Loğlaz Börülce 500 Gr lık Paket

Fiyat:
37,00 TL
Börülcenin mevsimi ne zamandır?
Sıcağı seven bir bitki olması nedeni ile börülce, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında pazar tezgahlarında ve market raflarında yerini alır. Yaz mevsiminde taze bir şekilde tüketilebileceği gibi, derin dondurucuda da yaklaşık 8 - 10 ay kadar saklanabilme özelliğine sahiptir.

Börülcenin pişirme yöntemi nedir? Nasıl pişirilir?
Börülce, taze bir şekilde ya da kuru taneleri ile haşlanarak, genellikle salata şeklinde, soğuk olarak tüketilmektedir. Ancak istendiği takdirde tıpkı taze fasulye gibi zeytinyağlı yemeği yapılarak da tüketilebilir. Tuzlu kaynar suda 10 - 15 dakika kadar haşlanıp süzüldükten sonra, üzerine limon ve zeytinyağı eklenerek salatası yapılan börülce, tercihe ve damak zevkine göre sarımsakla da tatlandırılabilir. Sağlıklı olması açısından buharda da kolayca pişirilebilen bir besindir.
Börülce nerede yetişir? Börülce nerede bulunur?
Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen börülce, özellikle Ege Bölgesi'nde daha çok yaygındır. Kimi yerlerde böğrülce, karnıkara ya da siyahgöz olarak da adlandırılmaktadır.
Diğer Özellikler
Stok KoduwMTc4ODcwNTE3MA
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770323206

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.