Lavanta Kurusu 2 Kg lık Paket

Fiyat:
600,00 TL
Diğer İsimleri : Lavandula, Lavandar, Lavande

Botanik Bilgi : Ballıbabagiller Familyasındandır. Lavanta En Çok 1 Metre Kadar Boylanabilir. Gövdesi Dört Köşe Kesitli, Yeşil Renkli Ve Hoş Kokuludur. Ancak Bitkinin İkinci Yılında Gövde Odunsulaşır. Grimsi Yeşil Renkli, İnce Uzun Ve Hoş Kokulu Yaprakları Vardır. Uzun Sapların Ucunda Seyrek Başaklar Oluşturarak Yaz Aylarında Açan, Çok Kokulu, Lavanta Mavisi Renkli Çiçekleri Vardır. Bitkinin Gövde, Yaprak, Sap Ve Çiçeklerine Özel Kokusunu Veren Bunların Üzerinde Bulunan Küçük Yıldızsı Tüyleridir. Lavantanın Sonbaharda Olgunlaşan Küçük Meyvelerinin Her Birinde, Dörder Adet Fındıkçık Şeklindeki Tohumu Yer Alır.

Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Akdeniz Havzası Olan Lavantanın 20 Kadar Türüvardır. Bu Türlerden Bazısı Ülkemizde De Yetişmektedir.

Bilinen Bileşimi : İçinde Organik Asitler Bulunan Uçucu Yağ İle Glikozitler, Alkaloitler Ve Tanen Gibi Maddeleri İçerir. Bu Uçucu Yağın Damıtılmasıyla Lavanta Esansı (Lavantayağı) Elde Edilir.

Toplanması - Saklanması : Drog Olarak Kullanılan Çiçekler, Temmuz-Ağustos Aylarında Henüz Tomurcuk Halinde İken Toplanmalıdır. Saplarıyla Birlikte Toplanan Çiçekler, Demet Halinde Bağlanıp Gölge Bir Yere Asılarak Kurutulur. İyice Kuruduktan Sonra Çiçekler Saptan Ufalanarak Ayrılır.

Lavanta, Kuru Ve Yağ Formu Başta Olmak Üzere Pek Çok Şekilde Kullanılabiliyor. Özellikle De Rahatlatıcı Kokusundan Sıklıkla Yararlanılan Lavanta, Bakım Ve Beslenme Gibi Alanlarda Da Kendisine Geniş Bir Yer Buluyor.

Lavanta Çiçeğinin Özelliği Nedir?
Lavanta Çiçeği (Lavandula Angustifolia) | İstanbul Çiçekleri
Rengi Ve Kokusu İle Meşhur Olan Lavantanın Kendine Has Özellikleri Bulunur. Bulunduğu Ortamı Güzelleştiren Lavanta Çiçeğinin Sakinleştirici Ve Dinlendirici Etkisi Bulunur. Birçok Kozmetik Alanında Kullanılan Lavanta Çiçeği Oldukça Faydalı Bir Bitkidir.

Lavanta Ve Özellikleri Nelerdir?
Lavanta, Koşullar Uygun Olduğu Sürece 20 Yıla Kadar Yaşayabilen Çok Yıllık Bir Bitkidir. Ortalama 60 Cm Yüksekliğinde Olan, Güzel, Yarı Çalımsı, Aromatik Çiçekli Bir Bitkidir. Yüksek Miktarda Uçucu Yağ İçeren Mor Renkli Çiçekler Üretir. Lavanta Esansiyel Yağı Dünya Çapında Tanınan Saygın Bir Üründür.
Diğer Özellikler
Stok KoduxNDQ1Nzc5MjMzOQ
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770322967

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.