Mısır Püskülü Nerede Yetişir
Anavatanı Güney Amerika'dır. Ülkemizde Anadolu Ve Karadeniz Bölgelerinde Yetişir. Nemli, Sıcak İklimleri Sever. Genellikle Haziran Ayında Ekilip Eylül Ayında Hasat Edilmekle Beraber Bölgelere Göre Hasat Zamanı Daha Da Erken Olabilir.
Mısır Hangi İklim Koşullarında Yetişir?
Mısır, Tropik, Subtropik Ve Ilıman İklim Kuşaklarında Yetişebildiği İçin, Dünyanın Hemen Hemen Tüm Ülkelerinde Az Çok Mısır Tarımı Yapılabilmektedir.
Mısır Tepe Püskülü Ne Zaman Çıkar?
Mısır Yetiştiriciliği Ve Yetiştirme Koşulları [Rehber ...
Bir Mısır Bitkisinin Çiçek Tozu Verme Süresi 7–10 Gün Sürer. Tepe Püskülünün Görünmesinden 4–8 Gün Sonra Oluşur. Bir Koçanda Püsküllerin Çıkışı, Hava Koşullarına Da Bağlı Olarak, 2–4 Günde Tamamlanır.
Mısırın Anavatanı Neresi?
Çin'de Bulunan Bir Mısır Çeşidinde Daha Önce Bilinmeyen Bir Endosperm Türü Keşfedilmesinin Ardından Guy N. Collins, Mısırın Kristof Kolomb'dan Önce, Asya'da Bilinen Bir Bitki Olmuş Olabileceği Öne Sürülmüştür.
Türkiye'de Mısır Hangi İllerde Yetişir?
Adana, Sakarya, Osmaniye, Manisa Ve Diyarbakır İllerinde Hasat Tamamlanmıştır. Şanlıurfa, Karaman Ve Konya İllerinde Hasat Yeni Başlamıştır. Mardin'de Hasat Aralık Ayında Başlayacaktır. Ülke Genelinde Dane Mısır Hasadının Yaklaşık %70'lık Bir Oranı Tamamlanmıştır.
Mısır Hangi İllerde Yetişir?
Son Dönemde Doğu Akdeniz İle Güneydoğu Anadolu Gibi Geleneksel Mısır Ekim Alanı Bölgelerinin Yanı Sıra İç Ve Orta Anadolu İle Ege'de De Önemli Ekim Alanı Genişlemesi Olduğu Görülmektedir. Üretimde İl Bazlı Dağılım İncelendiğinde İse Sıralamanın Konya, Adana Ve Mardin Şeklinde Olduğu Görülmektedir.
Mısır Bitkisi Kaç Derece Soğuğa Dayanır?
Sıcaklığın 30 Dereceyi Aşmasıyla Önce Gelişimde Yavaşlama Ve Ardından Çimlerde Ölüm Gözlemlenir. Bununla Birlikte Sıcaklık 9 Derecenin De Altına Düşmemelidir
Mısır Türkiye'de En Çok Nerede Yetişir?
Mısır Hangi Bölgede Yetişir? Ülkemizde Mısır En Çok Akdeniz Bölgesinde Yetiştiriliyor. Akdeniz'i İse Sırasıyla Karadeniz, Marmara Ve Ege Takip Ediyor.
Mısır Püskülü Nasıl Kullanılmalıdır?
Oldukça Basit Ve Kolay Bir Yöntem Üzerinden Mısır Püskülü Çayı Hazırlamak Mümkün. Böylece Düzenli Ve Dengeli Bir Şekilde Tüketim İle Beraber, Aynı Zamanda Mısır Püskülü Çayının Faydaları Da Değerlendirilebilir.
Mısır Püskülü
Latince Adı ‘Zea Mays’ Olan Mısır, Buğdaygiller Familyasındandır. Anavatanı Güney Amerika’dır. Ülkemizde Anadolu Ve Karadeniz Bölgelerinde Yetişir. Nemli, Sıcak İklimleri Sever. Genellikle Haziran Ayında Ekilip Eylül Ayında Hasat Edilmekle Beraber Bölgelere Göre Hasat Zamanı Daha Da Erken Olabilir. Bir Yıllık, Tek Evcikli Bir Tahıl Bitkisidir.
Gövdesi Sert Ve Diktir. Sapsız Yaprakları Geniş, Uzun, Üst Yüzü Tüylü, Alt Yüzü Tüysüz Olup Tabanı İle Bir Kın Halinde Gövdeyi Sarar. Haziran Ya Da Ağustos Ayında Açan Çiçekleri Kavuz Adı Verilen Yaprakçıklarla Örtülür. Mısır Taneleri, Açık Veya Koyu Sarı, Esmer Veya Kırmızımtırak Renktedir. Beş Çeşit Mısır Bulunur; Sert Mısır, Unlu Mısır, At Dişi Mısır, Patlak Mısır Ve Kavuzlu Mısırdır.
Mevsiminde Pazar Tezgâhlarında Yerini Alan, Kendine Özgü Tadıyla Başka Hiçbir Meyveye Benzemeyen Mısır, Dünya Mutfağında Da Önemli Bir Besin Kaynağıdır. Salatalara, Yemeklere, Çorbalara, Pizzalara Farklı Bir Lezzet Katıp Zenginleştirir. Garnitür Olarak Harika Bir Çeşnidir. Mısırla Enfes Yiyecekler Hazırlanabilir.
Mısır Püskülü Bitkisinden; Mısır Püskülü Çayı, Mısır Püskülü Tentürü, Mısır Püskülü Ekstraktı Ve Ekstresi Üretilir.
Tedavi Amaçlı Kullanımında Mutlaka Bir Uzmana Danışılmalıdır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | xNDQwNjUwOTk3Mw |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323912
Havale / Eft :
Havale İle : 200,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 200,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır