Sarı Halile 100 Gr lık Paket

Fiyat:
140,00 TL
Sarı Halile Otu Ne İşe Yarar?
Hindistan'da Yetişen Bir Bitkinin Olgunlaşmadan Önce Toplanan Ve Kurutulan Küçük, Sert, Kokusuz Taneleridir.

Sarı Halile Nerede Yetişir?
Sarı Halile, Doğu Hindistan'ın Daha Olgunlaşmadan Sahip Olduğu İğ Gibi Sert, Kokusuz Ve 2-4 Cm Uzunluğunda Özelliklerle Toplanan Bir Bitkidir. Latince İsmi Terminalia Citrina'dır. Genelde Hindistan Ve Çevre İklimlerde Görülmesine Rağmen Sıcak İklime Sahip Çoğu Ülkede De Görülmektedir.

SARI HALİLE Nedir
Terminalia Chebula Yani Sarı Halile, Terminalia Cinsi Combretaceae Familyasına Aittir. Bu Cinsin Yaklaşık 250 Türü Bulunmaktadır. Terminalia Chebula Ve Terminalia Citrina Geleneksel Tıpta Birtakım Hastalıkları Önlemek Ve Tedavi Etmek İçin Kullanılmaktadır.

Sarı Halile Nasıl Yutulur?
Balla Yenebileceği Gibi, Kaynatılarak İçilebilir. Ayrıca Toz Haline Getirilip Balla Karıştırılarak Da Yenir. Halile Haricen Yara İyileştirici Olarak Da Kullanılır.

Kara Halile Nedir Ne İşe Yarar?
Yaygın Olarak Siyah Veya Chebulic Myrobalan Olarak Bilinen Terminalia Chebula, Pakistan'dan Güney Asya'ya Özgü Bir Terminalia Türüdür. Hindistan Ve Nepal Doğudan Güneybatı Çin'e Ve Güneyde Sri Lanka, Malezya Ve Vietnam'a Kadar.

Kara Halile Otu Nerede Bulunur?
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın. Ürün Özellikleri: Karahalile (Halile) Bitkisi, Akdeniz Bölgesi Ve Orta Doğu'da Doğal Olarak Yetişen, Sıcak İklimleri Seven Bir Bitki Türüdür. Bu Bitki, Özellikle Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail Ve Filistin Gibi Bölgelerde Bulunur.

Kara Halile Nasil Bir Bitkidir?
Terminalia Chebula Bitkisinin Meyvesi Olan Kara Halile Tam Olgunlaşmadan Toplanıp Kurutulur. Kuturulunca Siyah, Buruşuk, Sert Bir Hale Gelir. Kara Halile (Terminalia Chebula) Yunan, İran Ve Çin Geleneksel Tıp Metodlarında Sık Sık Geçen Bir Bitkidir.

Kara Halile Bitkisi Yutulur Mu?
Kaara Halile Bir Tavada Az Bir Yağ İle 10 Dk Kavrulursa Taş Gibi Sert Yapısı Yumuşar. Yumuşadıktan Sonra Mikserde Çekilir Ve Toz Halinde Bal Veya Yoğurt İle Tüketilir

Kara Halile Tadı Nasıl?
Kendine Has Acımsı, Buruk Ve Ekşimsi Bir Tadı Vardır. Bu Yüzden Balla Karıştırılması Tavsiye Edilir. Tane Kara Halile Çay Olarak Demlenerek Kullanılabilir.

Kara Halile Kaynatılır Mı?
Kaynatılıp İçilerek Tüketileceği Gibi Balla Yada Bitkisel Yağlarla Karıştırılarak Da Tüketilebilir.

Kara Halile Nasıl Hazırlanır?
Kara Halile Bir Tavada Az Bir Yağ İle 10 Dk Kavrulursa Taş Gibi Sert Yapısı Yumuşar. Yumuşadıktan Sonra Mikserde Çekilir Ve Toz Halinde Bal Veya Yoğurt İle Tüketilir, Çorbalara Katılabilir. Orta Asya'da Kefir, Halile Tozu Ve Mahlep Güç Verici Olarak Sık Kullanılmıştır.

Karahalile Bitkisi Nerede Yetişir?
Genel Özellikler. Latince Adı Terminalia Olup Doğu Hindistanda Yetişen Bir Bitkinin Olgunlaşmadan Önce Toplanan Ve Kurutulan 1-3 Cm Uzunluğunda, İğ Biçiminde Sert, Kokusuz Taneleridir. Sarı Halile Bitkisi Ve Karahalile Bitkisi Terminalia Chebula Olmak Üzere İki Çeşidi Vardır.
Diğer Özellikler
Stok KoduxMzg4Mjk1OTgyMQ
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770322938

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.