Antep fıstığının ve hindistan cevizinin eşsiz tadının aynı lezzet tanelerinde birleştirildiği çifte kavrulmuş lokum en özel anlarınıza eşlik etmek için üretilmiştir. Özel günlerinizde ikram edebileceğiniz bu lezzet taneleri kahvelerinize en çok yakışacaktır.
Antep Fıstıklı Çifte Kavrulmuş Lokum
Çifte kavrulmuş lokum ve diğer lokum çeşitlerinin hepsi uygun fiyatlarla siz değerli müşterilerimiz için internet sitemizde hepsi yer almaktadır. Lokum çok eski yıllardan beri gelen ve sohbetlerin en tatlı ortağıdır. İnsan sağlığı içinde çok faydalıdır. Mide dostu olan çifte kavrulmuş lokumlar firmamız kalitesiyle her zaman sizlerin yanındadır. Ağzınızın tadı yerine gelmesi için bize ve lokumlarımıza sonsuz güvenebilirsiniz.
Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa'da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla "Turkish Delight" adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı.
Geleneksel Türk mutfağının en lezzetli tatlıları arasında yer alan lokum, saraylardan günümüze ulaşan, damaklarda iz bırakan bir tatlıdır. Turkish Delight ismi ile bilinen dünyaca ünlü tatlımız lokum, sofralarımıza lezzet katmaktadır.
Kahve keyfimizin yanında yer alan en iyi arkadaş, bayram ve özel günlerimizin vazgeçilmez tatlısı Türk lokumunun tarihi yüzlerce yıl önceye dayanmaktadır.
Keyifli sohbetlerimizin vazgeçilmezi Türk lokumunun tarihi nedir, lokum nasıl yapılır, lokumun besin değeri nedir, lokum çeşitleri nelerdir sorularını merak ediyorsanız yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Lokumun Tarihi
Tadıyla sofralara lezzet katan lokum Osmanlı Saraylarının vazgeçilmez tatlılarından biriydi. Özellikle geleneksel Türk toplumunda gelen misafirlere Türk Kahvesi yanında lokum sunmak önemli bir adetti. Bu sebeple de neredeyse her Türk evinde mutlaka ikramlık lokum bulundurulurdu.
Lokum tatlısının kökeni eski tarihlere dayanmaktadır. Pers imparatorluğunun da sevilen tatlılarından olan lokum ‘’abhisa’’ yani mutluluk anlamı taşımaktaydı.
Farklı kültürlerce aroması ve ismi değişen lezzetli lokumlar 17 ve 18. YY’da Osmanlı mutfağında boğazı rahat ettiren anlamına gelen rahat ul-huküm olarak isimlendirilmiştir.
Ticaretin yaygınlaşması ile Avrupa’ya yayılan lokum lezzeti kısa zamanda dünya çapında sevilen bir lezzet olmuştur. Günümüzdeki Turkish Delight kavramı ticaret yollarına lokum lezzetinin Türk tüccarlar tarafından tanıtılması ile ortaya çıkmaktadır.
Lokumun ilk seri üretimi 1777 yılında Osmanlı’da başlamıştır. İlk lokum üretimi; bal, meyve şurubu ve un karıştırılarak elde edilmiştir. Nişasta ve şekerin icadı ile lokum günümüze gelene dek farklı güncellemeler ile lezzetine lezzet katmıştır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wODE2MTQ3MDExMA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir. |
8690770323273