Kekik Nasıl ve Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Kekik; et yemeklerinde, sebze yemeklerinde ve taze olarak salatalarda çokça kullanılır. Gel şefim, kekiğin yaygın kullanım alanlarına yakından bakalım:
Tüm et yemeklerine çok yakışsa da en yaygın kullanımı kırmızı et yemekleri. Kuzu etinin baskın kokusunu örttüğü için çokça tercih edilir. Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar.
Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir. Özellikle taze kekik, fırında bütün tavuk pişirilirken kullanıldığında tavuğa bambaşka bir aroma verir.
Balık tariflerinde de kekiğin yeri ayrıdır. Keçi Peyniri ve Kekik ile Fırınlanmış Mezgit Filetosu deneyebileceğin tariflerden yalnızca biri
Soslarda da kekik kullanabilir, yemeğinin lezzetini artırabilirsin.
Taze kekikle harika salatalar yapabilirsin.
Hazımsızlık için menüne kekik çayı da ekleyebilirsin.
Kekik aromalı zeytinyağı veya kekik aromalı sirke de yine mutfağında kendin yapabileceğin lezzetlerden. Kaliteli bir zeytinyağında birkaç dal taze kekiği bir hafta bekletip alırsan ortaya nefis aromalı bir zeytinyağı çıkmış olur.
Aynı işlemi sirke için de yapabilir ve salatalarında fark yaratabilirsin.
Kahvaltı sofralarında salçanın üstüne bolca zeytinyağı ve kekik katarak aromatik hale getirebilirsin.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 000000067 |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
8690770322240