Kırmızı Susam Nedir?
Küncü, Tohumlarından Yağ Çıkarılan Değerli Bir Tarım Bitkisidir. Anavatanının Doğu Afrika Veya Asya Olduğu Sanılan Bu Bitki Çok Eski Çağlardan Beri Yetiştirilir.
Kaç Çeşit Susam Var?
Susamın Yağlı Ve Lezzetli Olması Dikkat Edilmesi Gereken Hususların Başında Gelmektedir. Susam Çeşitleri; Simitlik Susam, Pastalık Susam, Pastalık Küçük Taneli Susam, Bisküvilik Susam, Beyaz Susam Ve Hulled Susam Olarak Sınıflandırılmaktadır.
SUSAM TARIMI
Ülkemizde En Çok Ege, Akdeniz Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Ekilir. Susam Sıcak Bölgelerde Yetişir, Bu Bölgelerde Yetişme Döneminde Aylık Sıcaklık Ortalaması 20 Dereceden Az Olmaması Gerekir.
Susam Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Pasta Ve Ekmek Gibi Unlu Besinlerin Üzerine Süs Olarak Serpilen Susam Tohumu, Aynı Zamanda Tahinin Ana Malzemesidir. Küncü Olarak Da Adlandırılan Susam, Başta Simit Olmak Üzere, Kurabiye, Börek, Çörek Gibi Birçok Hamurişine Eklenmektedir. Ezilerek Tahin Haline Getirilen Susam, Tahin Helvası Yapımında Kullanılır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMDAyODQ4MTY1OA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322340
Havale / Eft :
Havale İle : 180,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 180,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır