Kahvaltı Türk Kültüründe Önemli Bir Yere Sahiptir. Kahvaltıdaki Çeşitliliğin Fazla Olmasına Dikkat Ederiz Hep. Son Zamanlarda Kahvaltının Vazgeçilmez Parçalarından Biri Olan Kahvaltılık Zahteriçerisinde Birçok Farklı Baharat Barındırır. Kahvaltılık Zahterleri Zeytinyağıyla Karıştırarak Kahvaltı Sofralarınıza Ayrı Bir Renk Ve Tat Katabilirsiniz. Kahvaltılık Zahterin İçerisinde Bulunan Baharatlarda Ayrı Ayrı Şifa Kaynağıdır.
İçindekiler: Leblebi, Karpuz Çekirdeği, Kavun Çekirdeği, Menengiç, Kavurga (Haşlanmış Buğday), Kekik, Susam, Yer Fıstığı, Kırmızı Biber, Anason, Rezene (Mayana), Kimyon, Kişniş (Küzbara), Sumak, Kaya Tuzu.
Kahvaltılık Zahter
Kahvaltılık Zahterin Ortaya Çıkması Eskilere Dayanır. Eskiler Geçen Yıldan Kalan Zahirelik Hububatın Arta Kalanlarının Değerlendirilmesi Amacıyla Zahteri Kahvaltıda Kullanmışlar. Bu Durum Zamanla Bir Kahvaltılık Kültürünü Doğurmuştur. Kahvaltılık Zahtere; Kavrulmuş Nohut, Leblebi, Melengiç (Yabani Antep Fıstığı), Kavun Ve Karpuz Çekirdeği, Buğday, Mayana (Rezene), Küzbara, Kimyon, Sumak, Susam, Biber, Tuz Gibi Baharatlar İlave Edilir. Bu Baharatların Karışımı İsteğe Bağlıdır. İstenirse Zahter Tek Olarak Da Kahvaltıda Yenilebilir. Eskiden Ev Hanımları Komşuları Toplayıp "Soku” Denilen Taş Dibeklerin Etrafında Halka Oluştururlarmış. Zahter Muhabbet Eşliğinde Sokuların İçiresin De Toz Haline Getirirlermiş. Günümüzde Artık Bu Gelenek Makineleşme İle Beraber Yerini Fabrikalara Bırakmış. Kahvaltıda Yenilmesinde De Diğer Kahvaltılıklara Göre Farklılıklar Var. Kahvaltı Sofrasına Bir Kâseye Toz Haline Getirilmiş Kahvaltılık Zahter Konuluyor. Bir Başka Kâseye İse Zeytinyağı Konuluyor. Ekmek Önce Zeytinyağına Bandırılıyor. Daha Sonra Zeytinyağının Islaklığı İle Zahtere Bandırılıyor.
Ev Usulü Kahvaltılık Zahter
Gaziantep Ve Kilis'te Sıklıkla Tüketilen Ve İçinde Çok Çeşitli Baharatlar Bulunan Leziz Bir Kahvaltılık. İçeriğindeki Çok Sayıda Öğütülmüş Kuruyemiş Ve Baharat Sayesinde Hem Son Derece Besleyici Hem De Sağlıklıdır. Zeytinyağı İle Birlikte Tüketilmesi Tavsiye Edilir. Sipariş Üzerine Hazırlanan Ev Usulü Zahter Özenle Paketlenip Bir Gün İçerisinde Adresinize Kargolanır.
Ev Usulü Zahter İçindekiler
Karpuz Çekirdeği
Leblebi
Menengiç
Yer Fıstığı
Anason
Rezene
Kimyon
Kişniş
Tuz
Susam
Sumak
Buğday
*Susam Dışındaki Tüm Öğeler Öğütülmüştür.
Kahvaltılık Zahter İçinde Ne Var?
Çinde Neler Olduğunu Merak Ediyorsanız, Kahvaltılık Zahterin İçinde Başta Kurutulmuş Zahter Otu Olmak Üzere Kavruşmuş Nohut/Leblebi, Menengiç, Karpuz Ya Da Kavun Çekirdeği, Haşlanmış Ve Kavrulmuş Buğday, Rezene, Kimyon, Sumak, Susam, Kişniş, Tuz Ve Karabiber Gibi Lezzetler Bulunuyor
Hatay Kahvaltılık Zahter Nasıl Yenir?
Nasıl Tüketilir
Bir Kaba Zeytin Yağı Başka Bir Kaba Da Kahvaltılık Toz Zahter Eklenir, Ekmeğinizi Zeytinyağına Ce Zahtere Bandırarak Yada Zahtere Zeytinyağını Direkt Dökerek Tüketebilirsiniz
Kahvaltılık Zahter Nasıl Hazırlanır?
Önce Karpuz Ve Kavun Çekirdeği Büyükçe Bir Tavada Kavrulur Sonra Merengiç Kavrulur, Kırık Kudama Kavrulur Ve Hepsi Karıştırılır Ve Mahalle Aralarındaki Çekicilere Çektirilir. Çekilirken İçine Baharatları Ve Tuzu Katılır, En Son Çekildikten Sonra Kavrulmuş Susam Biz Küncü Deriz Katılır Ve Hazır Hale Getirilir.
Kahvaltıda Zahter Nasıl Tüketilir?
Zahterin Salamurası Da Sevilerek Tüketilir. Bir Diğer Çeşidi İse Toz Halinde " Kahvaltılık Zahter Karışımı" Biçimidir. Kahvaltılık Zahter Bu Yörelerde Hakiki Zeytinyağı İle Birlikte Kahvaltılık Olarak Pek Sevilerek Tüketilir.
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | wMzMyODg3NzI0OA |
Marka | Şekeroğlu |
Stok Durumu | Var |
8690770322538
Havale / Eft :
Havale İle : 75,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 75,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır