Ballıbabagiller Ailesinin Üyesi Olan Biberiye Çiçeği Az Bilinse De Mor Renklidir. Akdeniz Ve Ege Bölgelerinde Yetiştirilen Bitki, Özellikle Kadınların Zayıflama Tutkusu İle Son Yıllarda Popülerleşmiştir.
Yemeklere Tat Vermek İçin Kullanıldığı Kadar Doğal Tedavi Arayışında Da Tercih Edilen Biberiye Özellikleri Ve Kolay Kullanımı İle Şifa Dağıtmaktadır. Günümüzde Biberiyeden Şurup Ve Hatta Kolonya Bile Yapılmakta, Evlerimizin Şifa Kaynağı Kozmetik Tarafından Keşfedilerek Sınıf Atlamaktadır.
Biberiye Nedir
Rosmarinus Officinalis Olarak İsimlendirilen Biberiye Çeşitli Et Yemeklerinin Baharatlandırılmasında Tercih Edilen Aromatik Bir Bitkidir. Çeşitli Makarna Sosları, Pizza Tarifleri Ve Vinegret Soslarının Hazırlanmasında Da Kullanılan Biberiye Geleneksel Tıp Uygulamalarında Antik Zamanlardan Beri Kullanılır
Biberiye Diğer Adı Nedir?
Biberiye Nedir Ve Nasıl Tüketilir?
Rosmarinus, Latin Dilinde “Denizin Çiği” Anlamına Geliyor. Bu Sebeple De Botanik Bilimciler, Deniz Kıyısını Çok Seven Biberiyeye Bu İsmi Veriyor. Bitkinin Türkçede Yaygın Bilinen Adı Biberiye Olmakla Birlikte, Bazı Yörelerde “Kuş Dili Otu” Olarak Da Adlandırılıyor.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | NUR1Mjg2OTc5MzM2X27 |
Marka | Nursima |
Stok Durumu | Var |
8690770322433
Havale / Eft :
Havale İle : 160,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 160,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır