Diğer İsimleri : Harnup, Carob, Caroube, Ceratonia siliqua
Botanik Bilgi : Baklagiller familyasından; Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz havzasında yetişen 6-10 metre boyunda, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç ve onun meyvesidir. Yaprakları oval şekilde, kenarları düz, açık yeşil renkte, ortada ana damar ve ondan sağlı solu ayrılan yan damarlar mevcuttur. Yaprakları 4-5 cm büyüklüğünde, parlak, alt yüzeyi kırmızımsı esmer renkte ve çok kısa saplıdır. Çiçekleri yeşilimtıraktır. Meyvesi (Keçiboynuzu); 10-20 santimetre boyunda, yassı, etli, açılmayan ve koyu renklidir.
Keçiboynuzu En Iyi Nasıl Tüketilir?
Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır? Keçiboynuzu, ılık Bir Su Içerisinde Yumuşatıldıktan Sonra Kullanılabilir. Aktarlardan Temin Edilebilen Keçiboynuzu, Çiğ Olarak Tüketilebildiği Gibi Pekmez Ya Da Un Halinde De Bulunabilir. Bunların Yanında Kür, Kahve Ve Çay Olarak Karşımıza Çıkabilmektedir.
Keçiboynuzu Nerede Yetişir
Toprağın Yapısı Nötr, Asit Seviyesi Düşük Ve Hafif Bünyeli Topraklar Ideal Yetişme Ortamıdır. Keçiboynuzu, Ekseri Tuzlu, Kumlu, Kalkerli Ve Alüvyal Toprakları Daha Iyi Gelişim Gösterir. Akdeniz Bölgesi'nin Çoğunluğuna Hakim “Kırmızı Toprak Tipi” Topraklarda Bu Bitkinin Gelişmesi Için En Uygun Zemini Oluştururlar.
Keçiboynuzu Her Yerde Yetişir Mi?
Sert Kabukları Ve Yassı Tohumlarıyla Bilinen Keçiboynuzu Ülkemizde Sınırlı Bir Yetişme Alanına Sahiptir. Dünyada En Yoğun Olarak Akdeniz Kıyılarında Yetişmektedir. Kıbrıs, Libya Gibi Ülkelerde Yetişmektedir.
Keçiboynuzu Iç Anadolu'da Yetişir Mı?
Yetişme Koşulları Ve Yapısı Itibarıyla Meyve Sınıfında Yer Alan Bu Bitki, Türkiye'de Ağırlıklı Olarak Anadolu'nun Güney Kesimlerinde Yetişiyor. Akdeniz Bölgesi'nde Keçiboynuzu Bitkisine Çalı Veya Ağaç Formuyla Yabani Koşullarda Da Rastlanabiliyor.
Keçiboynuzu Hangi Iklimde Yetişir?
Keçiboynuzu Ağacı Hangi İklimi Sever? Keçiboynuzu Ağaçları, Akdeniz Ikliminin Görüldüğü Bölgelerde Yetişen Bir Ağaç Türüdür. Bunun Dışında Akdeniz Iklimine Benzer Iklim Şartlarında Da Yetişebilmektedir
Keçiboynuzu Hangi Illerde Olur?
Keçiboynuzunun Ülkemizdeki Yayılışı, İzmir-Urla-Karaburun Yarım Adasından Başlayıp; Ege Ve Akdeniz Kıyı Bandını Izleyerek Hatay'da Suriye Hududuna Kadar Uzanır.
Yetiştirildiği Yerler : Vatanı doğu Akdeniz ülkeleri olup, buradan önce Hindistan, Brezilya, Arjantin, Avusturalya, ABD, doğu ve güney Afrika ülkelerinde yetiştirilmeye başlanmıştır. Türkiye’nin ise Akdeniz ve Eğe bölgesinin sahil şeridinde yabani olarak yetişir.
İçeriği : Keçiboynuzunun ortalama %35 i düşük moleküler yapılı karbonhidratlardan oluşur.Gallik asitte vardır. Yine yaklaşık %40 ı yüksek moleküler yapılı nışastadan oluşur. Yağ oranı ise oldukça düşük olup ancak %1 dir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | xNzI0MDgzNTgxOQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322513
Havale / Eft :
Havale İle : 250,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 250,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır