Nursima Kozalak Pekmezi 420 Gr

Fiyat:
185,00 TL
Çam Kozalağı Pekmezi Nasıl Yapılır?

Öncelikle toplanan kozalaklar 1 gün boyunca ılık suda bekletilmelidir. İçine bir dilim limon ve eser miktarda sirke eklenir. Bu, içerisinde yer alan mikropların öldürülmesi ve kozalakların temizlenmesi açısından önemlidir. Bir gün sonunda kozalaklar durulanır ve kurutulur. Ardından çekiç ya da benzer bir araçla kozalaklar tek tek kırılır ve içi açılır. Bu şekilde içi açılan ve ezilen çam kozalakları 8 saat boyunca kaynatılır. Bu kaynama sonunda kozakların suyunun rengi kırmızıya dönecektir. Ardından kozalaklar içinden ayrılır ve kazanda kalan suya şeker eklenerek bir süre daha kaynatılır. Ardından çam kozalağı pekmezi hazır hale gelene dek demlenmeye bırakılır.
Diğer Özellikler
Stok KoduÇMKM1612
MarkaNursima
Stok DurumuVar
8690770322951

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.