Hatay Antakya’nın Meşhur Kerebiç ve Kömbe kurabiyesi yapmak için kullanılan kalıplardır. Kömbe ve Kerebiç kalıpları kayın ağacının en iyi yerinden tek parça olarak el emeği ile işlenerek yapılır.
Kullanım Amacı: Kömbe / Kerebiç kalıpları hamura pratik olarak şekil verebilmenizi sağlar.
Ürünün Kullanımı
Kullanmadan önce zeytinyağı ile kalıpları güzelce ovalayıp 1 saat kadar beklemek gerekir ( Hamurun kalıba yapışmaması için gerekli işlemdir).
Kullanacağınız hamuru kalıba yerleştirdikten sonra kalıbı hafifçe önünüzdeki tezgaha vurarak hamurun kalıp şeklinde çıkmasını sağlayın.
Ahşap Kalıplar ıslak yerde beklemediği sürece ömür boyu kullanabilirsiniz.
Kömbenin içinde ne var?
Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor.
Kömbe nedir hangi yöreye aittir?
Kömbe kurabiyesi, Türk mutfağında yer alan bir kahke türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Antakya geleneksel mutfağında yer alır.
KÖMBE KALIPLARI ELİMİZDE FARKLI MODELLERDE BULUNMAKTADIR İLETİŞİM KANALLARIMIZDAN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİP MODELİ İSTEYEBİLİRSİNİZ RESİMLER SEMBOLİKTİR
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NTc0NTAzNTQzNA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322778
Havale / Eft :
Havale İle : 70,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 70,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır