Kırmızı Mercimek Ne Demektir?
Baklagiller Familyasından Beyaz Çiçekli Bir Bitki Olan Mercimek, Mevsimi Geldiğinde Ufak, Yeşil Ya Da Kırmızı, Yuvarlak Ve Yassıca Şekillerde Tohum Veren Bir Bitkidir. Mercimek, Yetişme Koşulları Bakımından Sıcak ılıman Iklim Koşullarının Hâkim Olduğu Bölgelerde Yetiştirilen Bir Besindir. Mercimek Yemeklik Baklagiller Içerisinde Kurağa, Sıcağa Ve Soğuğa En Dayanıklı Olan Gıda Maddesidir.
Ülkemizde Yaz Ayları, Çok Sıcak Ve Yağış Olmadığından Yazlık Mercimek Yetiştirilememektedir. Ülkemizde Kışlık Kırmızı Mercimek Üretimi Yapılmaktadır. Kırmızı Mercimek Ise Ülkemizde Kışlık Olarak Iklim Koşulları Bakımından Uygun Olan Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde Yetiştirilmektedir. Ülkemizde Kış Sofralarının Vazgeçilmez Besinlerinden Olan Kırmızı Mercimek, Lezzeti Ile Her Insanı Hayran Bırakan Bir Lezzete Sahiptir.
Naturel Kirmizi Mercİmek
Kırmızı Naturel Mercimek, Mercimeğin Dışında Yer Alan Kabuğun Soyulup Iç Mercimeğin Pamuk Yağı Ile Yağlanması Ile Oluşan Kırmızı Mercimek Türüdür. Türkiye'de Ve Dünya'da Yaygın Olarak Tüketilen Mercimek Türü Olup, As Besin Sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yetişen Mercimeği Kullanmaktadır.
Kaç Çeşit Mercimek Var?
Küçük Taneler Halinde Olan Bu Bakliyatın 4 Farklı Çeşidi Vardır. Kahverengi Mercimek, Sarı Mercimek, Kırmızı Mercimek Yeşil Mercimek Olmak Üzere Dört Farklı Çeşitte Ve Lezzettedir.
En Iyi Mercimek Nerenin?
Hemen Ardından Diyarbakır Ve Sonrasında Da Mardin Çok Büyük Alanlarda Ekim Yapmaktadır. Genel Anlamda Da Türkiye'de Kırmızı Mercimek Denildiğinde En Iyi Yetiştirme Bölgesi Olarak Gerekli Koşulların Sağlanabildiği Her Bölge Gösterilebilir.
Mercimeğin Ana Vatanı Neresi?
Ana Vatanı Asya Olan Kırmızı Mercimek Yetiştiriciliği Daha Çok Kanada, Hindistan, Abd, Avusturya Gibi Ülkelerde Müsait Olması Ile Bilinirken, Türkiye'de Daha Çok Güneydoğu Anadolu Ve İç Anadolu Bölgesinde Yetiştiği Bilinir.
Mercimek Kim Icat Etti?
Mercimek, Yunanistan'daki Franchthi Mağarası'nın Paleolitik Ve Mezolitik Katmanlarında (9.500 Ila 13.000 Yıl Önce), Suriye'deki Mureybet Ve Tell Abu Hureyra'da Mezolitik'in Sonunda Ve Eriha'da Mö 8000'e Tarihlendirilen Bölgelerde Ortaya Çıkarıldı.
Hangi Mercimek Daha Iyi?
Yeşil Mercimek; Lifli, Bol Proteinli, Kalsiyum, Manganez, Çinko, Bakır, Sodyum, Fosfor Minareleri Açısından Zengin, B Vitamini Ve Demir Içeren Bir Besindir. Besin Değeri Yüksek Olan Yeşil Mercimek Kalori Değeri De Fazladır. Bağışıklığı Kuvvetlendirdiği Gibi Zihne Ve Vücuda Güç Verir.
Sarı Mercimek Ve Kırmızı Mercimek Arasındaki Fark Nedir?
Mercimeğin Faydaları Ve Çeşitleri - Eski Tadında
Kısa Sürede Pişen Kırmızı Mercimek Genellikle Çorba Yaparken Veya Salata Ve Köfte Yapımında Kullanılır. Sarı Mercimek De Nişasta Açısından Zengindir Ve Kabuksuzdur. Demir Yönünden En Zengin Mercimek Olduğu Söylenir. Haşlandığında Kolayca Dağılan Sarı Mercimek Çorba Ve Püre Yapımında Kullanılır.
En Iyi Yeşil Mercimek Nerede Yetişir?
Yeşil Mercimek Nasıl Yetişir? Yeşil Mercimek Türkiye'de En ...
Yeşil Mercimek En İyi Ve En Çok Nerede Yetişir? Dünyada En Çok Kanada, Avustralya, Hindistan Ve Abd'de Yetişir. Türkiye'de Ise En Çok; Nevşehir, Aksaray, Konya, Manisa, Ankara, Çorum Ve Yozgat Şehirlerinde Yetişir.
Kırmızı Mercimek Su Ister Mi?
Mercimek Yetiştiriciliği - Ufuk Tarım
Çok Yüksek Seviyede Su Ihtiyacı Olmadığından Hafif Yağmurlar Dahi Mercimeği Doyuracaktır. Bazı Bölgelerimizde Çok Kurak Geçen Yetiştirme Dönemlerinde Sulama Ihtiyacı Ortaya Çıkabilir. Aşırı Kurak Geçen Dönemlerde Mercimeğin 1-2 Defa Sulanması Uygun Olacaktır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NDQyMTcwNjE3OA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770322710
Havale / Eft :
Havale İle : 232,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 232,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır