Çam Fıstığı (Güner İçi), Fıstık Çamının (Pinus Pinea) Kozalaklarından Çıkarılan Sert Kabukların Kırılması Sonucu Elde Edilen Ve Besin Değeri Oldukça Yüksek Bir Besin Maddesidir. Bütün Akdeniz Ülkelerinden Yetişen Bu Ağaç Şemsiye Görünümünde 20 M'ye Boylanabilen Geniş Tepeli Bir Çam Türüdür.Bütün Akdeniz Ülkelerinden Yetişen Bu Ağaç Şemsiye Görünümünde 20 M'ye Boylanabilen Geniş Tepeli Bir Çam Türüdür. Kozalak Üretimi 20 Yaşından Sonra Başlar. Yenilebilir Ve Yüksek Ticari Değeri Olan Bir Tohumdur. Türkiye'de Aydın, Muğla İle İzmir İllerinde Üretimi Yaygın Olarak Yapılmaktadır.Türk Mutfağında Dolmalık Fıstık Olarak Da Bilinen Çam Fıstığı; Börek, Helva, Salata, Tatlı, Pasta, Pilav, Dolma Gibi Pek Çok Farklı Yemeğin Yapımında Sıklıkla Tercih Edilmektedir. Çam Fıstığından Elde Edilen Yağ; Mayonez Ve Margarin Yapımında, Tatlıcılıkta Ve Kozmetik Sektöründe Kullanılmaktadır.
Çam Fıstığı Neden Çok Pahalı?
Çam Fıstığı (Künar) Nedir, Neden Bu Kadar Pahalı ? - Ufresh ...
Çam Fıstığının Fiyatının Yükselmesindeki İlk Sebep Çam Fıstığı Üretiminin Yıllar Geçtikçe Azalmasıdır. Azalan Üretime Bağlı Olarak Piyasada Daha Az Bulunan Çam Fıstığının Fiyatı Artmaktadır. Üretimin Azalmasına Sebep Olan Başlıca Etken, Yıllar Geçtikçe Daha Da Kötüye Giden Kuraklık Ve İklim Değişikliğidir.
Çam Fıstığı Nerede Bulunur?
Çam Fıstığı
Yenilebilir Ve Yüksek Ticari Değeri Olan Bir Tohumdur. Türkiye'de Aydın, Muğla İle İzmir İllerinde Üretimi Yaygın Olarak Yapılmaktadır. Aydın İline Bağlı Koçarlı İlçesinde Türkiye'deki Ortalama Çam Fıstığı Üretiminin %50'si Yapmaktadır.
Çam Fıstığı Hangi İlimize Aittir?
Vatanı Portekiz'den Anadolu'ya Kadar Tüm Akdeniz Sahil Kesimleridir. Türkiye'de Artvin, Trabzon, Bartın, Bursa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Kahramanmaraş İllerinde Doğal Yayılışı Bulunur
Çam Fıstığı Kuruyemiş Mi?
Küner ( İç Çam Fıstığı ) | Can Kardeşler Kuruyemiş
Çam Fıstığı, Çam Ağaçlarının Kozalaklarından Elde Edilen, Hafif Tatlı Ve Odunsu Bir Lezzete Sahip Olan Lezzetli Bir Kuruyemiş Türüdür.
Çam Fıstığı Nerelerde Kullanılır
Ülkemizde Dolmalık Fıstık Olarak Da Bilinen Çam Fıstığı Türk Mutfağında Dolma, Pilav, Pasta, Tatlı, Salata, Helva Ve Börek Gibi Yemeklerin Yapımında Yaygın Olarak Kullanılır.
Çam Fıstığı Nasıl Kullanılır?
Özellikle Kavrulduğunda Gevrekliği Artar Ve Başta Salatalar Olmak Üzere, Makarna, Balık, Çorba Ya Da Tatlı Gibi Farklı Yiyeceklerin Üzerine Serpiştirilerek Lezzet Ve Doku Açısından Zenginlik Sağlanır. Uyum: Türk Mutfağında Zeytinyağlı Dolmada, İrmik Helvasında, Pilavlarda, Tatlıların Üstünde Kullanılır.
Çam Fıstığı Çiğ Yenir Mi?
İç Yemeklerde Kullanılan Çam Fıstığı Genellikle Kavrularak Tüketilir. Ancak Bu Kuruyemişler Çiğ Olarak Tüketildiğinde Besin Değerleri Daha Faydalıdır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | yMjM0OTg3MzYwOQ |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323115
Havale / Eft :
Havale İle : 525,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 525,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır