Şeker Hamuru Nedir? Nasıl Kullanılır Ve Çeşitleri Nelerdir?
Şeker Hamuru Diğer Adıyla Fondan; Tatlı Mamullerinden Pasta, Kurabiye, Cupcake, Kek Gibi Birçok Ürünü Lezzet Ve Görüntü Açısından Zenginleştirmek İçin Kullanılan Bir Gıda Ürünüdür. İçeriğinde Su, Jelatin, Şeker Ve Gliserol Bulunur. Şeker Hamuru Sayesinde İstediğiniz Şekil Ve Süslemeleri Uygulayabilirsiniz.
Şeker Hamuru Çeşitleri Nelerdir?
Şeker Hamuru, Kendi Arasında 3 Farklı Kategoride İncelenir Ve Bunlar:
Yenilebilir Şeker Hamuru
Çiçek Hamuru
Figür Şeker Hamuru
Yenilebilir Şeker Hamuru; Pasta, Kek, Kurabiye Gibi Tatlıların Üzerine Figür, Şekil, Kaplama Gibi Görsel Estetiği Ve Aromayı Arttırmak İçin Kullanılan Şeker Hamurudur.
Çiçek Hamuru İse Aynı Figür Hamurları Gibi Figür Yapımında Kullanılır Fakat Şeker Hamurundan Çiçek Yapımı Diğer Figürlere Nazaran Daha İnce İşçilik Gerektiren Ve Özel Şeker Hamuru Kalıbı Gerektiren Bir İşlemdir, Şeker Hamuru Çiçek Yapma Seti Gibi Özel Ekipmanlarla Yapılması Gerekmektedir. Bunun Nedeni Gerçekçi Çiçekler Yapmak İçin Şeker Hamurundan Yapılacak Olan Yaprakların Gerçekte Olduğu Gibi İnce Ve Bu İnceliğin Yanında Detaylarını Da İçermesidir. Bu Ürünleri Şeker Hamuru Malzemeleri Kategorimizden İnceleyebilirsiniz.
Figür Hamurları İse Yenilebilir Şeker Hamurlarından Farklı Olarak Genellikle Figür Yapımında Kullanılmasının Nedeni İse Canlı Bir Görüntü İçin Boya Oranının Yüksek Olmasıdır. Şeker Hamuru Silikon Kalıbı Çeşitleri İle Bu Şeker Hamurlarına Kolaylıkla Şekil Verebilir Ve İstediğiniz Figürü Ya Da Dekoru Kolay Bir Şekilde Oluşturabilirsiniz.
Şeker Hamuru Nasıl Kullanılır?
Şeker Hamurunun Birkaç Kullanım Şekli Vardır. Yaygın Olarak Kullanım Şekli Olan Pasta Gibi Ürünlerin Dış Kaplamasında Ve Şeker Hamuru İle Oluşturulan Dekor Ve Figür Tasarımları.
Şeker Hamuru Nasıl Açılır?
Şeker Hamurunu Açmak İçin:
Dış Kaplama Olarak Kullanılacak Olan Şeker Hamuru Bir Tezgaha Yapışmayı Önlemek Amacıyla Un Dökülerek Şeker Hamuru Tezgaha Kullanılacak Miktarda Koyulur.
Bir Merdane Yardımıyla Şeker Hamuru Kaplanacak Ürünün , Kek , Cupcake , Pasta Vb , Üst Yüzeyinin Ve Yüksekliğinin Toplamından 1 CM Genişlikte Bir Daire Şeklinde Açılır.
Açılımı Yapılmış Şeker Hamuru Kaplanacak Olan Pastanın Üzerine Serilir Ve Pastanın Görünen Tüm Yüzeylerine Yapışacak Şekilde Gerginleştirilir , Dışta Kalan Parçalar Kesilerek Kusursuz Bir Görüntü Yakalanır.
Diğer Bir Kullanım Şekli Olan Şeker Hamurundan Figür Yapımı İse; Çiçek Teli Yardımıyla Yapılacak Olan Figürün İskeleti Oluşturulduktan Sonra Şeker Hamuru İle Bu İskelet Giydirilir.
Ana Hatlar Oluşturulduktan Sonra Şeker Hamuru Dekor Aleti Seti İle Detay Hatlar Şekillendirilir Bu İşlemde Sonra En Son Olarak Gıda Kalemleri İle Detaylar Çizilir Ve İşlem Bitirilir. Bu Şekilde Oluşturulan Şeker Hamuru Figür, Pastaları Süslemekte Kullanılır.
Şeker Hamuru Yenir Mi?
Şeker Hamuru İçeriği Şeker, Su, Jelatin Ve Gliserindir. Bu Bileşenlerden Üretilen Şeker Hamuru Yenilebilir Bir Gıda Ürünüdür.
Şeker Hamuru Kurur Mu?
Şeker Hamuru İçeriğindeki Malzemelerden Dolayı Hava Aldığı Bir Ortamda Kurur , Sertleşir Ve Kırılmaya Başlar. Hava Almadığı Kapalı Bir Ortamda Şeker Hamuru Yapısını Kaybetmez. Kullanacağınız Miktar Kadarını Paketinden Çıkararak Kurumasını Önleyebilirsiniz..
Şeker Hamuru Nasıl Yumuşatılır?
Şeker Hamuru Yumuşatmak İçin İlk Olarak Yoğurma İşlemi Yapılır , Tezgah Üzerinde Bir Miktar Nişasta Döküldükten Sonra Şeker Hamuru Bir Merdane Yardımıyla Düzleştirilir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5ODMzNjMzNjk0Mw |
Marka | Katsan |
Stok Durumu | Var |
8690770322940
Havale / Eft :
Havale İle : 165,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 165,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır