Çam Kozalağı Pekmezi Nasıl Yapılır?
Öncelikle toplanan kozalaklar 1 gün boyunca ılık suda bekletilmelidir. İçine bir dilim limon ve eser miktarda sirke eklenir. Bu, içerisinde yer alan mikropların öldürülmesi ve kozalakların temizlenmesi açısından önemlidir. Bir gün sonunda kozalaklar durulanır ve kurutulur. Ardından çekiç ya da benzer bir araçla kozalaklar tek tek kırılır ve içi açılır. Bu şekilde içi açılan ve ezilen çam kozalakları 8 saat boyunca kaynatılır. Bu kaynama sonunda kozakların suyunun rengi kırmızıya dönecektir. Ardından kozalaklar içinden ayrılır ve kazanda kalan suya şeker eklenerek bir süre daha kaynatılır. Ardından çam kozalağı pekmezi hazır hale gelene dek demlenmeye bırakılır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | NUR1Mjg2OTc5MzM2X91 |
Marka | Nursima |
Stok Durumu | Var |
8690770322951
Havale / Eft :
Havale İle : 185,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 185,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır