraklara Ilk Yerleşen Portekizlilerin Orada Yetiştirmelerini Sağlamışlardır. Kaju Ağacının Yayılımı Için Yağışlı Ve Nemli Ekvator Iklimi Çok Elverişlidir. İklimi Dolayısıyla Kaju Ağacı Batı Afrika Kıyılarına Kolayca Adapte Olup Hızla Yayılmaya Başlamıştır. Afrika'nın Batı Kıyısında Gabon, Angola Ve Namibya Gibi Ülkelerden De Doğu Afrika'daki Ülkelere, Mozambik, Kenya Ve Tanzanya'ya Da Yayılmıştır.
Kavrulmuş Kaju Fıstığı
Ağır Ağır Lezzetlendirdiğimiz Tuzda Kavrulmuş Mis Gibi Kavrulmuş Kaju.
Farklı Tatlar Arayanlara, Dünyanın Lezzeti Avuçlarınızda!
Kaju, Sakızağacıgiller Familyasından Bir Tropikal Iklim Bitkisidir. Brezilya’da Yetiştirilip Portekizliler Tarafından Dünyaya Tanıtılmıştır. En Yoğun Bulunduğu Bölge Ekvator Çevresidir.
Kavrulmuş Kaju
Çerezler, Hepimizin Severek Yediği Yiyecekler Arasında Gelmektedir. Canımız Atıştırmalık Bir Şeyler Istediğinde Ya Da Hafif Acıktığımızda Yardımımıza Koşarlar. Onlarca Türü Olan Çerez Çeşitleri Özel Işlemlerden Geçmediği Sürece De Tuzlu Olarak Sofralarımızdaki Yerini Alır. Kaju Da Bu Çerez Çeşitlerinden Biridir. Çiğ Ve Kavrulmuş Kaju Da Damak Zevkinize Göre Seçim Yapabileceğiniz Çeşitler Arasında Yer Alıyor.
Kavrulmuş Kaju Fıstığı
Ülkece Belki De Biraz Geç Tanışmamıza Rağmen Kaju Fıstığı Göz Alıcı Bir Hızla Pek Çok Insanın Favori Kuruyemişi Haline Geldi. Hafif Şekerli Tadı, Yağlı Ve Yumuşak Dokusu, Taze Olduğu Zamanki Kıtırlığı Sayesinde Kaju Hem Karışık Çerezlerin Ilk Bitirilen Fıstıklarından Biri Hem De Akla Gelebilecek Onlarca Tarifin Ana Malzemelerinden Bir Tanesi.Kaju Fıstığı Diğer Kuruyemiş Çeşitleriyle Tat Ve Yapı Olarak Benzerlik Gösterse De Aslında Tam Anlamıyla Bir Fıstık Türü Değildir. Ağaçta Yetişen Kaju Elmasının Çekirdeği Olan Kaju Fıstığı Bu Elmaların Toplanıp Dış Katmanlarının Temizlenmesiyle Elde Edilmektedir. Her Bir Kaju Elmasından Bir Tane Çıkan Kaju Çekirdeği Bu Kuruyemişi Yetiştirilmesi Ve Toplanması Zahmetli Bir Gıda Maddesi Yapar.
Kaju Ağacı Tropik Bir Bitkidir. Güney Amerika Ve Orta Amerika’da Ağırlıklı Olarak Yetiştirilir, Anavatanları Burasıdır. Ilk Olarak Portekizliler Tarafından Brezilya’da Keşfedilmiş Olan Kaju Fıstığı Dünyaya Bu Şekilde Yayılmıştır. Şimdi Neredeyse Fındık, Ceviz Ve Yer Fıstığı Kadar Popüler Olan Kaju Fıstıkları Fiyat Olarak Da Eski Pahalılığına Sahip Değildir. Ayrıca Piyasada Bulunması Da Kolaylaşmıştır. Buna Rağmen Yeterince Taze Ve Üstün Kalitede Kaju Fıstığı Bulmak Her Zaman Biraz Zorlayıcı Olmuştur. Özellikle De Kavrulduktan Sonra Daha Yoğun Ve Şekerli Bir Tada Sahip Olan Kajunun En Nefis Olanına Ulaşmak Için Direkt Olarak Dağıtıcıdan Alışveriş Yapmak En Akıllıcası Olacaktır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | yMDU4ODk1NjkyMQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323121
Havale / Eft :
Havale İle : 60,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 60,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır