Küncü Siyah Susam 500 Gr lık Paket

Fiyat:
90,00 TL
Afrika Kökenli Susam Olan Küncü Sağlık Açısından Birçok Faydaya Sahiptir. Mutfaklarda Hamur İşlerinde Tercih Edilen Bu Baharat Çeşitli İşlemlerden Geçirilerek Yemeklerde Ve Kozmetik Alanında Yağ Olarak Sıklıkla Tüketilmekte Ve Kullanılmaktadır.
Yöresel Lezzetlerin Ayrıldığı Mutfaklarda, Tarifler Verilirken Ve Çeşitli Tariflerin Kullanıldığı Susamlar, Yemeklere Atılacağı Miktarlar Paylaşıldığında Küncü Adını Alır. Yöreden Yöreye Göre Susamların İsminin Küncü Olarak Değiştiği Bilinir Ve Buna Göre Günümüzde Bazı Bölgelerde Susam Yerine Küncü İsmi Kullanıldığı Görülmektedir. Sağlık Açısından Güçlü Besinlere Sahip Olan Susamlar, Çeşitli Yöresel Mutfaklarda Birçok Lezzeti Yaratabilmek İçin Hamurların İçlerinde Çokça Kullanılır. Yemeklerin Dışında Besleyici Özelliği Ve İçeriği Sayesinde De Yağ Olarak Da Kullanıldığı Gözlemlenmiştir.

Kırmızı Susam Nedir?
Kırmızı Susam (Kırmızı Küncü) | Antep Yöresel Ürünler
Kımızı Susam, Susam Çeşitlerinden Çok Bilinmeyen Bir Susam Çeşididir. Antep Kahkesi Yapımında Kullanılan Meşhur Bir Susam Olan Bu Ürün, Antep Yöresinde Kırmızı Küncü Olarak Bilinmektedir.

Susamla Küncü Aynı Mı?
Küncü, Bazı Yörelerde Halk Arasında Susam Kelimesinin Yerine Kullanılmaktadır. TDK'ya Göre De Susam Tanesi Olarak Bilinen Küncü, Susam İle Herhangi Bir Farklılık Arz Etmemektedir.

Kırmızı Susam Nerelerde Kullanılır?
Adıyaman'dan Kırmızı Susam (Küncü). Kek, Kurabiye Ve Tatlıların Vazgeçilmezi.

Küncü Hangi Yöre?
Zengin Mutfağı Ve Birbirinden Leziz Yemekleriyle Ön Plana Çıkan Hatay, Künefe Ve Kabak Tatlısı Gibi Yöresel Tatlıların Yanı Sıra Sadece Ramazanda Yapılan Küncülü Helvasıyla Da Adından Söz Ettiriyor.

Küncü, Tohumlarından Yağ Çıkarılan Değerli Bir Tarım Bitkisidir.
Anavatanının Doğu Afrika Veya Asya Olduğu Sanılan Bu Bitki Çok Eski Çağlardan Beri Yetiştirilir.
Küncü (Susam) Üretiminin Yaygın Olduğu Günümüzde En Önde Gelen Küncü Üreticileri Sudan, Venezuela, Hindistan Nijerya, Çin, Meksika Ve Birmanya’dır.
Türkiye’de İse Küncü Başlıca Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Ege Ve Marmara Bölgelerinde Yetiştirilir, En Çok Ürün Şanlıurfa İlinde Yetiştirilmektedir.

Kabuklu Susam Nedir?
Kabuklu Susam 1kg
Kabuklu Susam, Türkiye'nin Sıcak Bölgelerinde Tarımı Yapılmaktadır. Kapsül Meyvelerinin İçinde Çok Sayıda Tohum Bulunur Ve Bunlar Baharat Olarak Kullanılır. Simit, Çörek Üzerine Konur. Susam Simitlerin, Pidelerin, Böreklerin Vazgeçilmezidir.

Kaç Çeşit Susam Var?
Susamın Yağlı Ve Lezzetli Olması Dikkat Edilmesi Gereken Hususların Başında Gelmektedir. Susam Çeşitleri; Simitlik Susam, Pastalık Susam, Pastalık Küçük Taneli Susam, Bisküvilik Susam, Beyaz Susam Ve Hulled Susam Olarak Sınıflandırılmaktadır.

Kabuklu Susam Nerede Kullanılır?
Nerelerde Kullanabilirsiniz? Susamı Böreklerde, Poğaçalarda, Kurabiye, Kek, Simit Ve Ekmek Tariflerinizde Kullanabilirsiniz.
Diğer Özellikler
Stok KoduwMzE0ODA4NTUzNg
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770323047

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 1000 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.