Şahtere Otu Türkiye'de Nerede Yetişir?
Ülkemizde Hemen Hemen Her Bölgede Doğal Koşullarda Yetişir. Mavimsi Yeşil Renkteki Çok Çatallı Yapraklarını Taşıyamayarak Yerlere Doğru Eğilir Bir Görünümdedir. Bahçelerde, Tarlalarda Ve Otluk Alanlarda Rahatlıkla Yetişen Tek Yıllık Bir Bitkidir.
Şahtere Otu Diğer Adı
Şahterenin Latincesi "Fumaria Officinalis" Dir. Halk Arasında Şahdere Otu, Tilki Kişnişi, Tütün Otu Olarak Da Bilinir. Ülkemizde Hemen Her Bölgede Yetişir.
Şahtere Otu Nasıl Bir Ot?
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otunun Faydaları Nelerdir? | Aylin ...
Latince İsmi Fumaria Officinalis Olan Şahtere Otu ''Sarılık Otu' Veya “Yerçiçeği'' Olarak Da Bilinir. Gelincikgiller Familyasından Bir Bitki Olup, Ilıman İklimlerde Yetişmekte Ve Yüzyıllardır Başta Hindistan Olmak Üzere Birçok Ülkede Ayurvedik Tıpta Kullanılmaktadır.
Şahtere Otu Hangi Bölgede Yetişir?
Anavatanı Güney Avrupa, Kuzey Afrika Ve Türkistan'dır. Ülkemizde Hemen Hemen Her Bölgede Doğal Koşullarda Yetişir. Mavimsi Yeşil Renkteki Çok Çatallı Yapraklarını Taşıyamayarak Yerlere Doğru Eğilir Bir Görünümdedir. Bahçelerde, Tarlalarda Ve Otluk Alanlarda Rahatlıkla Yetişen Tek Yıllık Bir Bitkidir.
Şahtere Otu Nedir?
Mayıs Ayından Başlamak Suretiyle Ekim Ayına Kadar Şahtere Otunun Yaprakları, Kökleri Ve Çiçekleri Ayrı Şekilde Toplanarak Kurutulur. Ülkenin Birçok Farklı Bölgesinde Yetişen Ve Çok Yıllık Bitki Olarak Öne Çıkan Bir Ottur. Yaprakları İse Mavimsi Yeşil İle Beraber Mor Rengi İle Oldukça Güzel Bir Görüntü Oluşturur. Bu Yüzden Özellikle Dışarıda Farklı Bölgelerde Hemen Dikkat Çeker.
Çayır Kenarlarında Ya Da Ormanlık Alanlar İle Beraber Birçok Farklı Otluk Alanda Bu Bitkiye Rastlamak Mümkün. Mavimsi Yeşil Yaprakları İle Mor Çiçekleri Üzerinden Hemen Anlaşılır. Doğadan Birebir Olarak Elde Etmek Suretiyle Ayrıca Aktarlardan Da Temin Edilebilir. Özellikle Çiçekleri Ve Kökleri İle Beraber Yaprakları Üzerinden Kurutulmuş Şekilde Aktarlardan Hatıra Olarak Elde Etmek Mümkün. Böylece Güvenli Şekilde Farklı Kullanım Yöntemleri Üzerinden Değerlendirilir. Ancak Bunu Gerçekleştirmeden Önce Mutlaka Doktor Önerisi Alınmalı Ve İzin İle Beraber Kullanılmalıdır.
Şahtere Nedir?
Diğer İsimleri : Safra Otu, Sarılık Otu, Şahterec, Fumaria, Fumeterre
Botanik Bilgi : Şahteregiller Familyasından; Çok Parçalı Yapraklı, Küçük, Düzensiz, Beyazımtırak Veya Pembe Renkli Çiçekleri Olan Otsu Bir Bitki Cinsidir. 50 Kadar Türü Vardır. En Önemlisi Tıbbi Şahtere (Fumaria Officinalis) Yurdumuzda Yetişir.
Tıbbi Şahtere (Fumaria Officinalis); Yol Kenarlarında Rastlanan 20-60 Santimetre Boyunda Bir Yıllık Otsu Bir Bitkidir. Yaprakları Mavimsi-Yeşil; Çiçekleri Mor Renklidir.
Yetiştirildiği Yerler : Vatanı Güney Avrupa, Kuzey Afrika Ve Asya’nın Türkiye, Horasan Ve Türkistan Bölgeleri Olan Bitki Günümüzde Kuzey Amerika Ve Avustralya’da Da Yetişmektedir.
Toplanması - Saklanması : Mayıstan Ekime Kadar Şahtere Otu Toplanarak Gölgede Kurutulur Ve Kaldırılır, Şayet Tentürü Yapılacak İse Taze Olarak İşlenir.
Bilinen Bileşimi : Bitkinin Terkibinde Tanen, Şeker, Fumarin Ve Fumar Asidi Vardır.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | yMjYwODE4MTY3Ng |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323162
Havale / Eft :
Havale İle : 500,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 500,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır