Börülcenin mevsimi ne zamandır?
Sıcağı seven bir bitki olması nedeni ile börülce, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında pazar tezgahlarında ve market raflarında yerini alır. Yaz mevsiminde taze bir şekilde tüketilebileceği gibi, derin dondurucuda da yaklaşık 8 - 10 ay kadar saklanabilme özelliğine sahiptir.
Börülcenin pişirme yöntemi nedir? Nasıl pişirilir?
Börülce, taze bir şekilde ya da kuru taneleri ile haşlanarak, genellikle salata şeklinde, soğuk olarak tüketilmektedir. Ancak istendiği takdirde tıpkı taze fasulye gibi zeytinyağlı yemeği yapılarak da tüketilebilir. Tuzlu kaynar suda 10 - 15 dakika kadar haşlanıp süzüldükten sonra, üzerine limon ve zeytinyağı eklenerek salatası yapılan börülce, tercihe ve damak zevkine göre sarımsakla da tatlandırılabilir. Sağlıklı olması açısından buharda da kolayca pişirilebilen bir besindir.
Börülce nerede yetişir? Börülce nerede bulunur?
Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen börülce, özellikle Ege Bölgesi'nde daha çok yaygındır. Kimi yerlerde böğrülce, karnıkara ya da siyahgöz olarak da adlandırılmaktadır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMTc4ODcwNTE3MA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323206
Havale / Eft :
Havale İle : 45,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 45,00 TL
Mağazamızda taksit için en az 50 TL lik ürünü sepete eklemeniz gerekir