Kinoa Tohumu Nedir
Tahıl Olarak Bilinen Kinoa, Protein, Vitamin, Mineral Ve Lif Açısından Zengin Bir Besindir. Kinoa, Kaz Ayağı Adı Verilen Bir Bitkinin Tohumu Olarak Bilinir. Uzun Yıllardır Özellikle Güney Amerika'da Yetiştirilen Ve Tüketilen Kinoa, İnkaları Temel Besin Kaynağını Oluşturuyordu.
Kinoa Nasıl Kullanılır?
Kinoa Genellikle Yemeği Yapılarak Tüketilir. Yemeklerde Kullanılmadan Önce Suyla Haşlanarak Yumuşatılır Ve Kinoanın Taneleri Haşlanınca İrileşen Bir Özellik Taşır. Haşlanarak Çorba Gibi Sulu Yemeklere Katılabilir Ya Da Haşlanmadan Un Haline Getirilerek Kek Gibi Hamur İşlerine Eklenebilir.
Son Zamanlarda Popülerliği Artarak Kuskus, Pirinç Ve Bulgur Yerine Tercih Edilmektedir. Pişirildiği Zaman Ceviz Tadını Andıran Yumuşak Bir Yapısı Bulunur. Böylelikle Un, Ekmek Ve Makarna Yapımında Da Sıklıkla Kullanılır. Kinoa Tohumları Farklı Çeşit Ve Renklerde Oluşabilir. En Çok Tüketilen Kinoa Tohumları Beyaz, Kırmızı Ve Siyah Tohumlardır. En Çok Tüketilen Ve Yaygın Olan Beyaz Kinoa, Kısa Sürede Pişirilebilir. Lezzeti Açısından Kırmızı Kinoa Ön Plandadır. Gevrek Olarak Bilinen Siyah Kinoa Da Sıklıkla Tercih Edilmektedir. Bunların Yanında Sarı, Gri, Turuncu, Sarı Renkte Kinoa Tohumları Mevcuttur. Nişastalı Tahıllar Arasında Glütensiz Bir Alternatif Olarak Bilinen Kinoa, Protein Bakımdan Da Yüksek Bir Gıdadır.
Kinoa Tohumu Nedir Ne İşe Yarar?
Pirinç, Buğday Gibi Tahılların Aksine 8 Temel Amino Asitin Tümünü İhtiva Eden Kinoa Oldukça Besleyici Bir Protein Kaynağıdır. Lif İçeriği Yüksek Olan Kinoa Kilo Koruma Programlarında Sıklıkla Kullanılır. Kabızlığı Önleme Ve Tedavi Edilmesinde Kullanılabilir.
Kinoa Tohumu Pişirmeden Yenir Mi?
Kinoa, Türk Mutfağındaki Bulgur Ve Pirinç Gibi Gıdaların Pişirme Yöntemleriyle Benzerlik Taşıyor. Çiğ Haldeyken Tıpkı Bu Besinler Gibi Sert Bir Yapıya Sahip Olan Kinoa, Haşlama Ya Da Demleme Yöntemiyle Pişirilerek Tüketilmeye Uygun Hale Geliyor
Kinoa Nedir Ne İçin Kullanılır?
Salata, Güveç, Pilav, Hamur İşi Ve Çorbalarda Kırmızı Kinoa Kullanılabilir. Özetle, Pirincin Kullanıldığı Hemen Her Tür Alanda, Kırmızı Kinoa Rahatlıkla Kullanılabilir. Yüksek Lif Kaynağı Olması, Kırmızı Kinoayı Özellikle Rejim Ve Diyetler İçin İdeal Kılmaktadır.
Kırmızı Kinoa Mı Beyaz Kinoa Mı?
Kinoa Nasıl Yenir, Faydaları Nelerdir?
En Yaygın Kullanılan Kinoa Çeşitleri Siyah, Beyaz Ve Kırmızı Kinoadır. Salata Tarifleri İçin Kırmızı Kinoa Daha Uygundur. Kabukları Acı Olan Ve Elle Ovuşturulup Temizlenerek Kullanılan Beyaz Kinoa, Pilav, Dolma Ve Kısır Yapımında Kullanılır. En Yoğun Aromaya Sahip Olan Kinoa İse Siyah Renkli Olandır.
Kinoa Tohumu Yoğurtla Yenir Mi?
Kinoa, Salatalara Hem Besleyici Hem De Doyurucu Bir Katkı Sağlar. Yeşil Yapraklar, Sebzeler, Avokado Veya Feta Peyniri İle Harmanlayabilirsiniz. Süt Veya Yoğurtla Karıştırarak Meyve, Bal Veya Ceviz İle Tatlandırabilirsiniz.
Kinoa Tadı Neye Benzer?
Hafif Fındıksı/Topraksı Bir Tada Sahiptir. Kinoa'nın Tadı Biraz Satın Aldığınız Ürüne Bağlıdır. Doğal Olarak Kinoa, Tadını Oldukça Acı Yapan Bir Saponin Tabakasına Sahiptir.
Kinoa Tohumu Nerede Yetişir
Bolivya Ve Peru'da, And Dağlarının Çorak Yamaçlarında Doğal Olarak Yetişen Kinoa, Tarihi Ka- Yıtlara Göre Bu Bölgede M.Ö. 3000-5000 Yılından Beri Yerliler Tarafından Yetiştirilmektedir. Kinoa Besin Değeri Yüksek Ve Glütensiz Bir Tam Tahıl- Dır.
Kinoa Türkiye'de Nerede Yetişiyor?
Deniz Seviyesinden 4000 M Yüksekliklerde Yetişebilen Bitki (Jacobsen, 2003), Sahip Olduğu Genetik Çeşitlilik Nedeniyle Geniş Bir Uyum Yeteneğine Sahiptir. Ülkemizde Geniş Alanlarda Yetiştiri- Ciliği Henüz Yapılmamakla Birlikte, Adana Ve Konya'da Minik Tarlalarda Üretimine Başlanmıştır.
Kinoa Diğer Adı Nedir?
Kinoa, İçerisinde Çinko, Lif, Folat Ve Protein Yer Alan Ve Antioksidanlarla Yüklü, Chenopodium Quinoa Bitkisinin Tohumudur. Kaz Ayağı Olarak Da Adlandırılan Kinoa, Özellikle Güney Amerika'da Yetiştirilen Tam Tahıldır
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NzYxOTA0NzY4Mg |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323890
Havale / Eft :
Havale İle : 40,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 40,00 TL
Mağazamızda taksit için en az 50 TL lik ürünü sepete eklemeniz gerekir