Köri Baharatı 1 Kg lık Paket

Fiyat:
150,00 TL
Kokusu Hindistan’dan Buralara Kadar Geldi: Köri
Hindistan’ın Yerel Lezzeti Olarak Ün Salan Köri, Birçok Baharatın Karışımı Olarak Sofralara Gelir. Asya Mutfaklarından Sonra Avrupa Mutfaklarında Da Kullanılan Yaygın Bir Tat Olmasına Karşın Türk Mutfağında Yeni Yeni Yer Edinen Lezzet, Yemeklere Kattığı Hoş Aroma İle Baharat Sevenleri Büyüler.

Köri Nedir?  Nasıl Yapılır?
Güneydoğu Asya Mutfağının Yöresel Tadı Köri:
Kimyon
Biber
Zerdeçal
Kişniş
Karanfil
Kakule
Zencefil
Hint Cevizi
Demirhindi
Acı Kırmızı Biber Baharatlarının Eklendiği Bir Karışımdır.
Temelde Ana Malzemesi Zerdeçal Ve Sumak Olan Köri Tozu, Parlak Sarı Bir Renge Sahiptir. Rengini İçine Katılan Zerdeçaldan Alan Karışım, Kullanıldığı Yemeğe Kendine Özgü Bir Renk Katar.

Yoğun Bir Tada Ve Yine Aromatik Fakat Bir O Kadar Da Yoğun Bir Kokuya Sahip Olan Karışım, Kokusunu İse Köri Yaprağı Sayesinde Kazanır. Turunçgiller Familyasından Gelen Köri Ağacı Yaprağı, Karışımın Olmazsa Olmazı Sayılır. Köri Tozuna Limonu Andıran Karakteristik Kokusunu Veren Köri Bitkisi Yaprağı, Aromalı Rayihası İle Yalnızca Baharat Karışımında Değil Farklı Şekillerde Kullanıma Da Elverişlidir.

Körinin İçinde Hangi Baharatlar Var?
Zencefil, Kimyon, Kişniş, Kakule, Karanfil Ve Sumak Gibi Baharatları İçeren Köri Birçok Mineral Ve Vitamini De Barındırmaktadır. Tadı Ve Kokusuyla Yemeklere Farklılık Katarak Özellikle Et Yemeklerinde Tercih Edilen Bir Baharat Olarak Karşımıza Çıkmaktadır

Köri Tozu Nasıl Kullanılır?
Köri Nedir? Faydaları, Yemeklerde Kullanımı 
Yemeklere Verdiği Aromatik Tatla, Gittikçe Yaygınlaşan Köri; Makarna, Çorba Gibi Yemeklere De Katılır. Özellikle Körili Pilav Ve Körili Patates Gibi Tarifler İle Masalara Gelir. Et Yemeklerinde İse Eti Terbiye Etmek İçin Tercih Edebileceğiniz En İdeal Baharat Olan Köri, Kokusuyla Sizi Adeta Masaya Davet Eder.

Köri Baharatı Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Köri Baharat, Hindistan Ve Pakistan Mutfaklarında Sıklıkla Kullanılan Bir Baharat Türüdür. Bu Baharat, Genellikle Tavuk, Kuzu Ve Hindi Gibi Et Yemekleri İçin Kullanılır Ve Lezzetini Arttırmak İçin Yemeklerin Sonuna Eklenir.

Köri Ve Zerdeçal Aynı Mı?
Köri Nedir, Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Köri İle Zerdeçal Arasındaki Benzerlik Aslında Sadece İkisinin De Renginin Sarı Olmasıdır. Köri Bir Baharat Karışımı İken Zerdeçal Tek Başına Bir Baharattır. Dikkatli Gözler Renk Farkından Köri Ve Zerdeçalı Ayırabilir. Zerdeçal Daha Turuncuya Yakın Bir Renkteyken Köri Daha Çok Hardal Tonlarına Yakındır.

Köri Tadı Neye Benzer?
Köri Nedir, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır? Faydaları Ve Zararları
Körinin Tadı Neye Benzer? Keskin, Yoğun Ve Aromatik Bir Tadı Olan Köri, Bu Tadı Köri Ağacı Yaprağından Alır. Kimyon Ve Zerdeçalla Benzeş Bir Yapısı Ve Lezzeti Vardır. Lezzeti Kadar Kokusu Da Çok Baskındır.

Makarnaya Köri Konur Mu?
Kremalı Körili Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli ...
Haşlanan Makarnaları Güzelce Süzün. Bir Tavaya Önce Yağı, Ardından Köriyi Ekleyin. Üzerine Kremayı Ekleyin Ve Karıştırın. Üzerine Makarnaları Ekleyin.

Köri Köftenin İçine Katılır Mı?
Beyaz Etlerle Harika Bir Uyum Yakalayan Köri, Köfte Yemeklerine De Çok Yakışan Bir Lezzet. Peki, Körili Köfte Nasıl Yapılır? Yapılışı: Geniş Bir Yoğurma Kabında Tüm Baharatlar Ve Kıymayı İyice Yoğurun, Ardından Ceviz Büyüklüğünde Yuvarlak Köfteler Oluşturun.

Köri Baharatı Hangi Ülkeye Ait?
Köri, Başlıca Pakistan Ve Hindistan Olmak Üzere Güneydoğu Asya Mutfağında Yer Alan Baharat Karışımı. İçinde, Başlıca Zerdeçal Ve Sumak Olmak Üzere Birçok Baharat Yer Almaktadır. Özellikle Beyaz Etlerin Yanında Kullanılmaktadır. 1960'lı Yılların Sonunda Ve 1970'li Yılların Başında Bütün Dünyaya Yayılmıştır.
Diğer Özellikler
Stok KoduwNDQ1MjMxMzk4NA
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770322234

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.