Tane Kişniş 5 Kg lık Paket

Fiyat:
750,00 TL
Maydanozgiller Familyasına Ait Bir Bitki Olan Kişniş, Halk Arasında "Aş Otu" Olarak Da Biliniyor. Yeşil Yapraklarıyla Maydanoza Oldukça Benzeyen Kişniş, Tek Yıllık Otsu Bir Bitki.
Meyvesinden Yaprağına Her Yeri Ayrı Ayrı Değerlendirilebildiği İçin Aslında Oldukça Bereketli Olan Bu Bitki, Mutfaklarımıza En Çok Baharat Haliyle Konuk Oluyor.

Akdeniz İklimi Yetişmesi İçin Elverişli Koşullar Sağlarken, Akdeniz Haricinde Afrika Ve Asya'da Da Yetiştirilebiliyor.
Ülkemizde En Çok Konya, Burdur Ve Isparta Taraflarında Yetiştirilen Bu Bitkinin En Çok Kullanılan Kısmı Olan Tohumları (Ya Da Meyveleri) Kurutulduktan Sonra, Özellikle De Toz Haline Getirilerek Tüketiliyor.

KULLANILIŞI:

Tohumu: Domates Turşusu, Sosis, Köriler Ve Elmalı Çöreklerde Kullanılır. Ezilmemiş Tohumu Çorba Ve Sebze Yemeklerine Katılır. Suda Kaynatılarak Çayı Yapılır. Tohumu Ayrıca Güzel Kokusu Sayesinde Potbori Tabaklarında Kullanılabilir.

Yaprağı: Körpe Alt Yaprakları Güveç, Salata Ve Soslara Eklenir.

Gövdesi: Fasulye Ve Çorbalarla Birlikte Pişirilir

Kökü: Taze Kökü Sebze Gibi Pişirilip Yenilir

Tozu: Toz Halindeki Kişniş Bal Veya Şekerle Karıştırılarak Kullanılır .

Kişniş Nedir Ne İçin Kullanılır?
Kişniş, İlk Bakıldığında Maydanozu Anımsatan Özellikle Asya, Meksika Ve Orta Doğu Mutfaklarında Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yeşil Bitkidir

Kişniş Otu Nasıl Kokar?
Ferahlatıcı Hoş Bir Kokusu, Tatlımsı Baharlı Ve Meyvemsi Bir Lezzeti Vardır

Kişniş Nasıl Kullanmalıyız?
Turşularda, Hamur İşlerinde, Körili Sos İle Tavuk Tavalarda Rastlanabilen Bitki Bal İle Karıştırılarak Da Kahvaltılarda Yer Alabilir. Tavuk Yemeklerinde, Sakatat Lezzetlerinde Ve Hatta Patateste Kullanılan Kişniş Çay İçinde De, Salata Üzerinde De Tüketilebiliyor.

Taze Kişniş İle Ne Yapılır?
Kişniş Tohumunun En Yaygın Kullanımı Çay Olarak Tüketilmesidir. Bunun Yanı Sıra Haşlandıktan Sonra Yoğurda Katılarak Tüketilebilir. Kahvaltıda Omlete Katılabilir Ya Da Bal İle Karıştırılıp Tüketilebilir. Haşlandıktan Sonra Yine Yemeklere Ve Hamur İşlerine İlave Edilebilir

Kişniş Hangi Ülkeye Ait?
Kişnişin Kökleri Genellikle Tayland Mutfağında Yer Almaktadır.

Kişniş Türkiyede Nerede Yetişir?
Türkiye Çapında Yabani Bitki Veya Kültür Bitkisi Şeklinde Yetişen Bir Bitkidir. Kişniş Otu; Isparta, Konya, Burdur Gibi Yörelerde Yetişmekte Ve Bu Bölgelerde Bulunmaktadır

Aşotu Kişniş Mi?
Halk Arasında Aşotu Olarak Bilen Çok Olsa Da Daha Yaygın Olarak Bilinen İsmiyle Kişniş Kendisi. Başında Da Söylediğimiz Gibi Yaprakları Maydanoza Benzediği İçin Sık Sık Maydanozla Karıştırılıyor Ancak Maydanozdan Çok Daha Farklı Bir Aromaya Sahip Olması Sayesinde Kullanıldığı Her Tarifte Farkını Konuşturuyor
Diğer Özellikler
Stok KoduyMzMwMzMwNzQ5NA
MarkaBİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ
Stok DurumuVar
8690770323220

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler

  • Meyvesinden Yaprağına Her Yeri Ayrı Ayrı Değerlendirilebildiği İçin Aslında Oldukça Bereketli Olan Bu Bitki Mutfaklarımıza En Çok Baharat Haliyle Konuk Oluyor
    150,00 TL
  • Meyvesinden Yaprağına Her Yeri Ayrı Ayrı Değerlendirilebildiği İçin Aslında Oldukça Bereketli Olan Bu Bitki Mutfaklarımıza En Çok Baharat Haliyle Konuk Oluyor
    37,50 TL
  • Meyvesinden Yaprağına Her Yeri Ayrı Ayrı Değerlendirilebildiği İçin Aslında Oldukça Bereketli Olan Bu Bitki Mutfaklarımıza En Çok Baharat Haliyle Konuk Oluyor
    75,00 TL
  • Meyvesinden Yaprağına Her Yeri Ayrı Ayrı Değerlendirilebildiği İçin Aslında Oldukça Bereketli Olan Bu Bitki Mutfaklarımıza En Çok Baharat Haliyle Konuk Oluyor
    150,00 TL
  • Meyvesinden Yaprağına Her Yeri Ayrı Ayrı Değerlendirilebildiği İçin Aslında Oldukça Bereketli Olan Bu Bitki Mutfaklarımıza En Çok Baharat Haliyle Konuk Oluyor
    37,50 TL
  • Meyvesinden Yaprağına Her Yeri Ayrı Ayrı Değerlendirilebildiği İçin Aslında Oldukça Bereketli Olan Bu Bitki Mutfaklarımıza En Çok Baharat Haliyle Konuk Oluyor
    75,00 TL
SAYFAMIZDAN YAPACAĞINIZ 800 TL VE ÜZERİNDE ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETİ BİZDEN 
VE BİTTİMİ HAYIR AYRICA SEPETTE EK İNDİRİMLER SİZLERİ BEKLİYOR

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.