Urfa İsot Biberi: Yöresel Lezzetlerin Özel Acısı
Yemekleri Lezzetlendirmek Ve Tadını Daha Da Enfes Hale Getirmek Için Baharat Kullanılmaktadır. Kullanılan Baharatlar Zaman Zaman Renk Ve Koku Verir. Bazıları Acı, Bazıları Ekşi Bazıları Da Mayhoş Bir Aroma Katar. Sizlere Acı Tat Veren Baharatlardan
İsot, Şanlıurfa’da Özel Olarak Yetiştirilen Isot Biberi Adı Verilen Bir Biberden Elde Edilen Baharattır.
Bu Biberi Diğer Biberlerden Ayıran Özellik Oldukça Acı Olmasıdır.
İsot Biberi Hasat Edildikten Sonra Güneş Altında Çekirdeklerinden Arınmış Şekilde Kurutulur Ve Çeşitli Işlemlerden Geçerek Baharat Halini Alır.
Yöresel Yemeklerde Ve Çiğ Köftede Sık Sık Kullanılan Bir Yardımcıdır.
Şayet Acı Lezzetleri Seviyorsanız Siz De Doğal Bir Isot Baharatı Alıp Yemeklerinize Ekleyebilirsiniz.
Şanlıurfa’da Toplanan Isot Biberleri Güneş Altında Kurutulduğunda Belirli Bir Süreyle Toplanması Gerekir.
İlk Gün Toplanan Kuru Biberler Kırmızı Renktedir. İkinci Gün Alınan Kuru Biber Mor Renge Bürünür. Üçüncü Güne Kalanlar Ise Siyah Renkte Olmaktadır.
İsot Biberinde Yer Alan Faydalı Mineraller Sayesinde Pek Çok Hastalığa Engel Olunabilir.
İsot Nasıl Yapılır?
Şanlıurfa’da Yetiştirilen Isot Biberini Baharat Haline Getirmek Için “Yakmak” Gerekir. Bu Yörede Isot Biberini Öğütme Işlemine Yakmak Adı Verilir.
Kuruyan Biberler Özel Olarak Dövme Işleminden Geçer. Eğer Cihazlar Kullanılırsa Iş Daha Da Kolay Bir Hal Alır.
Kuruyan Biberler Doğal Zeytinyağı Ve Tuzla Beraber Dövülür. İyice Ezildikten Sonra Birkaç Gün Daha Güneş Altında Bekletilir. Ardından Yemeklere Eklenmek Için Cam Kavanozlarda Serin Yerde Muhafaza Edilir.
İsot Nedir Ne Ise Yarar?
Urfa Kebabı, Çiğ Köfte Ve Lahmacun Gibi Yerel Lezzetler, Isotun Kendine Has Tat Ve Aromasını Taşır. Ayrıca Isot, Bazı Yemeklerin Yanında Servis Edilen Çeşni Olarak Da Kullanılır. Soslar, Mezeler, Baharat Karışımları Ve Hatta Bazen Tatlılar Bile Isot Baharatıyla Lezzetlendirilir.
İsot Ile Pul Biber Aynı Mı?
Q Pul Biber Ve Isot Arasındaki Fark Nedir? A Pul Biber Ve Isot Arasında Bir Fark Yoktur. Şanlıurfa'da Acı Biberden Yapılan Pul Biberlere Isot Adı Verilir.
Isot Biber Acı Mı?
İsot Nedir? Az Bilinen 11 Faydası, Kullanımı - Nefis Yemek ...
İsot, Şanlıurfa'da Özel Olarak Yetiştirilen Isot Biberi Adı Verilen Bir Biberden Elde Edilen Baharattır. Bu Biberi Diğer Biberlerden Ayıran Özellik Oldukça Acı Olmasıdır.
İsotun Tadı Nasıl Olur?
Green Life İsot - Doğadan Gelen Lezzet
İsot Biberi Tütsülü, Tatlı, Topraksı Aromalar Barındıran Acı Ve ısıtıcı Bir Lezzete Sahip. Acısı Biraz Aldatıcı Olabiliyor Çünkü Damakta Ilk Önce Tatlımsılığı Ve Hafif Acı Tadı Hissediliyor. Ancak Giderek Yoğunlaşan Bir Acısı Olduğunu Unutmayın.
Kaç Çeşit Isot Var?
İsot Çeşitleri, Urfa Isotu Olarak Bilinen Pul Biber Olaraktan Kullanılan Bir Baharat Çeşididir. Pul Biber Ve Isot Arasında Hiç Bir Fark Bulunmamaktadır. Siyah Isot, Mor Isot, Kırmızı Isot (Pul Biber) Çeşitleri Ile Ev Yapımı Birinci Sınıf Urfa Mahsulü Ürünleri Güvenli Bir Şekilde Sitemizden Satın Alabilirsiniz.
Isot Biber Hangi Yemeklerde Kullanılır?
İsot, Yöresel Yemeklerde, Lahmacunda Ve Çiğ Köftede Sıklıkla Kullanılır. Bunların Dışında Kebap Ve Et Yemeklerinde De Sıklıkla Tercih Edilir. Acı Lezzetleri Seviyorsanız Siz De Doğal Bir Isot Baharatı Alıp Yemeklerinize Ekleyebilirsiniz.
İsot Acı Mı Olur Tatlı Mı?
Kırmızı Pul Biber, Acı Bir Tada Sahipken, Isot Pul Biber Gibi Yakıcı Bir Acılığa Sahip Değildir. Ağızda Tat Ve Aroma Bırakan Bir Acılığı Vardır. Pul Biberde Kullanılan Biberler, Tavada Veya Fırında Pişirildikten Sonra Çektirilir. Bu Sayede Pul Biber Elde Edilir.
İsot Biberi Nerede Yetişir?
Şanlıurfa'da, Yemeklerin Vazgeçilmezi Olan Isot Için Uygun Biber De Sadece Şanlıurfa'da Yetişiyor
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NDY5ODAzNDMzMw |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323338
Havale / Eft :
Havale İle : 125,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 125,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır