Kuru Erik Nedir?
Erik, gül familyasına bağlı olan Prunus cinsindeki ağaçların meyvesine verilen isimdir. Ülkemizde en yaygın olarak yeşil, sarı ve mor renkteki erikler tüketilir. Yeşil erikler kendi aralarında farklı gruplara ayrılır, mor renkteki eriklere ise genellikle mürdüm eriği adı verilen özel bir türdür.
Kuru erik, erik meyvesinin içerdiği nem alınarak elde edilir. Evde de yapılabilen bu kurutma işlemi oldukça zahmetlidir, bu nedenle birçok kişi kuru eriği hazır olarak almayı ve tüketmeyi tercih eder. Tüm meyvelerin kurutulması için iki farklı yöntem kullanılabilir; fırınlama ve güneşte kurutma.
Fırınlama yönteminde meyveler, çekirdeklerinden arındırılarak yüksek ısıdaki fırınlarda uzun süre bekletilir. Bu süre içerisinde ısının da etkisi ile meyvenin içindeki nem buharlaşır ve meyve kurutulur. Güneşte kurutma yönteminde ise meyveler çekirdeklerden arındırılır ve sonrasında hijyenik bir ortamda güneş ışığı altında yaklaşık bir hafta bekletilir. Güneş ışınlarının ve ısının etkisi ile meyvenin içerdiği nem buharlaşır ve kuru meyve elde edilir.
Meyvenin kurutulması, barındırdığı besin değerlerine zarar vermez. Doğal şeker içeren meyveler, yapay tatlandırıcılara kıyasla sağlığa çok daha az zarar verir ve kan şekerini dengeler. Bu nedenle kuru meyveler, mükemmel atıştırmalıklar ve ara öğünlerdir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMzAwMjE2Mjk4Ng |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323021
Havale / Eft :
Havale İle : 300,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 300,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır