Sumak, İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika Ve Akdeniz'de Yetişir. Sumak Türk Mutfağında Da En Çok Kullanılan Baharatlar Arasındadır. Yemeklere Ve Salatalara Ekşi Bir Tat Vermesi Sebebiyle Çok Fazla Sevilerek Tüketilir.
Bitki Şeklinde Yetişen Sumak Topluluğu Ayrıştırılarak Kullanılır. Öğütülür Ya Da Kurutularak Baharat Olarak Tüketilen Sumak İçerdiği Yüksek Besin Değerleri Sayesinde İnsan Sağlığına Fayda Sağlar. ... Ekşi Tadı Olan Sumak Anadolu Yemeklerinin Baş Tacıdır.
Sumak Nasıl Kullanılmalı?
Yemeklerinizi Pişirme Sırasında Ya Da Piştikten Sonra Üzerine Ekleyebilirsiniz. İnce Kıyılmış Kuru Soğana Sumak Ekleyerek Soğanın Acısını Alır Ve Maydanozla Bir Araya Getirerek Çok Pratik Bir Salata Hazırlayabilirsiniz. Sarma Ve Dolma Yemeklerinde Limon Gibi Ekşi Bir Tat Vermek İçin Kullanabilirsiniz
Sumak Diğer Adı Nedir?
Rhus Coriaria Yaygın Olarak Sicilya Sumağı, Tabaklama Sumakı, Veya Karaağaç Yapraklı Sumak, Kaju Ailesinden Anacardiaceae Küçük Ağaca Benzer Yaprak Döken Bir Çalıdır. Güney Avrupa Ve Batı Asya'ya Özgüdür.
Sumak Hangi Yemeklere Kullanilir?
Sumak Nerelerde Ve Hangi Yemeklerde Kullanılır? Sumak Nasıl ...
Köfte, Kebap, Dolma, Salata, Kısır Ve Mercimek Köftesi Sumağın Yaygın Kullanıldığı Besinler Arasındadır. Bunların Dışında Zeytinyağı İle Hazırlanan Yiyeceklerde Ve Yoğurt Eklenen Kebaplarda Da Sumak Kullanılabilir. Önemli Olan Ekşi Lezzeti Sevmektir. Yeşil Salatalarınızın İçine Bile Sumak Ekleyebilirsiniz
Kaç Çeşit Sumak Var?
Sumak Nedir? Faydaları Nelerdir? 6 Değişik Kullanım Şekli ...
Sumağın Yaklaşık 150 Farklı Çeşidi Bulunur. Sumak Çeşitleri Arasında Zehirli Çeşitler Olduğu Da Bilinir.
Sumak Anavatanı Neresidir?
Anadolu Birçok Bitki Türlerinde Olduğu Gibi, Sumak Bitkisinin De Anavatanı Konumunda Yer Almaktadır. Sumak Bitkisi, Coğrafi Olarak; Akdeniz Çevresi Ülkelerinde, Doğuda; Afganistan Ve İran'da, Avrupa'da; Yunanistan, Bulgaristan, İtalya Ve Fransa'ya Kadar Olan Bölgelerde Doğal Yetişme Alanı Bulmaktadır
Sumak Nasıl Toprakta Yetişir?
Sumak Yetiştiriciliğinde İklim Ve Toprak Yapısı
Ancak Gölgede Yetişmez Ve Genellikle Hafif Kumlu, Orta Tınlı, Ağır Killi Ve İyi Drenajlı Toprakları Tercih Eder. Besin Maddelerinden Yoksun Topraklarda Bile Büyüyebilir Ve Hava Kirliliğine Karşı Toleranslıdır, Bu Nedenle Şehir İçlerinde Rahatlıkla Yetiştirilebilir
Toz Sumak Yemeklerde Nasıl Kullanılır?
Sumak Nerelerde Ve Hangi Yemeklerde Kullanılır? Sumak Nasıl ...
Sumağın Yemeklerde Kullanım Amacı Ekşi Lezzetin Yanı Sıra Güzel Bir Renk Vermesidir. Güneydoğu'da Yemeklere Sumak Katılmadan Ilık Suyun İçine Katılır Ve Suda Çözülür. Ardından Bu Su Yemeklere Ekşi Lezzet Vermesi İçin Yemeklere Eklenir. Bazen Tuzu Azaltmak İçin De Yemeklere Sumak Eklenebilir.
Sumak Nereye Katılır?
Sumak Bizim Mutfağımızda Özellikle Salatalarda, Yoğurtlu Soslarda Ve Soğana Eklenerek Çok Kullanılır. Ancak Bunun Dışında Da Kullanım Alanları Da Var. Hatta Ekşi Tatları Seven Misafirlerin, Onu Hangi Yemeğe Koyarsan Koy Sever.
Öğütülmüş Sumak Nasıl Kullanılır?
Kullanıma Hazır Durumda Olan Ve Tamamen Öğütüldüğü İçin İçinde Sert Tane Bulunmayan Karlıoğlu Öğütülmüş Sumak Ürününü, Herhangi Bir Baharat Gibi Çorbalara, Ana Yemeklere, Salatalara, Mezelere Ve İçeceklere Ekleyebilirsiniz.
Toz Sumak Dolmaya Nasıl Konur?
Bol Sumak Ve Narekşisi Koyuyorum Ben Çünkü Ekşi Seviyoruz. Dolmalık Biberleri Yarısına Kadar Doldurdum, Ağızlarını Kapattım. Bir Tencereye Ağızları Yukarı Gelecek Şekilde Dizdim. Sumak Ekşisini Süzdüm, Suyunu Tencereye Ekledim, Kısık Ateşte İçi Ve Biberler Pişene Kadar Pişirdim
Binbir Çeşit 1001 Çeşit Gaziantep Yöresel Ürünler Yöresel Ürünler Güvenli E Ticaret Güvenli Alışveriş Sumak Sumak Tozu Tane Sumak0sumak Tane Doğal Sumak Sumak Toz Çekilmiş Sumak Tane Sumak Gaziantep Toz Sumak Gaziantep Binbir Çeşit 1001 Çeşit Gaziantep Yöresel Ürünler Yöresel Ürünler 1 Kg Sumak Kaç Tl Sumak Kimler Kullanamaz Tane Sumak Tane Sumak Ne İşe Yarar Tane Sumak Nasıl Kullanılır Sumak Ne İşe Yarar Nerelerde Kullanılır Tane Sumak Suda Ne Kadar Bekletilir Tane Sumak Suyu Nasıl Yapılır Tane Sumak Sarmada Nasıl Kullanılır Binbir Çeşit 1001 Çeşit Gaziantep Yöresel Ürünler Yöresel Ürünler Sumak Tozu Nasıl Yapılır Sumak Yemenin Faydaları Sumak Acı Mıdır Sumak Nasıl Bir Şey Sumak Ve Yoğurt Sumak Ne İçin Kullanılır Binbir Çeşit 1001 Çeşit Gaziantep Yöresel Ürünler Yöresel Ürünler Tane Sumak Ne İşe Yarar Sumak Ödem Atar Mı Tane Sumak Kilosu Ne Kadar Gerçek Sumak Nasıl Anlaşılır Sumak Nasıl Yapılır Sumak Ekşisi Nasıl Yapılır Sumak Ekşisi Nasıl Yapılır Güneşte Binbir Çeşit 1001 Çeşit Gaziantep Yöresel Ürünler Yöresel Ürünler Sumak Hangi Yemeklerde Kullanılır Sumak Tozu Nasıl Kullanılır Sumak Faydaları Nelerdir Sumak Vücutta Ne İşe Yarar Kuru Sumak Nasıl Kullanılır Sumak Ne Kadar Tüketilmeli Sumak Nasıl Tüketilir Sumak Suyu Nasıl Hazırlanır Binbir Çeşit 1001 Çeşit Gaziantep Yöresel Ürünler Yöresel Ürünler Sumaklı Soğan Salatası Tane Sumak Suda Ne Kadar Bekletilir Tane Sumak Sarmada Nasıl Kullanılır Kuru Sumak Nasıl Kullanılır Kuru Sumak Soğan Salatası Et Yemekleri Sumaklı Biber Dolması Sumaklı Nar Ekşili Kuru Dolma Sumaklı Kaşık Salatası Binbir Çeşit 1001 Çeşit Gaziantep Yöresel Ürünler Yöresel Ürünler Tane Sumaklı Uskumru Arnavut Ciğeri Top Sumak Top Sumak Nasıl Çekilir Sumak Hangi Yemeklerde Nasıl Kullanılır Dallı Sumak Taneli Sumak
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 5NzAzNTUwNTQ3OA |
Marka | BİNBİR ÇEŞİT GIDA İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD ŞTİ |
Stok Durumu | Var |
8690770323460
Havale / Eft :
Havale İle : 90,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 90,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır